Ogólne > Rodzina ...
środowiskowa
zybis:
newbie12 mi o to chodzi ze nie mam na tyle pokarmu zeby dziecko sie najadlo , mialam cesarke i mowia ze pozniej zaczyna pokarm przychodzic ale to chyba nie polega na tym zeby dziecko gdy je z piesi z ktorych jest malo pokarmu bardzo sie denerwuje ze nic nie leci . Dzisiaj byłam u lekarza i powiedzial jesli dziecko po podaniu dwoch piersi strasznie placze ze nie mozna go uspokoic podac mu butelke
Jomir:
Po cesarce pokarm nie przyjdzie sam z siebie. Trzeba o niego zawalczyc. Aczkolwiek jezeli opuscilas szpital, to znaczy, ze dziecko na wadze przybiera, a skoro przybiera, to znaczy ze cos zjada.
Ja sie zgadzam z dokarmianiem flaszka, ale po pierwsze w miare mozliwosci pompuj swoj pokarm i dokarmiaj swoim, a po drugie zmniejszaj dawki podane butelka. Ponadto dokarmiaj zawsze po cycu, a nie zamiast.
Ja sobie notowalam ile pokarmu w butelce podawalam i z tygodnia na tydzien bylo to co raz rzadziej i co raz mniej.
Po drugie, juz napisalam, ale pewnie nie czytalas. Kup porzadny laktator mechaniczny! I po kazdym karmieniu pompuj po minimum 10 min kazda piers.
Jezeli tylko chcesz, to na pewno sie uda.
W naszym przypadku butla poszla w kat po 8 tygodniach, mala sama ja odrzucila. Karmilam corke prawie poltora roku.
oliwcia_kg:
Jeżeli masz za słaby pokarm i dziecko się nie najada dawaj butle , ale po tym jak zje z dwóch piersi i nie patrz na nic ważne żeby dziecko było najedzone! a co do kamieni to bzdura , że to od wody... od wszystkiego może być. A na ten kamień co powstaje tutaj od wody można kupić urządzenia filtrujące wode i po kłopocie! pozdrawiam.
zybis:
Jomir mam tez i laktator elektryczny w szpitalu mowili ze jak nakarmie z obydwu piersi zeby wtedy uzyc laktator , gdy tak robie w laktatorze zejdzie mi moze 10 ml mleka , a jak zdejme przed karmieniem to mam 50ml i nie grama wiecej a co najlepsze to srodowiskowa mi odradzila uzywac pompy zeby dawala mala do cycka .
Jomir:
Hej Zybis, badz cierpliwa. Pojdzie. U nas tez tak bylo.
Zaczynalismy od zera - Mala musiala byc dluzej w szpitalu, bo spadla na wadze 15%.
Zeby "uciulac" 50 mll mleka mojego pompowalam pol dnia. Czulam sie w koncu jak "krowa dojna" - albo karmilam, albo pompowalam.
Ale udalo sie!
Sprobuj notowac, bedzie CI latwiej obserwowac pozytywne zmiany i bedziesz miala widoczna motywacje.
Nam, jak pisalam, caly proces zajal 8 tygodni, wiec powodzenia i wytrwalosci!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej