Ogólne > Hydepark

3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !

<< < (9/20) > >>

Jomir:
Ja bym nie byla taka pewna, tego prawa do wyjazdu na chorobowym. W Danii jest sie chorym, albo nie. Jezeli nie mozesz chodzic do pracy, nie mozesz tez podrozowac. Na Twoim miejscu, jak radzi Happybetty, dowiedzialabym sie konkretnie.
Konsekwencje moga Cie zadziwic.

clubdk:
moge sie zalozyc ze w najblizszym czasie zostanie to zaostrzone dla wszystkich obcokrajowcow

jesli ktos jest na zwolnieniu i pyta sie w a-kasse czy moze  jechac w tym czasie do pl to sorry ale ja to odbieram jako

lenistwo a nie chorobe , bo skoro moze ktos jezdzic tyle km to i rowniez dobrze mozna isc do pracy 

psychopata:
Jomir, to masz w porzadku sasiada, moze to zalezy od tego, gdzie sie mieszka? Moi znajomi Dunczycy na a-kassie jezdza na wakacje, szukanie pracy odwalaja kliknieciem raz w tygodniu w link z jobnet, a na obowiazkowa rozmowe na chybcika wypelniaja druk, jakich to oni prac nie szukali... Poza tym siedza, pija, lulki pala. Zenada. Ten system nie dziala zupelnie.

PaulaXXX:
Maxfit- Ztym dyskiem L5 powinienies uwazac! w styczniu 2011 poslizgnelam sie na podlodze w  pracy i mam problem z kregoslupem do dnia dzisiejszego, dokladnie dysk L5 w odcinku ledzwiowym! Moj wysunal sie i uwieral nerw i bole szly az do stop...Jezeli Twoja praca "przyczynila" sie do wypadniecia Twojego dysku, zdecydowanie radzilabym CI zglosic to do Arbejdsskadestyrelsen o odszkodowanie,,,,jak Ci je przyznaja dostaniesz min. 39.000kr...mozesz poprosic swoje zwiazku lub lekarza o zgloszenie tego....i cwicz kregoslup, co jest najwazniejsze w takim przypadku! Z tego co ja wiem to na wakacje absolutnie nie mozna wyjechac jak sie otrzymuje dagpenge,,,chyba ze nikt o tym nie bedzie wiedzial ;) ale ostatnio czytalam gdzies tu na forum , ze na granicach maja sprawdzac ludzi,,,wiec decyzja nalezy do Ciebie :)

PaulaXXX:
Envy86- Na a-kasse urlop platny przez 1 tydz.? Pierwsze slysze. Ja jak bylam na chorobowym , to absolutnie nie moglam wyjechac z kraju bez zgody Kommune...Teraz jestem na a-kasse z 3F, powiedzieli mi ze urlop musze zglosic 14 dni przed,,ale o zadnych platnym urlopie nie wspomnieli,,,,pozostaje mi nic innego jak sprawdzenie jeszcze raz ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej