Ogólne > Rodzina ...
do watku zamknietego: "Prosze o porade"
aisak:
--- Cytat: Idris w 19 Lut 2013, 14:56:20 ---A ja mam inne pytanie. Nawet kilka.
Ayme wspominalas o prawie ktore mowi, ze mozna zabrac z soba dziecko do pracy. Mozesz to czyms potwierdzic? Bo jakkolwiek nie wyobrazam sobie zabierania dziecka do pracy to musze przyznac ze w sytuacji awaryjnej bylo by to jakies ostateczne rozwiazanie.
Po drugie po co bylo w tamtym watku czepianie sie @ae@? Jedna z nielicznych osob ktora wypowiada sie konkretnie i nikogo nie obraza, wiec po co bylo pisanie o niej salowa? Tak wiem, salowa to tez zawod, ale elokwentna pani MC powinna zdawac sobie sprawe ze w Danii stanowisko pracy salowej nie istnieje, wiec po co te wycieczki?
No i do tych ktorzy oburzaja sie na pania w okienku Job center. Pomyslcie raczej jak to wyglada, przychodzi mezczyzna z zwolnieniem dla zony opiewajacym na chorobe dzieci, mniejsza juz z tym, ze cos takiego w Danii nie istnieje, to na proste pytanie kobiety co im dolega wyskakuje od razu z pyskowka. Ja dziekuje za ojca, ktory nie ma pojecia co dzieciom dolega.
Nastepnym razem moze zamias wysylac malzonka lepiej isc samemu a tata niech zajmie sie dziecmi?
--- Koniec cytatu ---
Co do zabierania dzieci ze soba do pracy, potwierdzam, bo sama bylam swiadkiem takiej sytuacji w siebie w hotelu. Rowniez zabierania psa ;D
Idris:
Asiak ja wiem, ze ludzie tak robia, chociaz z psem sie nie spotkalam :D, bardziej chodzi mi o to, czy rzeczywiscie jest takie prawo. Wiesz tak by ewentualnie moc powiedziec pracodawcy - zrobilam to bo paragraf nr ... mi na to pozwala.
aisak:
--- Cytat: Idris w 19 Lut 2013, 15:08:43 ---Asiak ja wiem, ze ludzie tak robia, chociaz z psem sie nie spotkalam :D, bardziej chodzi mi o to, czy rzeczywiscie jest takie prawo. Wiesz tak by ewentualnie moc powiedziec pracodawcy - zrobilam to bo paragraf nr ... mi na to pozwala.
--- Koniec cytatu ---
Tak, tak zozumialam. Niestety, tego nie wiem, moze jest to indywidualna kwestia dogadania sie z pracodawca?
Ale jestem pewna, ze ktos z wieksza wiedza sie odezwie i wyjasni te sprawe :)
Idris:
Kiedys ayme napisala w tym watku -.Dawno temu w innej komunie widzialam ,ze przychodza z chorum dzieckiem do pracy (tak ,tak jest takie prawo)- wiec dlatego pytanie skabusewalam do niej, moze zna wiecej szczegolow ;)
roga:
Cytat s poprzedniego postu: ..." @ae@ Jedna z nielicznych osob ktora wypowiada sie konkretnie.....
Oby takich osob bylo wiecej. @ae@: tak trzymaj. Wiele twoich konkretnych i dokladnych odpowiedzi uzupelnilo moja wiedze, choc smiem skromnie twierdzic, ze moja wiedza jest dosc "tęga". Oszczedzasz mi czesto mnostwo czasu zalaczajac linki - nie musze grzebc sie w przepisach. A to co "ludzie pisza/mowia", mnej wazne, przeciez to tylko forum, gdzie kazdy moze dac sobie upust z powodu mniejszych lub wiekszych frustracji, ktorych nie brakuje w oolicznosciach w jakich sie wiekszosc z nas znalazla.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej