Ogólne > Hydepark
3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !
andrejos:
Jens jakbys nie wiedzial to...samoloty wymyslili i nie trzeba sie tluc 10h :P
Ola90:
Dzien dobry wszystkim.Osobiscie rozumiem,ze prawo jest dla wszystkich i w przypadku utraty pracy przechodzi sie na A-kase.Rozumiem rowniez ,ze wypracowane nadgodziny beda odliczone od zasilku i z nich nalezy sie utrzymac.Nie rozumiem tylko jednego,w moim przypadku pracuje miesiecznie od 180 do ponad 200 godz.Za nadgodziny nie mam placone,poniewaz tak zapisane jest w umowie.Wiec gdy bede zmuszona przejsc na A-kase to jak mam wytlumaczyc,ze pomimo wypracowanych nadgodzin nie mam za nie placone?Czy to jest w porzadku ze strony pracodawcy?Moze ktos zna odpowiedz na pytanie:co to sa nadgodziny i w jaki sposob sa obliczne?
rey2000:
--- Cytat: PaulaXXX w 06 Lis 2012, 09:55:06 ---Ansta1- Ja rowniez przez nie przeczytanie regulaminu a-kasse 3f, prawie nie otrzymalabym pieniedzy na 2 lata. Tylko ,ze w moim przypadku chodzilo o wiek! jezeli idziesz na a-kasse i masz nie ukonczone 25 lat, przysluguje CI tylko 6 miesiecy a-kasse.
--- Koniec cytatu ---
A moje pytanie .jesli nie masz ukonczone 25 lat, przysluguje CI tylko 6 miesiecy a-kasse! więc... jesli tylko 6 mcy to czy musisz również wypracować min 1924 h ?
Tricia:
hm...6 miesięcy a-kassy jak nie masz 26lat . w a-kassie tak powiedzieli ? jakieś nowe reguły ?
Chyba jak ma się mniej niż 25lat to dostaje się połowę najwyższego dagpenge jeśli nie skończyło się "duńskiej szkoły" i a-kassa trwa 2lata a nie 6miesięcy.
a odnośnie naliczania godzin , może komuś się przyda :
godziny są zliczane z ostatnich 12tygodni a nie z datalonu czyli np. pracę kończysz 9listopad wtedy musisz uzupełnić kartkę na związkach ile godzin pracowało się w każdym tygodniu w ciągu ostatnich 12tygodni cofając się od 9listopada wstecz.
@ae@:
Do OLA90:
Nie to prawo nie dotyczy wszystkich - tylko tych którzy placa skladki do Akassy, maja wypracowane godziny i odpowiednia dlugosc "bycia" w Akassie. Nie wszyscy !
Twoja umowa o prace brzmi troche dziwnie ale do tego zeby ja sprawdzic trzeba specjalisty a nie poloniainfo.dk.
Jestes w Akasie? Zanies umowe tam i zapytaj. Bardzo mozliwe ze odesla cie do zwiazków zawodowych bo to sprawa która zajmuja sie zwiazki a nie A kassa. Jestes zapisana do zwiazków zawodowych?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej