Ogólne > Hydepark

Marihuana w Danii.

<< < (17/26) > >>

Klaudiamelia:
Moim zdaniem roznie to bywa i nie da sie jasno stwierdzic czy legalizacja jest "dobra" czy "zla". Fakty jednak sa takie, ze gdyby marihuana byla legalna, wiecej osob by po nia siegalo (wystarczy spojrzec na dane statystyczne palenia ziola w Holandii: przed i po legalizacji;) )
Czesc z osob ktore by zapalily, moglaby sie uzaleznic, a czesc byc moze siegnelaby po mocniejsze narkotyki. Zawsze jak cos jest nie legalne to jest trudniej dostepne i jest dosc duzy % ludzi ktory nie siegnie po nia bo jest to zakazane. Co oczywiscie nie wyklucza faktu ze istnieje odsetek osob ktore siegna po "zakazany owoc" jednak tych zawsze bedzie mniej.
Dlatego ja osobiscie jestem przeciwna legalizacji, nie jest to potrzebne.
Kto ma tym zarabia? Nie sadze zeby byl w to zamieszany rzad, poniewaz ten moglby wiecej zarobic na legalizacji i odprowadzeniu podatkow od marihuany.

happybeti:
Klaudiamelia, nie bylo moim zamiarem sugerowanie, ze to rząd zarabia na nielegalnej marihuanie :)- jesli tak to zabrzmiało, niniejszym prostuję :). Oczywiście, ze to swiat przestępczy czerpie zyski z tego procederu, czyli dillowania i "ulepszania" marihuany.Tylko, kurcze, jak silne musi to byc lobby i jak mocno musi im zależec na utrzymaniu status quo, skoro większosc ludzi dała się omamic bezsensowna gadka , ze to taki straszny narkotyk i nalezy go zakazać.
Gdyby marihuana była legalna, to, nawet gdyby więcej osob sięgnęlo po nią, jestem równiez pewna, ze większość poprzestalaby na tym jednym razie, bo przeciez nie każdy musi polubic ten smak, zapach czy stan.
Ja osobiście nie cierpię wódki, whisky i innych mocnych alkoholi- nie smakują mi, nie pijam ich.A są dostępne.

anikrey:
O " maryśce" nie znalazłam ale ......... I nie wiem śmiać się czy płakać?

magdagruchala:
Widzę, że dyskusja na temat marihuany rozgorzała na dobre.

W Aarhus, odbędzie się spotkanie, gdzie zaproszeni eksperci - prawnicy, policja i politycy opowiedzą o legalizacji marihuany, przedstawią argumenty za i przeciw. Będzie też możliwość wzięcia udziału w dyskusji, zadania pytań, wyrażenia swoich poglądów.

Spotkanie odbędzie się w godzinach od 17 do 19, w Richard Mortensenstuen (Studenterhus Aarhus, Nrd. Ringgade 3, 8000 Aarhus C).

Zapraszam

http://www.facebook.com/events/448534241863857/

vordingborg:
Nie zastąpisz prawdziwej Kobiety zwykłą dziwką, a Miłości wódą, koksem czy też fifką...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej