Ogólne > Hydepark

Polacy na emigracji zapominają "języka w gębie". Prawda czy falsz?

<< < (7/8) > >>

aisak:

--- Cytat: happybeti w 02 Mar 2013, 14:59:53 ---Na własnie takim "zadupiu" , z kościółkiem ,polami wokół i morzem -"spacerkiem" ,mieszkam :).
I potwierdzam- mieszka się super :D :D :D

--- Koniec cytatu ---
Zazdraszczam i o czyms takim marze :)

happybeti:

--- Cytat: aisak w 02 Mar 2013, 14:59:53 ---      Moze jest modne i na topie w Twoim srodowisku, gratuluje :).

Wiec chcac nie chcac, po pewnym czasie bedziemy takimi jezykowymi dinozaurami ktore posluguja sie  moze i piekna polszczyzna, ale w stylu : "Azaliz dobrodziejka raczy usiasc..." ;) ;D

--- Koniec cytatu ---

No i od razu przypomniałaś mi niezapomnianego Pana Muldgaarda z "Wszystko Czerwone" ;D ;D ;D
"...Azaliż było naroda mrowie a mrowie?"...
"Ta osoba to wasza mać"?

aisak:

--- Cytat: happybeti w 02 Mar 2013, 15:03:58 ---No i od razu przypomniałaś mi niezapomnianego Pana Muldgaarda z "Wszystko Czerwone" ;D ;D ;D
"...Azaliż było naroda mrowie a mrowie?"...
"Ta osoba to wasza mać"?

--- Koniec cytatu ---
Wlasnie ;D

Jomir:

--- Cytat: aisak w 02 Mar 2013, 14:41:14 ---Hehehe, no wlasnie ja tak mam ;D!

--- Koniec cytatu ---
Nie masz :)
To bylo wieksze zadupie niz Twoje i moje  ;D ;D ;D
Serio!
Ale urocze!
Kojarzysz takie wioski wjezdzasz i centralnie kosciol stoi i droga dookola niego. Kurcze, wsie wakacji mojego dziecinstwa :)
Ech.. alesmy sie ganiali wkolo kosciola, albo po murze koscielnym!  ;D ;D ;D

aisak:

--- Cytat: Jomir w 02 Mar 2013, 17:00:06 ---Nie masz :)
To bylo wieksze zadupie niz Twoje i moje  ;D ;D ;D
Serio!
Ale urocze!
Kojarzysz takie wioski wjezdzasz i centralnie kosciol stoi i droga dookola niego. Kurcze, wsie wakacji mojego dziecinstwa :)
Ech.. alesmy sie ganiali wkolo kosciola, albo po murze koscielnym!  ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
           Misunderstanding ;D. Ja tak mam z pojedynczymi wyrazami dunskimi w zdaniach angielskich. A zadupia nie mam niestety, bo moje osiedle to kolonia, niby otoczone czyms zielonym,ale to nie to :(.
         No i dokladnie wsie lubelskie, na ktorych zeby zjadalam w dziecinstwie  i o ktorych tez marze :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej