Ogólne > Hydepark
3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !
Jomir:
Olu, ja juz Cie zapytalam, ale widocznie przeoczylas moja wypowiedz.
Czy wykonujesz prace: handlowca, na magazynie ale bezposrednio powiazana ze sprzedaza?, inzyniera, ktory serwisuje klientow, tudziez managera?
Jezeli nie, to w zaden sposob nie powinnas byc objeta "funtionærloven", a tym samym powinnas miec placone lub oddawane (dniem wolnym) nadgodziny.
Po drugie, w Danii jest 37 godzinny tydzien pracy i kazda godzina ponad jest nadgodzina (za wyjatkiem "funktionær"). Dla Funktionær tez jest 37 godzin, ale ich czas pracy rozlicza sie w stosunku tygodniowum i generalnie uznaje sie, ze te zawodow maja nielimitowany czas pracy.
Tak wiec, jezeli na moje pierwsze pytanie odpowiesz negatywnie, to znaczy, ze nie zaliczas sie do "funktionær", to jest to duzy znak, ze pracodawca "nagina" przepisy po to by oszukiwac.
Ola90:
Dziekuje za odpowiedz.Roga byl tak uprzejmy,ze przetlumaczyl moj kontrakt.Wiec nie pracuje jako"funktioneær".Moja umowa to zwykla umowa o prace.Jeszcze raz Jomir dziekuje za odpowiedz.Tak podejrzewalam,ze zapis w umowie o nie placeniu nadgodzin lub zamienieniu ich na dni wolne to oszustwo, jak rowniez zapis o ca.40 lub 45 godz.tygodniowo.Mam nadzieje,ze gdy udam sie do zwiazkow to oni wyegzekwuja nalezna mi kwote i sprawdza wszystkie umowy.Moge dodac,ze pracodawca to polak,ktory ma zarejestrowana dzialalnosc w Danii.Musze sie tylko jeszcze dowiedziec o pension,poniewaz raz pojawia sie ta pozycja na lonach a raz nie.
roga:
--- Cytat: Ola90 w 15 Lis 2012, 07:50:23 ---Dziekuje za odpowiedz.Roga byl tak uprzejmy,ze przetlumaczyl moj kontrakt.Wiec nie pracuje jako"funktioneær".Moja umowa to zwykla umowa o prace.Jeszcze raz Jomir dziekuje za odpowiedz.Tak podejrzewalam,ze zapis w umowie o nie placeniu nadgodzin lub zamienieniu ich na dni wolne to oszustwo, jak rowniez zapis o ca.40 lub 45 godz.tygodniowo.Mam nadzieje,ze gdy udam sie do zwiazkow to oni wyegzekwuja nalezna mi kwote i sprawdza wszystkie umowy.Moge dodac,ze pracodawca to polak,ktory ma zarejestrowana dzialalnosc w Danii.Musze sie tylko jeszcze dowiedziec o pension,poniewaz raz pojawia sie ta pozycja na lonach a raz nie.
--- Koniec cytatu ---
roga:
Olu. W twoim kontrakcie nie ma wpisu o ewentualnej zamianie nadgodzin na wolne. Jest natomiast wpis, ze nadgodziny nie sa wplacane, a ewenulna ich wyplata moze nastapic tylko jezeli nadgodziny sa "beordret", to znaczy zlecone/nakazane przez pracodawce. Pracodawca postepuje zgodnie z zawarta umowa. Pytanie tylko czy umwa jezt zgodna z przepisami. Na to odpowiedziala ci Jomir.
Ola90:
Kiedy,gdzies czytalam,ze jezeli umowa zawiera niezgodne z prawem zapisy to pomimo jej podpisania uwazana jest za niewazna.Rozumiem Roga,ze pracodawca postepuje zgodnie z umowa.Tylko ta umowa skonstruowana jest wlasnie przez pracodawce w celu ominiecia zaplaty za nadgodziny.Jezeli to ma jakies znaczenie to moja kolezanka dostala umowe ale jej nie podpisala.Mysle,ze nie tylko ja udam sie do zwiazku ale to jeszcze musi potrfac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej