Ogólne > Rodzina ...
Zasiłek rodzinny
AgaZG:
Jeżeli w Polsce matka pobiera rodzinne, to w Danii będą wypłacać różnicę.Wiem, bo sama przerabiałam ten temat ok 1 rok temu
AgaZG:
nadusiu
czy wierzysz w uczciwość tatusia :-)
pewnie takich prawdziwych to na palcach można policzyć, w związku z tym matki z dziećmi w Polsce raczej nie wierzą w dobre serce tatusiów
mojej koleżanki były mąż chciał się dogadać.....nadal wysylać jej alimenty w tej samej kwocie, ale sam mniej wysyłać z własnej kieszeni...no i chciał kupić komputer :-) ale coś mu nie wyszło...
piotr1:
aga zg- czytalem twoje posty pare razy i ci cos powiem..- pomijam sens wypowiedzi i caly temat- ale normalnie....jestem pelen podziwu dla twojego jezyka pisanego, naprawde...szacunek i rispekt jak mawia mlodziez...hmm...lub mawiala.. ;)
agnieszka1234:
to w końcu wypłacą różnie w dk czy nie, bo juz sama nie wiem ;)
nutka53:
--- Cytat: agnieszka1234 w 20 Sie 2012, 20:43:13 ---a co w takiej sytuacji jeśli mężczyzna pracuje w Danii od 3 lat, w Polse ma dwoje dzieci i jego byla żona z którą nie pozostaje w dobrych relacjach pobiera zasilek na dzieci i nie chce z niego zrezygnowac. Czy facet ma jakąś szanse dostawać tutaj zasilek rodzinny?
--- Koniec cytatu ---
Agnieszka o co chodzi bo ja tez nie rozumiem,,,,zasilek dostaje ta osoba z ktora mieszkaja dzieci i tego zasilku nie placi z wlasnej kieszeni ojciec tych dzieci wiec nie wiem dlaczego tak wam tych pieniedzy zal,,,,,, niech ojciec dogada sie z byla zona i zaproponujcie zeby oddala wam dzieci ,moga miec w dani lepszze mozliwosci na przyszlosc i z zasilkiem nie bedzie problemu bo bedzie wam wyplacany,,,to moze byc dobre rozwiazanie bo pewnie ojciec by sie ucieszyl gdyby dzieciaki mieszkaly z wami -starczy sie zapytac ich mame.
ja na miejscu ich matki bym powaznie rozwazyla ta mozliwosc :lepsze zycie dla dzzieci i duzo mozliwosc ulozenia sobie zycia na nowo i nie pisze jak jakas wyrodna matka tylko mysle ze ojcowie potrafia wychowac wlasne dzieci tak samo dobrze jak matki:-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej