Ogólne > Rodzina ...
do watku zamknietego: "Prosze o porade"
Jomir:
Sedno Reksio!
Gdyby maz Nadusi poszedl do Jobcenter "jak czlowiek do czlowieka", to placzu by nie bylo.
NIestety Polacy przepisow nie znaja, ale swoje chca egzekwowac, chociaz to "swoje" prawa bytu nie ma.
Mysle, ze rodacy drodzy - nieco spokoju wymieszanego z pokora, a Wasze sprawy urzedowe zaczna sie lepiej ukladac.
happybeti:
Jakby na potwierdzenie słów Jomir, dzis właśnie moja "historia" w SKAT :D.
Wybraliśmy się tam, bo ja miałam kilka pytań (dlaczego ze styczniowej pensji nie odciągnięto mi podatku ;) :P itp. ) oraz jak to jest z tą A-kasse, bo przy wystawianiu pierwszych naszych kart podatkowych nie była brana pod uwagę.
Pani bardzo miła , wszystko pięknie wyjaśniła, zrobiła nam juz nowe karty podatkowe na ten rok, a na dodatek znacząco podwyższyła kwotę wolną miesięcznie od podatku :D :D :D.
Tego, że my zachowywalismy sie uprzejmie i miło, chyba nie musze dodawać ;) 8) :P
aisak:
--- Cytat: happybeti w 19 Lut 2013, 19:30:24 ---Jakby na potwierdzenie słów Jomir, dzis właśnie moja "historia" w SKAT :D.
Wybraliśmy się tam, bo ja miałam kilka pytań (dlaczego ze styczniowej pensji nie odciągnięto mi podatku ;) :P itp. ) oraz jak to jest z tą A-kasse, bo przy wystawianiu pierwszych naszych kart podatkowych nie była brana pod uwagę.
Pani bardzo miła , wszystko pięknie wyjaśniła, zrobiła nam juz nowe karty podatkowe na ten rok, a na dodatek znacząco podwyższyła kwotę wolną miesięcznie od podatku :D :D :D.
Tego, że my zachowywalismy sie uprzejmie i miło, chyba nie musze dodawać ;) 8) :P
--- Koniec cytatu ---
Ja w taki sam sposob wyrabialam, ale telefonicznie, frikort dla syna, ktory zaczal pracowac w grudniu 2012. Rowniez mila pani sama zaproponowala, ze wyrobi takze frikort na nowy rok 2013. Przyznam sie, ze po poprzednich moich doswiadczeniach ze SKAT w Køge, gdzie pan poczul sie "zestresowany" moimi pytaniami (tak sie wyrazil ;D), dzwonilam z dusza na ramieniu, bo nienawidze dzwonic na dodatek, ale wszystko zakonczylo sie milo i w ciagu kilku minut :).
Wiec moja konkluzja tez bedzie taka, ze wszedzie sa ludzie i ludziska :).
Idris:
Aslak udało Ci się połączyć telefonicznie ze SKAT ? Słyszałam że to jest możliwe ale nigdy mi nie starczyło cierpliwości
Jomir:
--- Cytat: Idris w 19 Lut 2013, 19:46:23 ---Aslak udało Ci się połączyć telefonicznie ze SKAT ? Słyszałam że to jest możliwe ale nigdy mi nie starczyło cierpliwości
--- Koniec cytatu ---
Sama wczoraj probowalam, spokojnie sie dodzwonilam.
Hah :) i tez mi pomogli :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej