Regionalne > Kopenhaga
Szykanowanie w pracy i znęcanie psychiczne przez współpracownika !
MalaCzarna:
--- Cytat: inna w 29 Lis 2012, 17:01:02 ---A co to jest ta/to CYRLICA
--- Koniec cytatu ---
Что это кириллица ?
Oтвет себе .
aisak:
--- Cytat: MalaCzarna w 29 Lis 2012, 17:03:10 --- Что это кириллица ?
Oтвет себе .
--- Koniec cytatu ---
Pieknie, pieknie:). Ja jeszcze troche czytam cyrlica, ale pisac sie juz nie odwaze:).
nutka53:
--- Cytat: madzialenasz w 29 Lis 2012, 15:02:58 ---Hej. Napisze troche chociaz wiem ze to nie na temat, ale akurat piszecie cos w tym stylu... Bo mi od wczoraj cos siedzi w glowie :). W pracy nikt mnie nigdy nie szykanowal, ale wczoraj zdarzyla sie smieszna sytuacja.... Siedze sobie w szkole na Logistyce, jedyna polka w klasie reszta sami dunczycy, przychodzi Pan z pewnej bardzo znanej i duzej firmy logistycznej- "gruba ryba"- dostalismy ten zaszczyt ze chcialo mu sie przyjsc w czasie Swoich feri i nam wyklad o logistyce zrobic. I opowiada rozne rzeczy i mowi nagle ze Oni sa tacy dobrzy bo nie nie zatrudniaja cudzoziemcow itp. Pozniej w innym temacie mowie ze nie zatrudniaja polakow jako kabusewcow dlatego tak malo szkod jest w dostarczaniu, pozniej mowi" wole zatrudnic dunczyka i rozmawiac z dunskim kabusewcom niz z polakiem ktory otwiera rozdziawiona gebe i na oblesny tlusty telefon w lapie" :), hehe mi to rybka, to nie ja powinnam sie wstydzic, szkoda ze nie bylo okazji do konwersacji to by moze uslyszal ze jestm polka :). Wiem jedno ja tam nigdy podania om prace nie zloze, ba bede jeszcze rozpowiadac jak On zablysnal :) ten Pan z Wielkiej firmy. Wiem ze myslicie sobie ze to nic takiego ale ja w szoku bylam troche :o
--- Koniec cytatu ---
przez tego faceta bardziej przemawiala frustracja. dunski transport kompletnie lezy wykonczony konkurencja z polski, litwy i rumunii, sytuacja jest dla dunczykow doslownie krytyczna i dlatego rozumiem jego frustracje. facet ma racje co do tego ze polscy kabusewcy sa inwalidami jezykowymi -dogadac sie z nimi mozesz w 95% tylko po polsku, lamia wszystkie dozwolone prawa, -mi osobiscie zal jest tych dunskich firm przewozowych ktore musialy zamknac sie na klucz jak i setek kabusewcow bez pracy
ja bym jednak ,bedac na twoim miejscu sie odezwala i pochwalila go za to ze jego firma logistyczna stara sie jak moze uratowac pozostala garstke dunskich przewoznikow i chwala im za to -tylko poradzilabym mu aby swoje, sluszne zreszta zasady rozpowszechnial w ramach pogadanek w innych dunskich firmach logistycznych -konkretnie to tam powinien uderzyc bo to one rozwalily dunski transport
z tym"tlustym telefonem" to jakos sie kupy nie trzyma...moze powiedzial fed mobil (super komorka)
madzialenasz:
--- Cytat: nutka53 w 29 Lis 2012, 21:00:55 ---
z tym"tlustym telefonem" to jakos sie kupy nie trzyma...moze powiedzial fed mobil (super komorka)
--- Koniec cytatu ---
Hej Nutka53. Trzyma sie, trzyma sie powiedzial" przychodzi polak ze Swoim zatluszczonym telefonem i brudnymi palcami", hehe.
piotr1:
nutka, widze ze siedzisz w temacie..ale poprawie troszke- nie setek kerowcow- ale 10 000 w tym roku zwolniono i jeszcze jedno- na codzien jestem i pracuje z kabusewcami- powiem ci ze dogadac sie w innym jezyku niz dunski z dunem jest bardzo ciezko....wiekszosc kabusewcow nie zna angielskiego, wbrew temu co sobie wyobrazasz....wiekszosc to tepaki i nieuki ktore nawet nie potrafia otworzyc dachu w naczepie- dla polskiego kabusewcy rzecz nie do pomyslenia....wprawdzie z polakiem tez jest nieraz klopot ale zazwyczaj niemiecki lub angielski znaja....ja osobiscie spotkalem o wiele wiecej tepych dunow niz polakow w swojej karierze zawodowej tutaj....i jeszcze jedno---na promie w kabinie widzialem nieraz napisy po angielsku- to akurat potrafia duny- fuck poland.litavian,bulgarian,german drivers......coz- mysle ze ta lista kabusewcow bedzie im sie powiekszac coraz bardziej....mi ich absolutnie nie szkoda- to tepaki i nieuki ktorzy nie potrafia pracowac bo system im to zapewnial przez wiele lat i teraz musza obnizac swoje zawyzone stawki lub bankrutowac....nadmienie ze sam jezdze u duna,w dunskiej firmie....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej