Ogólne > Hydepark

3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !

<< < (8/20) > >>

kitty:
MAXFIT: dlaczego A-kassa ma Ci pozwolic na wyjazd? przeciez jestes na chorobowym... zakladajac, ze bedziesz na A-kassie - kazdy wyjazd trzeba zglosic do Polski. jesli tego nie zrobisz, nie dostaniesz zasilku za dni, kiedy nie bylo Cie w Danii. tym bardziej, jesli beda to poczatki A-kassy - jest wtedy sporo spotkan (Jobcenter, zwiazki itp.).
powodzenia!

andrejos:
Maxfit jezeli jestes na chorobowym czyli niezdolny do pracy a-kasse moze wyrazic zgode na Twoj wyjazd na jakis tam czas okreslony np 2tyg. musisz sie z nimi skontaktowac i ustalic dokladnie co i jak,a raczej nie bedzie problemu.

andrejos:

--- Cytat: kitty w 05 Lis 2012, 09:46:23 ---MAXFIT: dlaczego A-kassa ma Ci pozwolic na wyjazd? przeciez jestes na chorobowym... zakladajac, ze bedziesz na A-kassie - kazdy wyjazd trzeba zglosic do Polski. jesli tego nie zrobisz, nie dostaniesz zasilku za dni, kiedy nie bylo Cie w Danii. tym bardziej, jesli beda to poczatki A-kassy - jest wtedy sporo spotkan (Jobcenter, zwiazki itp.).
powodzenia!

--- Koniec cytatu ---
Jest na chorobowym a nie umierajacym co nie przeszkadza w podrozy ;)

envy86:
Sprawa wygląda tak: Będąc na a-kassie masz prawo do 1tygodnia płatnego urlopu (musisz poinformowac a-kasse minimum 14dni przed planowanym urlopem) oraz do bezterminowego bezpłatnego urlopu (każdy wyjazd z kraju musi zostać zgłoszony do a-kassy) takie same są przepisy dla dagpenge z komuny (informujesz swoją osobę kontaktową w komunie). W przypadku wyjazdu z kraju bez ostrzeżenia można stracić prawo do dalszej pomocy z a-kassy bądz z komuny. W przypadku chorobowego (sygdagpenge) też nie można opuszczać kraju chyba że zgłosi się to do komuny (np. jeśli chcesz jechać w tym czasie do polski do dentysty, itp), oczywiście za dni w których nie będzie Cie w kraju nie będziesz miał płatne. (Wszystkie informacje przeze mnie podane są zaczerpnięte z osobistych rozmów w komunie Brondby oraz z a-kassa Krifa)

MAXFIT:
Witam !
Dziękuję serdecznie za pomoc.Póki jestem na chorobowym zgłaszam wyjazd w kommunie za dni które nie ma mnie w Danii nie bede mial zapłacone to zrozumiałe,Apropos wyrzutów na forum nie mam zamiaru obrażać nikogo,po to umiesciłem post by się dowiedzieć,i na swoje pytanie uzyskałem odpowiedż i nie mam zamiaru robic czegoś wbrew prawu,sytuacja jest dla mnie jasna.Jeszcze raz dziękuję!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej