Ogólne > Tłumaczenia
"Targany sprzecznościami"
happybeti:
Tak a propos "słowotwórstwa", to ja osobiście nic złego w tym nie widzę, choc czasem kupa smiechu z tego bywa ;D.
Miałam kiedyś przyjaciela- Niemca, który postanowił zamieszkać w Polsce.Bardzo szybko nauczył sie nawet polskiego, ale czasami wszyscy mieliśmy ubaw nie z tej ziemi, gdy "tworzył" ;D.Tak dla Waszej rozrywki kilka "kwiatków" ze Svenowego "słownika" ;) :
- do mojego brata, zwierzając się -"A., ja sie w ta Ula tak zakochał, że dostałem pospieszna kupa"...
- "na obiad ugotowałem pięć ziemjabłków"
- wieczorem na pustej plaży nad jeziorkiem-"czy ja mogę byc nudnym? Bo ja tak bym chciał- jak młody bóg...."
I wiele, wiele innych, ale zanudzać Was nie będę ;)
Niutek:
Do ae, co tu duzo gadac na pierwszy rzut oka widac, ze sprzecznosc, nie? To jak sprzecznosc lepiej opisac? Pozdrawiam Wszystkich
Niutek:
--- Cytat: happybeti w 13 Sty 2013, 15:49:23 ---Tak a propos "słowotwórstwa", to ja osobiście nic złego w tym nie widzę, choc czasem kupa smiechu z tego bywa ;D.
Miałam kiedyś przyjaciela- Niemca, który postanowił zamieszkać w Polsce.Bardzo szybko nauczył sie nawet polskiego, ale czasami wszyscy mieliśmy ubaw nie z tej ziemi, gdy "tworzył" ;D.Tak dla Waszej rozrywki kilka "kwiatków" ze Svenowego "słownika" ;) :
- do mojego brata, zwierzając się -"A., ja sie w ta Ula tak zakochał, że dostałem pospieszna kupa"...
- "na obiad ugotowałem pięć ziemjabłków"
- wieczorem na pustej plaży nad jeziorkiem-"czy ja mogę byc nudnym? Bo ja tak bym chciał- jak młody bóg...."
I wiele, wiele innych, ale zanudzać Was nie będę ;)
--- Koniec cytatu ---
HB twierdzisz, ze napisane przeze mnie stwierdzenie tak wlasnie zabrzmialo?
Pozdrawiam Wszystkich
@ae@:
Bardzo podobnie ;)
Niutek:
--- Cytat: @ae@ w 13 Sty 2013, 16:13:19 ---Bardzo podobnie ;)
--- Koniec cytatu ---
No moze i tak, ale jakze urodziwie za to!!! No i chyba oryginalnie. Oczywiscie musze sie jeszcze duzo uczyc to jasne, nie jestem tu az tak dlugo. Za to mysle, ze przy Was bedzie to troche prostsze! Dzieki!!!!
Pozdrawiam Wszystkich
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej