Ogólne > Rodzina ...

Co na drugie śniadanie do przedszkola?

<< < (26/38) > >>

Reksio:
AYME, ja znam tutaj tylko jedną osobę z Wrocławia  :) Za to z Zachodniego Pomorza całą armię  ;D

@ae@:
Profilaktyka to zapobieganie.

Niepotrzebne badania zdrowych ludzi to nie jest profilaktyka. Badanie maja na celu stwierdzenie choroby, badania nie zapobiegaja chorobie.

Nie mylmy pojec hipochondria i profilaktyka  :D

Chociaz robienie niepotrzebnych badan przez zdrowych ludzi to nie hipochondria - hipochodrycy wierza ze sa chorzy, ta druga grupa wie ze nie jest chora ale nie wierzy ze jest zdrowa.

Dlatego to ciekawy temat

ayme:
 no tak ze Slupska  ,z Lomzy , z lubelskiego , z Lodzi mamy pelno rodakow w Dani,  a jakos kurna z Wrocka nie chca tutaj przyjechac  8) :'(ciekawe dlaczego ;)

Reksio:
Badania profilaktyczne to badania zapobiegawcze. Oczywiście.

"Niepotrzebne badania zdrowych ludzi" - potrzebne w celu wykrycia choroby bez jej widocznych objawów.

Według ciebie badania trzeba robić dopabuse, kiedy widzi się pierwsze symptomy choroby. To jest dla mnie ciekawe podejście. Wychodzę z założenia, że nigdy nie robiłaś cytologii, bo po co, ani mammografi, bo raka piersi jeszcze nie masz, więc to też niepotrzebne. Poczekasz aż sobie raczka wychodujesz a dopabuse potem będziesz beczeć, że trzeba było profilaktycznie zrobić badania od czasu do czasu. Albo lekarz ci to uświadomi. W końcu nawet duńskie szpitale wysyłają "zaproszenia" na profilaktyczne badania do kobiet w określonym wieku. Zdrowych kobiet. O tych chorych wiadomo, że są chore więc badania profilaktyczne ich nie dotyczą  8)

Widzę, że nie zrozumiałaś moich dwóch przykładów. Nie moje konie, nie mój cyrk, z twoim podejściem choruje więcej ludzi, bo nie zapobiegają w czasie chorobom - ale cóż, ludzie mają swój rozum. Nie życzę ci żebyś zachorowała na cokolwiek co mogłoby być wykryte wcześniej  8)

aisak:

--- Cytat: @ae@ w 08 Lut 2013, 21:34:05 ---Vit. D versus podwyzszony kolesterol versus podwyzszone cisnienie versus nadwaga - i wszystko juz jako dziecko...

Mleko jest bardzo popularnym napojem w pólnocnej Europie,  znanym w reszcie Europy nieznanym w Afryce, Am. Pld. i Azji a w Azji duzo ich mieszka... :D

Badania niemieckie lacza krowie mleko podawane dzieciom i eksplozje alergii w ostatnich 40 latach.

Gdzie prawda?

Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic i wszystko jest kwestia przyzwyczjenia.
 ;D
P.S Osobiscie nigdy w zyciu mleka nie pilam i zyje, niedoboru vit. D nie mam  ;D a troche ponad 20 lat tez juz mam  ;D
P.S 2 nie pije bo nie lubie a nie ze jakis lekarz cos powiedzial

--- Koniec cytatu ---

Zastanawia mnie sprawa, dlaczego tej alergii, ze niby po mleku, nie mialy wszystkie pokolenia Polakow przed wojna, tuz po wojnie, urodzone i wychowane na wsi i wczesniej, gdy 90% ludnosci polskiej zyla na wsi i pila...mleko wlasnie.
Ale to tylko takie moje przemyslenia, nie krytyka bron boze :)! Po prostu sie zastanawiam na glos.....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej