Ogólne > Hydepark

Duńczyk mnie okradł-Polka

<< < (3/7) > >>

zpatentem:
Majac paypal (miedzynarodowy serwis platniczy) jest sie ubezpieczonym handlujac i placac na dba. Trzeba naprawde byc naiwnym kupujac  uzywany komputer na odleglosc i na dodatek placac z gory; pewnie tez byl tanszy niz podobne. Pieniadze z pewnoscia stracone, oszust dostanie grzywne albo drobny wyrok w otwartym wiezieniu.

Reksio:
Nie trzeba byc wcale naiwnym. Po prostu trafiła na oszusta i tyle. Forma przelewu przed wysyłką jest zupełnie normalna i przyjęta na DBA a nie każdy ma uwierzetelnienie PayPal. Ja też mam tam swoje konto, kupuję i sprzedaję różne rzeczy od lat ale nie spotkałam się jeszcze z taką formą kradzieży. Po prostu świństwo  :-\

Jomir:
No tak, ale na przyszlosc i dla innych. Jezeli juz na Dba sie decydujecie, to chociaz sprawdzcie czy osoba jest zatwierdzona przez "cpr validering". Nie wiele to zmieni, ale chociaz sie nie rozplynie w powietrzu.

Reksio:
Na DBA to się nazywa NemID-validering a nie cpr validering koleżanko  ;) i jest pokazane w formach płatności. A co daje to można sobie poczytać, klikając na ikonkę  :)

zpatentem:
Odnosze wrazenie ,ze nie jestes dostatecznie zorientowana w temacie oszustw na dba, bylo o tym w tv a czytajac  rozne fora mozna sie wielu rzeczy dowiedziec, oczywiscie kupujac np.uzywana wiklinowa trzepaczke mozesz z reguly zaufac sprzedawcy :) Kupujac natomiast Mac'a za conajmniejp 5 tys bez sprawdzenia m.in. stanu technicznego to jest niestety hmmm...lekkomyslnosc?
Posiadanie paypala jest nieodzowne w handlach na internecie, mam nadzieje, ze cie w jakims drobnym stopniu oswiecilem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej