Ogólne > Rodzina ...
Jaki wozek dla dziecka?
Solvej:
Ja mam wozek Basson ( chyba... nie moge sprawdzic nazwy bo stoi u niani) mam go juz 5 rok i drugie dziecko go uzywa. Dlugi 98cm wiec dziecko smialo moze w nim spac do 3,5 -4 lat i mam do niego siodelko na ktorym siedzial syn, bardzo praktyczne.
Wozek wcale nie jest bardzo zniszczony i pod koniec roku na pewno go komus sprzedam/oddam :)
A polskie wozki hmmmm juz to kiedys tu pisalam, sa TYLKO ladniejsze, ja jednak stawiam na jakosc i bezpieczenstwo.
varszafiak:
o czym wy tu piszecie ? dziecko 3 do 4 lat i wózek głęboki? w tym wieku dziecko w wózku!!!
Pierwszy ma wytrzymac 1,5 roku pozniej kupuje sie porządny spacerowy, taki w ktorym moze drzemać i tyle :)
2, 5 roku to zapitala do sklepu za mama na Løbecykler.
P.S
wiadomo dlaczego pozniej widac dzieci 4 letnie ze smoczkiem w ustach :o
Jomir:
--- Cytat: varszafiak w 09 Maj 2012, 11:35:16 ---o czym wy tu piszecie ? dziecko 3 do 4 lat i wózek głęboki? w tym wieku dziecko w wózku!!!
Pierwszy ma wytrzymac 1,5 roku pozniej kupuje sie porządny spacerowy, taki w ktorym moze drzemać i tyle :)
2, 5 roku to zapitala do sklepu za mama na Løbecykler.
P.S
wiadomo dlaczego pozniej widac dzieci 4 letnie ze smoczkiem w ustach :o
--- Koniec cytatu ---
No tak... w Polsce tak..
W Danii dzieci drzemke dzienna odbywaja na dworze, tak dlugo jak potrzebuja spac w dzien, czyli do 2-3 roku zycia, wiosna, latem, jesienia i zima.
Poza czasem spania, jak to napisales "zapitala" na piechote, a jasne...
Co do smoczka, moje dziecko nie zna smoczka, ani uspakajacza, ani na butelce.
Solvej:
Varszawiaku, czytaj uwaznie. Spac napisalam a nie wozic. Spacerowke dla pierwszego kupilam i wcale nie uzywalam bo nie chcial siedziec tylko chodzic albo jezdzic swoim motorem. Corka juz lubi, ale tez nie uzywam bo ma swoj motor, rower i inne. Tak wiec, przyhamuj i nie pultaj sie :P
A co ma smoczek do wozka ?? Corka moja tez nie zna smoczka, wiec nie pisz glupot, albo zaznacz, ze piszesz o dzieciach z Polski ( dziwnie zabrzmialo, jakby co najmiej , dzieci z Afryki :D , ale co tam hahaha ).
Ja nie moge zapomniec historii u dentystki w Polsce, gdy mama, chyba juz 5-6 letniej corki, bez wstydu sie przyznaje,ze Ona zebow corce nie myje bo corka nie chce. I jakie to smieszne dla Niej bylo, tylko, ze nikt sie nie smial :D ::) :o boooooosz!
I jeszcze cos, do niani musi byc taki wozek, a nie jakas spacerowka , jak sama nazwa wskazuje, jest na spacery a nie do spania :D
Jomir:
Dodam, ze do niani zarowno wozek jak i szelki musza byc uznane na rynku dunskim. Inaczej kommuna nie bierze odpowiedzialnosci za bezpieczenstwo dziecka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej