Ogólne > Hydepark
3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !
wiatr:
--- Cytat: Ola90 w 09 Lis 2012, 19:01:57 ---Tak place A-kase i prawnika w zwiazkach,ale jeszcze troche brakuje mi stazu w A-kasie.Tak wiec nie moge isc do prawnika,poniewaz boje sie,ze gdy pracodawca dowie sie to mnie zwolni i zostane bez niczego.W mojej firmie nikomu nie placi za nadgodziny ani zadnego dodatku za godziny nocne.Czy umowa moze zawierac taki przepis,ze pracodawca nie placi za nadgodziny?Czy moze ktos podac jakies informacje na ten temat?
--- Koniec cytatu ---
Czesc,chcialbym poinformowac cie ze wszystkie informacje jakie udziela ci pracownicy zwiazkow zawodowych sa poufne, dla wlasnego spokoju mozesz o to poprosic, jezeli placisz zwiazki to to wykorzystaj.
Jezeli chodzi o to ze nie placi za nadgodziny ani za dodatek nocny, to musisz dowiedziec sie czy taka umowe ma firma w ktorej pracujesz ze zwiazkami, bo to od tego zalezy, ale najlepiej zapytaj o to w zwiazkach.
wiatr:
--- Cytat: Ola90 w 09 Lis 2012, 11:11:29 ---Dzien dobry wszystkim.Osobiscie rozumiem,ze prawo jest dla wszystkich i w przypadku utraty pracy przechodzi sie na A-kase.Rozumiem rowniez ,ze wypracowane nadgodziny beda odliczone od zasilku i z nich nalezy sie utrzymac.Nie rozumiem tylko jednego,w moim przypadku pracuje miesiecznie od 180 do ponad 200 godz.Za nadgodziny nie mam placone,poniewaz tak zapisane jest w umowie.Wiec gdy bede zmuszona przejsc na A-kase to jak mam wytlumaczyc,ze pomimo wypracowanych nadgodzin nie mam za nie placone?Czy to jest w porzadku ze strony pracodawcy?Moze ktos zna odpowiedz na pytanie:co to sa nadgodziny i w jaki sposob sa obliczne?
--- Koniec cytatu ---
.
Aby miec prawo do akassy musisz byc czlonkiem 12 miesiecy/minimum/ i co najwazniejsze miec przepracowane 1924 godziny,chorobowe za ktore placi firma tez sie liczy.
Za nadgodziny musisz miec placone, zapytaj w zwiazkach.
co to sa nadgodziny ? hmmmm powiedzmy ze w kontrakcie masz np 37 godzin tygodniowo, to kazda godzina wiecej jest nadgodzina.
Zalezy ile godzin tygodniowo masz w kontrakcie.
Np. normalnie pracujesz od 8 do 16 , a powiedzmy ze czasami pracujesz od 8 do 17 to juz masz jedna nadgodzine, itd itd.
W niedziele powinnas miec tzw setki czyli jezeli masz np na godzine 130 dkk to w niedziele masz 230 dkk, z sobotami moze byc roznie , np mozesz miec zamiast setek 50-tki czyli 50 % wiecej itd itd, jak masz jakies pytania to pisz, chetnie pomoge.
Ola90:
Dziekuje za odpowiedz.Mam umowe "FUNKTIONÆRER" i podobno dlatego za nadgodziny nie placi sie ale przysluguja dni wolne w stosunku 1:1. Niezbyt dobrze radze sobie z jezykiem dunskim i nie jestem pewna czy dobrze przetlumaczylam.Te informacje przeczytalam ze strony zwiazkowej KRIFA.Mam jeszcze pytanie czy pracodawca moze np.wpisac 45 godz.tygodniowo?Czy 37 to jest max?
Jomir:
"Funktionær" rozliczani sa w stosunku tygodniowym. Masz wypracowac 37 godzin w tygodniu, natomiast w jakim ukladzie nikogo nie intersuje. Stad tez nadgodziny nie sa platne.
Raz pracujesz 12 godzin, raz 5. Tak by tydzien zamknal sie w 37 godzinach.
Szczegoly "funktionær" musi dopowiadac Twoj kontrakt lub "ksiega zakladowa".
@ae@:
Nie 37 to nie musi byc max.
Zalezy od umowy zbiorowej "pod" która jestes zatrudniona.
Moze byc np. ze czas pracy to SREDNIO 37 godzin tygodniowo w ciagu np. 16 tygodni. Czyli moze byc mniej w jednym tygodniu a wiecej w drugim.
Mozesz byc zatrudnina i samej musisz ustalac swoje godziny pracy np. w tym tygodniu pracujesz 10 godzin dziennie i sama musisz zadbac o to zeby miec wolne w innym terminie.
Bardzo mozliwe ze twojej umowie nie ma nadgodzin a sa inne ustalenia.
Mozliwosci jest mnóstwo.
...W niedziele powinnas miec tzw setki czyli jezeli masz np na godzine 130 dkk to w niedziele masz 230 dkk, z sobotami moze byc roznie , np mozesz miec zamiast setek 50-tki czyli 50 % wiecej ...
Nie mozna tak uogólniac bo kazda umowa moze byc inna, moze byc placone tak jak Wiatr pisze , moze byc przeliczone na wolne godziny a jak sie przelicza to tez indywidualna sprawa.
Niektóre umowy zbiorowe np. inaczej naliczaja nadgodziny do godz. 17 a inaczej po 17 itp itd.
Jestes objeta funktionærloven czy jestes zatrudniona jak funktionær?
Nie ma jednego uniwersalnego przepisu dla wszystkich. To ze ktos pracuje na pewnych zasadach absolutnie nie oznacza ze te same zasady obowiazuja na twoim stanowisku pracy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej