Ogólne > Rodzina ...
Co na drugie śniadanie do przedszkola?
Reksio:
--- Cytat: @ae@ w 09 Lut 2013, 16:13:56 ---Moze i jezdzilas ale bylo to przed ca 1960 a moze jeszcze przed wojna?
--- Koniec cytatu ---
Wieś to wieś. Za to jeżeli chcesz mieć przykład z przed wojny, też go mogę dać ;D Babcia była wychowana na wsi pod Równem na kresach. Mieli krowy itp. bo gospodarstwo należało do dworku w którym się wychowywała z resztą rodzeństwa. Pili mleko, jedli masło które moja babcia wspomina do dzisiaj, jak to ona mówi "prawdziwą śmietanę, a nie to co dzisiaj". Mieli własny ubój, sady itp. Wszystko czyste, nieprzetworzone. Prababcia zmarła w wieku 96 lat, pradziadek, który ponoć namiętnie wcinał domowy smalec (cholesterol, a jak) dożył 94 a moja babcia nadal żyje - ma 93 lata ;D
aisak:
--- Cytat: @ae@ w 09 Lut 2013, 16:13:56 ---Moze i jezdzilas ale bylo to przed ca 1960 a moze jeszcze przed wojna?
--- Koniec cytatu ---
moge potwierdzic, ze na pewno w latach 80, 90 i dalej...
happybeti:
--- Cytat: Reksio w 09 Lut 2013, 13:50:30 ---AYME, ja znam tutaj tylko jedną osobę z Wrocławia :) Za to z Zachodniego Pomorza całą armię ;D
--- Koniec cytatu ---
Zachodnie Pomorze rulez ;D ;D ;D 8) ;)
Reksio:
Aisak, a nie myślisz, że smak mógł ci się zmienić? Serio, jak byłam młodsza i miałam zjeść oliwki to odruchu wymiotnego dostawałam ;D a teraz wcinam ze smakiem :) Mleka ciepłego nie cierpię, prosto od krowy masakra, tylko zimne....
aisak:
--- Cytat: Reksio w 09 Lut 2013, 16:27:07 ---Wieś to wieś. Za to jeżeli chcesz mieć przykład z przed wojny, też go mogę dać ;D Babcia była wychowana na wsi pod Równem na kresach. Mieli krowy itp. bo gospodarstwo należało do dworku w którym się wychowywała z resztą rodzeństwa. Pili mleko, jedli masło które moja babcia wspomina do dzisiaj, jak to ona mówi "prawdziwą śmietanę, a nie to co dzisiaj". Mieli własny ubój, sady itp. Wszystko czyste, nieprzetworzone. Prababcia zmarła w wieku 96 lat, pradziadek, który ponoć namiętnie wcinał domowy smalec (cholesterol, a jak) dożył 94 a moja babcia nadal żyje - ma 93 lata ;D
--- Koniec cytatu ---
O tak domowe maslo ubijane przez babcie a potem zajadane grubo posmarowane pajdy swiezego drozdzowego ciasta z prawdziwych jajek, maki i mleka :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej