Ogólne > Hydepark
3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !
martuchnam:
patrzac na wpisy co niektorych dochodze do wniosku ze Polacy przynajmniej wekszosc wyjezdza za granice do pracy czesciowo a druga czesc po zasilki bo im sie nalezy jak tu thecabb wspomnial..jesli czegos sie nie wie to sie pyta a nie wyzywa od razu..po drugie historia nie ma nic wspolnego z tymi czasami i ludzmi bo biorac pod uwage historie i np 2 wojne jak zalozyciel wspomnial to rowniez polakow mozna porownac do niemcow bo byli rowniez polacy ktorzy mordowali polakow zydow itd tylko pod pl flaga..
MAXFIT:
Witam !
Lekarz dał mi zwolnienie na 6tygodni wyskoczył dysk w odcinku lędżwiowym kręg L5,i zapewne pracodawca mnie po tym okresie zwolni.Moje pytanie brzmi : jeżeli zostane zwolniony czy mam prawo zjazdu na swiĘta nie będąc juz na zwolnieniu?czy a-kassa kaze mi zostać? bo w momencie utraty pracy muszę zgłosić się do job center.Chyba że lekarz przedłuży zwolnienie o kolejnych kilka dni,czy wtedy w kommunie muszę zgłosić zjazd do domu na swieta?? Z góry dziękuję i pozdrawiam!!
MAXFIT:
Jeżeli zle usadowiłem moje zapytanie proszę o jego przerzucenie:)
Jomir:
Skoro pracujesz, masz zapewne prawo do urlopu. Na czas wyjazdu do Polski, bedziesz musial wziac urlop.
Bycie na A-kasie, zaklada, ze jestes w pelnej dyspozycji rynku pracy, czyli jezeli zostaniesz powiadomiony, ze jest dla Ciebie praca musisz miec mozliwosc stawienia sie w niej nastepnego dnia.
Poza tym masz aktywnie szukac pracy, czego zapewne nie bedziesz czynil w okresie swiatecznym.
Nie obraz sie, ale wykorzystam Twoje pytanie w innym celu.
I nie traktuj tego osobiscie, bo chodzi mi generalnie o mentalnosc naszych narodow.
Twoje pytanie, jak dla mnie w super miejscu, bo znow pokazuje jak mysla Polacy, a jak Dunczycy.
Polak jak na A-kasie siedzi, to i na ferie wyskoczy, i fuche na czarno zrobi.
Dunczyk bedzie siedzial 8-godzin dziennie przy komputerze szukajac pracy. Mam bezrobotnego sasiada, ktory nawet po zakupy nie pojedzie w godzinach 8-16, bo jest w dyspozycji rynku pracy.
aarhusN:
--- Cytat: Jomir w 04 Lis 2012, 13:46:57 --- Twoje pytanie, jak dla mnie w super miejscu, bo znow pokazuje jak mysla Polacy, a jak Dunczycy.
Polak jak na A-kasie siedzi, to i na ferie wyskoczy, i fuche na czarno zrobi.
Dunczyk bedzie siedzial 8-godzin dziennie przy komputerze szukajac pracy. Mam bezrobotnego sasiada, ktory nawet po zakupy nie pojedzie w godzinach 8-16, bo jest w dyspozycji rynku pracy.
--- Koniec cytatu ---
zalezy w jakim zawodzie pracuje sasiad.jezeli pracowal przy tasmie w rzezni,to trudno bedzie mu dorobic.znam dunskich håndværker,ktorzy bedac na A kasie zapieprzaja na czarno ,az sie dymi.podobnie pracujac normalnie dorabiaja na czarno w weekendy i popoludniami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej