Regionalne > Kopenhaga
Niezdolność do pracy a renta?Komu się nalezy jakie warunki należy spełnić?
MAXFIT:
Dzieki za podpowiedzi :)
Nie chce sie tu z nikim poburmoszyć jak ujął to niutek,poprostu chce wiedziec co mnie czeka,otóż wyskoczył dysk,oprócz tego torbiel 16mm który uciska na rdzeń i tracę czucie i władzę w konczynach:(nieciekawie a jeszcze nie mam 30tki,jestem pod stała opieką ale lekarze nie chce mnie wysłać na zadne badania mniejsza z tym,na własna rękę zrobiłem MRI wyniki są nieciekawie,wczesniej nigdy nie chorowałem i wcale tu nikogo nie chce doic z kasy,bo oczywiscie to jest pierwsze o czym mogliscie pomysleć,ale to pomijam,na dunskim garnuszku nie siedziałem i nie mam zamiaru jesli oto chodzi.Dzięki raz jeszcze za podpowiedzi:)Problem z nogi wszedł w kregosłup,apropos lekarzy to mamy w kraju lepszych weterynarzy,nie ma co ciągnąć tematu poprostu bede robił az padne:) na to wychodzi:DDD
MAXFIT:
panie moderator administrator zamykamy wątek:DD
Niutek:
--- Cytat: ayme w 09 Sty 2013, 15:43:32 ---Renty ukrocili ok 10 lat temu.Dawniej kazdy Jugol albo Turek dostawal automatycznie førtidpension jak wiele lat zyl na socjalu ,tzn nie nadawal sie do pracy.Dunczycy dostawali na depresje i kregoslup.Najpierw trzeba byc sygemeldt , potem kontanthjælp, a potem jezeli jestes po 40 roku zycia zaczynasz flexjob lub proby pracy na roznych stopniach trudnosci.Slyszalam, ze ludzie nieraz zwijaja sie tam z bolu ,klada na podlodze i wtedy ewentualnie puszczaja ich do domu.Droga do renty po 40 roku zycia dzisiaj to ok 8 lat ,ale trzeba byc na prawde chorym (psychicznie lub fizycznie)lub tez miec nalog.Pamietam pisales o nodze czy masz dalej z nia klopoty?Tutaj ludzie chodza z rakiem do pracy , nie ma zmiluj sie ...Mam kolezanke ktorej maz dunczyk zywcem wydlubal sobie oko i dostal rente ale chyba wlasnie na rozum , bo na to jest najlatwiej w Dani...
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam wszystkich ale zaczynam chlac na potege moze 8 lat wytrzymam nalog to nalog, a ma to znaczenie w jakim czasie sie on ujawnil? Dodatkowo tez mam pytanie, ma ktos informacje gdzie w Polsce pozniej, moge sie podreperowac? No przeszczep watroby, nerek itd. na glowe bedzie chyba juz za pozno?! Pozdrawiam Wszystkich. Maxfit ja wale na nalog, a Tobie jak faktycznie na autentyczne choroby nie chca nic zrobic, :) to moze dolaczysz do mnie? Zawsze to weselej i razniej.
PRZYJACIEL:
Ja dolaczam do was wlasnie oprozniam 3PIWKO sikacz bo sikacz to sikacz.LICZA SIE SZTUKI.
Niutek:
Znaczy co tylko nreczki chce wykonczyc nalogiem, ja nie ryzykuje wale kilka organow na raz, moze ktorys zaskoczy na rencine, atak frontalny, plan osmioletni. Pozdrawiam Wszystkich
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej