Ogólne > Hydepark

Moje spostrzeżenia

<< < (3/9) > >>

MalaCzarna:
kanarek proponuję abyś na wzór azjatek okazywała uczucia swemu Panu ,zamiast przynosić na forum jakieś żale do całego narodu Polskiego.  :(
Nie tak dawno jak wczoraj rozmawiałam z polką która wszędzie,wszystko widziała w czarnych kolorach(taki charakter). Zadałam jej proste pytanie Co jest dobrego ,pozytywnego wokół niej w pracy?
Gdy mówiła o negatywach buzia jej się nie zamykała ,przykładami trzepała jak z rękawa (chociaż inni te same sytuacje widzieli pozytywnie),natomiast mając opowiedzieć o pozytywach jakoś dziwnie zacięła się i nie potrafiła dać choćby jednego przykładu.Myślę że z tobą jest podobnie!

Naprawdę nie widzisz jak Polacy pomagają sobie chociażby tu na forum ?Doradzają sobie w różnych sprawach!

Świetnie ze sobą się bawią ,żartują,dowcipkują chociaż się nie znają! (Nutka ,Betty,Aisak ,Jomir ,vordek,silk i ja teatrzyk załOżyliśmy )   ;) (Niutek ,przyjaciel ,Reksio bawili nas w innym wątku )  :D ;)

Akcję charytatywną przeprowadzoną na rzecz małego, chorego chłopca tez uważam za sukces jedni forumowicze przelali pieniądze ,inni zmienili zapatrywanie na fundację i pomoc ...słowem widzę saaaame pozytywy! 

kanarek naprawdę nie jesteś w stanie w nas nic pozytywnego zobaczyć ???
Przykro mi na czarnomyślicielswo nie ma rady... :(

Jomir:

--- Cytat: kanarek w 26 Sty 2013, 15:07:49 ---Tak ,to prawda zadroszę im (Azjatką) świetnych kontaktów ,czego nie mamy w naszej  nacji, sytuacji , gdzie widzę 1 raz drugą połowę dopabuse na lotnisku i decyduję się na małżeństwo po  miesiącu już nie. Kryzyzu w związkun nie mam, chociaż "mój Pan Duńczyk" idealny nie jest.,ale z nim jest mi łatwiej tu bytować( już słyszę głosy o wyrachowaniu):).Forumowiczowi o niku gosc1964 zwyczajnie dziekuje -Pan Wajda lepiej by tego nie wymyślił-drwij ile możesz.
Ten post nie miał na celu osiągania czegokolwiek, lecz zwyczajnie  miał zwrócić uwagę na kontakty polsko-polskie za granicą.To tyle , pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---
I tak Ciebie kanarku zrozumialam, jeno mi sie tu dyskutowac nie chcialo, bo tyle tu madrych...
Coz, jedni czytaja ze zrozumieniem, a drudzy potrzebuja przetworzyc to na swoje  ;D

aisak:

--- Cytat: kanarek w 26 Sty 2013, 15:07:49 ---Tak ,to prawda zadroszę im (Azjatką) świetnych kontaktów ,czego nie mamy w naszej  nacji, sytuacji , gdzie widzę 1 raz drugą połowę dopabuse na lotnisku i decyduję się na małżeństwo po  miesiącu już nie. Kryzyzu w związkun nie mam, chociaż "mój Pan Duńczyk" idealny nie jest.,ale z nim jest mi łatwiej tu bytować( już słyszę głosy o wyrachowaniu):).Forumowiczowi o niku gosc1964 zwyczajnie dziekuje -Pan Wajda lepiej by tego nie wymyślił-drwij ile możesz.
Ten post nie miał na celu osiągania czegokolwiek, lecz zwyczajnie  miał zwrócić uwagę na kontakty polsko-polskie za granicą.To tyle , pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---
        Kanarku, bardzo dobrze Cie rozumiem :). Bylam w zwiazku z Dunczykiem (wiem, o co chodzi...), tez chodzilam na imprezy, gdzie duzo bylo par dunsko-tajskich i tez nachodzily mnie rozne mysli.... Podobne do Twoich, jak i zgola odmienne. Rozmawialam czesto, gesto z tajkami, zonami przyjaciol mego ex. Akurat w ich wypadku (bo nie chcialabym uogolniac) kontakty tajsko-tajskie w Danii polegaja przede wszystkim na pewnego rodzaju ... hierarchii. Wsrod tych pan jest zawsze jedna, nieformalna "krolowa", ktorej reszta, zaszeregowana na odpowiednim wyzszym lub nizszym poziomie, slucha bez gadania. Tworza on te specyficzna "komorke spoleczna" np w zakladzie pracy, trzymaja sie zawsze razem i nie ma mowy, by jedna na druga donosila , plotkowala, opowiadala dunskim pracodawcom (co bardzo czesto zdarza sie wsrod Polakow) , poniewaz ponioslaby wtedy kare, ktora wyznaczylaby "krolowa". ZAZNACZAM  (dla tych ktorzy krzyk podniosa): pisze tylko o tym, co sama uslyszalam od znanej mi grupki tajek.
       Ale z drugiej strony, ja tez jestem pelna podziwu dla tego, jak one sie wzajemnie wspieraja i pomagaja jedna drugiej. Az zal patrzec, ze tak wsrod Polakow nie ma... Nie generalizuje, bo spotkalam rowniez cudowne Polki tu w Danii :), ale chcialoby sie zeby wiekszosc taka byla...

Jomir:

--- Cytat: MalaCzarna w 26 Sty 2013, 17:07:29 ---kanarek proponuję abyś na wzór azjatek okazywała uczucia swemu Panu ,zamiast przynosić na forum jakieś żale do całego narodu Polskiego.  :(
Nie tak dawno jak wczoraj rozmawiałam z polką która wszędzie,wszystko widziała w czarnych kolorach(taki charakter). Zadałam jej proste pytanie Co jest dobrego ,pozytywnego wokół niej w pracy?
Gdy mówiła o negatywach buzia jej się nie zamykała ,przykładami trzepała jak z rękawa (chociaż inni te same sytuacje widzieli pozytywnie),natomiast mając opowiedzieć o pozytywach jakoś dziwnie zacięła się i nie potrafiła dać choćby jednego przykładu.Myślę że z tobą jest podobnie!

Naprawdę nie widzisz jak Polacy pomagają sobie chociażby tu na forum ?Doradzają sobie w różnych sprawach!

Świetnie ze sobą się bawią ,żartują,dowcipkują chociaż się nie znają! (Nutka ,Betty,Aisak ,Jomir ,vordek,silk i ja teatrzyk załOżyliśmy )   ;) (Niutek ,przyjaciel ,Reksio bawili nas w innym wątku )  :D ;)

Akcję charytatywną przeprowadzoną na rzecz małego, chorego chłopca tez uważam za sukces jedni forumowicze przelali pieniądze ,inni zmienili zapatrywanie na fundację i pomoc ...słowem widzę saaaame pozytywy! 

kanarek naprawdę nie jesteś w stanie w nas nic pozytywnego zobaczyć ???
Przykro mi na czarnomyślicielswo nie ma rady... :(

--- Koniec cytatu ---
Ja Cie przepraszam! Ale ja to sie na Puff-mame tam pisalam.
Patrzac realnie na moj przeorgomny talent aktorski, z gory dziekuje za obrzucenie jajami czy zgnilymi pomidorami.

aisak:

--- Cytat: MalaCzarna w 26 Sty 2013, 17:07:29 ---

--- Koniec cytatu ---
Mc hammer ;) ;D, teatrzyk :o :o :o?? A ja myslalam, ze pufffffff, upss, sorki ;D ;D ;D!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej