Ogólne > Hydepark
3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !
ansta1:
Hej wszystkim .
Przyznaje się do winy - polak mądry po szkodzie -ale nie krzyczcie na mnie ,że coś źle zrobiłem ,zarobiony byłem ,nie byłem na bieżąco z ustawami i regulaminem .wiedziałem ,żeby sam się nie zwolnić i zmienić związki wcześniej niż pójdę na dagpenge bo później nie można zmienić na tańsze (choć nie zmieniłem i pazerny nie byłem:nadal 3F- 850 kr/md).
Dziękuje wam "inna" ,"psychopata" "zybis" "jomir ","maryo" i wszyscy co myślicie że miałem pytanie jakieś do was . Dziękuję ,że okazaliście się polakami i trzymaliście moją stronę pomimo ,że nie miałem całych praw 3F spisanych gdzieś w folderze czy broszurze .Ale sami powiedźcie jak byście wiedzieli ,że nie możecie robić nadgodzin i to mówicie kabusewnikowi - to wiecie ilu chętnych polaków już czeka za bramą na wasze miejsce ? Niech jeden się wychyli i w DOBIE KRYZYSU powiedźcie choć raz na tydzień kabusewnikowi - nie mogę zostać po godzinach - niech taki cwaniak w tedy znajdzie się zamiast być mądrym na forum !!
Ta wiadomość przyszła znienacka do mnie i byłem na bieżąco z kasą . Nie miałem na czarną godzinę ,nie mam co wysłać dla rodziny - i to mnie boli .Ale polak potrafi i da sobie radę .
Nie wiem już sam pomimo tego kryzysu co w koło nas wszystkich jest - dunoli i Polaków, czy miałem pracować w nadgodzinach i kuć żelazo póki gorące dla dobra firmy i mojego,czy też nie ,bo to wbrew przepisom duńskim i razie "W" jeden miesiąc będę w plecy 11 tyś koron .
ilnicki7:
ansta1 takim podejściem do Duńczyków sam sobie szkodzisz. Jak zawsze problem polega na barierze językowej i sam tak miałem. W sumie nadal kaleczę angielski a duński tylko parę słów znam ale nie nastawiałem i nie nastawiam się źle w stosunku do nich i mam sporo znajomych Duńczyków i jest ok. Branie 2 wojny pod uwagę w ocenie ich to jest nie poważne
thecabb:
Trudno nie zareagować na taki pokaz indolencji, ignorancji, nietolerancji i nacjonalizmu emigranckiego i kompletnego zacietrzewienia. ansta1 jesteś typem rozczeniowca, który kultywuje jakiś zapomniany prl-owski układ pracownik-pracodawca - tobie wszystko się należy !
I tu wyleję kubeł zimnej wody na ten twój rozpalony bez powodu łeb. Sam sobie jesteś winien ! Przyjeżdżasz do obcego państwa, gdzie isteniej zupełnie inna mentalność i przede wszystkim inne reguły. Rynek pracy ma swoje prawa, a twoim zasranym obowiązkiem jest je poznać zanim przystąpisz do pracy. Gówno mnie obchodzi, że ty czegoś nie doczytałeś, ze ktoś cię nie poinformował. Najbardziej wkurza mnie to, że rzucasz oskarżerniami i nietolerancyjnymi wyzwiskami osoby, które pozwalają ci tu pracować. Jeśli oni są głupimi dunolami to ty jesteś w najlepszym wypadku zaburaczałym polaczkiekm, który o swoją głupotę wini "innych". Z takimi sytuacjami spotykałem się 5 lat temu w UK. Tez nie brak rozczeniowców, którzy skalani komunizmem najchętniej piliby piwo, oglądali BBC news i brali zasiłki, bo przecież oni się narobili 2 lata i teraz mogą iść na bezrobocie.
Takimi postami jak twój ansta udowadniasz tylko, ze nasze społeczeństwo jeszcze nie dorosło do tego żeby podróżować po świecie w celach zarobkowych (w turystycznych zresztą też). Jeszcze nadzieja w studentach rodakach, którzy jakiś poziom utrzymują na uczelniach całego świata.
Na drugi raz zanim zaczniesz wrzeszczeć, ze zostałes oszukany (ciesz się, że 3F cię nie pozwało za oszczerstwa) zastanów się 3 razy czy to czasem nie twoja ułańska fantazja.
howgh !
czysio:
Jedno jest ważne w tym całym szale , że przepisy są równe dla wszystkich i każdy pracujący (nie zależnie od pochodzenia) jednakowo pod nie podlega. Polak czy dunczyk , jaka to różnica w tym momencie. Pozdro...
aarhusN:
--- Cytat: czysio w 04 Lis 2012, 11:37:36 ---Jedno jest ważne w tym całym szale , że przepisy są równe dla wszystkich i każdy pracujący (nie zależnie od pochodzenia) jednakowo pod nie podlega. Polak czy dunczyk , jaka to różnica w tym momencie. Pozdro...
--- Koniec cytatu ---
dokladnie czysio :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej