Ogólne > Rodzina ...

Noworodek

<< < (3/8) > >>

vaxa_rys:
kto wam dal prawo do decydowania co powinno jesc NIEWASZE DZIECKO? Skoro jest na mleku modyfikowanym, to widocznie byla jakas przyczyna,nikt nie musi sie spowiadac dlaczego butla a nie cycki!

AK211:
Pewnie, że nie musi. Ale to forum ogólnodostępne, więc mamy też prawo do wyrażania własnego zdania.

A co do przyczyny... żartujesz chyba.. 95% matek dających dzieciom sztuczne świństwa, robi z wygody, a nie z żadnych medycznych przyczyn. Takowe zresztą powstają niemal jedynie w przypadku zażywania bardzo szkodliwych leków.

vaxa_rys:
nigdy nie wiesz, czy akurat nie trafiles na te 5 %. sa jeszcze przyczyny natury fizycznej,psychicznej, ale co mozesz o tym wiedziec...

AK211:
Mogę, wierz mi. Chyba nawet więcej, niż Ty.  8)

A problemy natury fizycznej...to jakieś mniej, niż 0,5 % przypadków..? Generalnie każda kobieta stworzona jest po kątem możliwości wykarmienia własnego dziecka. Jeśli twierdzi, że "nie może", jest to:

1. ) Lenistwo,

albo:

2. ) Brak odpowiednich instrukcji i pomocy ze strony położnych. W przypadku nawet małych problemów, a nie mając odpowiedniej wiedzy i wsparcia - najłatwiej się poddać.

vaxa_rys:
nie znajac historii tej osoby nie mozesz oceniac. Najlatwiej posądzic o lenistwo :) Presja, szykanowanie czy potepianie matek niekarmiacych piersia jest gorsze niz samo niekarmienie piersią. Wbrew pozorom, ja moje corki karmilam, ale rozumiem tez te ktore nie. Nie wszyscy do jednego wora!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej