Ogólne > Rodzina ...
środowiskowa
leo1:
Co do czytania etykiet to nie musze czytac bo woda zanim opusci rozlwnie jest dobrze przebadana a w sensie tabl.mend.chodzilo mi nie o minaraly i inne niezbedne do dobrego funkcjonowania organizmu a tylko chocby o metale ciezkie,nigdy nie masz pewnosci ze w wodzie nie znajdzie sie jakis syf chocby z naglej i nieoczekiwanej awari stacji uzdatniania wody.Woda w kranie skarzona moze byc w kazdej chwili nawet nie zmianiajac zabarwienia i zanim sie zorientujesz to dziecko mozesz opoic woda z dodatkiem jakiegos syfu,staremu taka woda moze sie odbic czkawka albo najwyzej sie po....ra a w organizmie dziecka moze wywolac prawdziwa rewolucje zoladkowa.Z reszta nadgorliwi fanatycy pojenia swoich malych pociech moga dawac im do picia nawet wlasne szczyny bo i takie sa strawne po odpowiedniej filtracji.Swoja droga dziwie sie ze funkcjnuja rozlewnie wod gazowanych i nie tylko jak kazdy ma takowa w swoim mieszkaniu czy domu nic tylko czerpac do woli a to co pecherz nie przyjmie mozna sprzedawac prosto z rury.
Jomir:
O! Mato i corko!
Jomir:
--- Cytat: Baumi w 31 Paź 2012, 14:42:25 --- :D
--- Koniec cytatu ---
No, Baumi i coz ja na to poradze? Nie lubie i juz, a ze mialo Malej sluzyc, tozem pila, jak nakazno.
Ze nie wspomne, ze to maz taka miksture wymysli i stal nad glowa, bym to wszystko duszkiem wyciagnela, wiec w razie czego, reklamacje w sprawie profanacji, slac na rece mojego meza :)
anha:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Woda w kranie skarzona moze byc w kazdej chwili nawet nie zmianiajac zabarwienia i zanim sie zorientujesz to dziecko mozesz opoic woda z dodatkiem jakiegos syfu,staremu taka woda moze sie odbic czkawka albo najwyzej sie po....ra a w organizmie dziecka moze wywolac prawdziwa rewolucje zoladkowa
--- Koniec cytatu ---
Aż dziw,że naród duński jeszcze nie wyginął doszczętnie skoro wodę z kranu piją.
Dopabuse polska mamuśka może im to uświadomić.
Może jakaś kampania społeczna: NIE TRUJMY DZIECI WODĄ !
MalaCzarna:
Leo1 nie czytałam całego wątku, ale czy badałeś wodę ? Jeśli tak to z jakim wynikiem ?
Bardzo mnie temat zainteresował myślałam, że w DK wodę mają zdatną do picia .
hmm...chociaż z rur woda nigdy nie jest do bezpośredniego spożycia.
Będę ci wdzięczna za odpowiedź. :)
p.s. Skoro jesteś w temacie to pewno wiesz ze wodę dzieli się na martwą i żywą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej