Ogólne > Hydepark

3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !

<< < (10/20) > >>

PaulaXXX:
Ansta1- Ja rowniez przez nie przeczytanie regulaminu a-kasse 3f, prawie nie otrzymalabym pieniedzy na 2 lata. Tylko ,ze w moim przypadku chodzilo o wiek! jezeli idziesz na a-kasse i masz nie ukonczone 25 lat, przysluguje CI tylko 6 miesiecy a-kasse. Ja urodzilam sie styczniu, a na a-kasse poszlam w kwietniu...i jak bylam na spotkaniu z3f , babka powiedziala mi ze mi przysluguje tylko 6 miesiacy dagpenge :o ale pozniej spojrzala na moja zolta karte i powiedziala: a nie pomylilo mi sie  z moja corka, bo jestescie taki sam rocznik,,,,ale ona urodzila sie w maju a Ty w  styczniu,,,,wiec a-kasse bedziesz otrzymywac przez 2 lata ;D

roga:
Jakiez to "nasze" - tyle zuzytej energi na darmo, poniewaz jeden wie lepiej od drugiego, ajeszcze ktos inny slyszal od kolegi, a dunczycy to oszusci (wynika to z tytulu watku), Kiedys Gotti zalozyl watek o tytule o ile pamietam cos w rodzaju Zanim zapytasz to przeczytaj/poszukaj, Tak wlasnie jest i w tej aktualnej sytuacji. Precyzyjna i zawsze wiarygodna w swoich infromacjach @æ@, napisala juz na poczatku maja tego roku w watku A-kassa, ze wlasnie przepisy mowia o ubezpieczenia od bezrobocia dot. 37 godzin pracy.

roga:
Wklejam tekst postu @æ@ wwatlu A-kassa z 4. maja 2012:

Godziny ponad 481 (13 x 37, trzy miesiace licza sie jako 13 tygodni) to wypracowane nadgodziny i akassa zada zeby je "zamienic " na wolne lub odciagnie te godziny z dagpenge.Mozna miec tyle godzin ile sie chce tylko za nadgodziny nie bedzie akassa placila bo jest sie ubezpieczonym na max 37 godzin tygodniowo (30 na niepelnym wymiarze)

jens:

--- Cytat: aarhusN w 04 Lis 2012, 16:36:38 ---zalezy w jakim zawodzie pracuje sasiad.jezeli pracowal przy tasmie w rzezni,to trudno bedzie mu dorobic.znam  dunskich håndværker,ktorzy bedac na A kasie zapieprzaja na czarno ,az sie dymi.podobnie pracujac normalnie dorabiaja na czarno w weekendy i popoludniami.

--- Koniec cytatu ---
czy wazne w jakim, zawodzie?chyba nie ----ma byc poszukujacy i ma byc do dyspozycji ,to jest takie proste jak drut ,ale widac dla Polaka znow ciezkie do zrozumienia .na wszystko jest wytłumaczenie , :-[ :P

jens:

--- Cytat: clubdk w 05 Lis 2012, 16:53:53 ---moge sie zalozyc ze w najblizszym czasie zostanie to zaostrzone dla wszystkich obcokrajowcow

jesli ktos jest na zwolnieniu i pyta sie w a-kasse czy moze  jechac w tym czasie do pl to sorry ale ja to odbieram jako

lenistwo a nie chorobe , bo skoro moze ktos jezdzic tyle km to i rowniez dobrze mozna isc do pracy

--- Koniec cytatu ---
oj swieta prawda MASZ PIWKO U MNIE ,tak czytam i czytam i oczom nie wierze ,ja jade do Polski okoł 10 godzin z małymi przerwami i mam dosyc siedzenia ,a co dopabuse jak cos tam komus wyskoczyło ,to rownie dobrze mozna do łopaty nagnac to choroba moze sama wyjdzie ,az sie wierzyc nie chce .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej