Ogólne > Hydepark
CZY NAPRAWDE....?
MalaCzarna:
--- Cytat: Reksio w 06 Mar 2013, 19:51:08 ---Wrócę do nudnego tematu watku ;D
MC, wydaje mi się że przed podjęciem decyzji o zamieszkaniu tu na stałe (lub gdziekolwiek indziej) bierze się wszystko pod uwagę a nie tylko pracę. Szczególnie kiedy wchodzą w grę dzieci. Wkurzają mnie ludzie, którzy tu przyjeżdżają i obrzucają błotem duńczyków, bo coś jest nie po ich polskiej myśli :o Dlatego uważam, że jeśli im tak bardzo ten kraj nie odpowiada to powinni jechać gdzie indziej. Jakiś lekarz jest do d..py? Zmień lekarza, hydraulika itp. ale po co zaraz o wszystkich tak źle mówić? To w końcu ci "durni, głupi" duńczycy stworzyli system w którym jednak mimo wszystko można dostać pracę, socjal z którego można wyżyć, bardzo przyzwoite rodzinne (porównując to wszystko z systemem Polski), darmową opiekę medyczną itd.
--- Koniec cytatu ---
Reksio każdy z nas ma dni kiedy ma dość ! I ty to wiesz ,przeczytaj pierwszy post ,wczuj się, a zrozumiesz że właśnie dziś (zawsze miły) piotr tak ma . a upuścił se ciut żółci na forum i tyle albo aż tyle.
Osobiście znam duńczyków którzy momentami też mają dość duńskiego systemu iii se upuszczają.
I co z tego ?Ano nic!
Czy im mówmy zmień kraj ? Kurde ludzie , każdy ma prawo być zmęczony duńskim systemem ! Każdy ma prawo być zmęczony polskim systemem ! Ło co wom loto ? Z w y k ł a l u d z k a r z e c z !
A ja mam takie dni, jeśli chodzi o lekarzy wpaść i zwyzywać ich od niedouczonych debili !!!
piotr1:
emsi- nie chodzi o żółć mą własnąosobistą, podalem przyklady i oczekiwalem przykladow pozytywnych po prostu...w mojej ocenie duny to nabuseby i idioci- kazdy ma swoja, ja mam taka- byc moze znam nieodpowiednie osoby...
@ae@:
Pozytywnym przykladem wspaniale dzialajacego dunskiego systemu jestes ty - ty zostawiles kochana ojczyzne, ty przyjechales do Danii, ty tu mieszkasz - ty oceniles dunski system na lepszy od polskiego, niemieckiego, angielskiego...inaczej by cie tu przeciez nie bylo.
Z wlasnej woli, i nikt cie tu nie trzyma, czyli wybierasz Danie.
Ty sam jestes najlepszym przykladem wyzszosci systemu dunskiego nad polskim, niemieckim i chyba tez albanskim...
;D ;D ;D
aisak:
--- Cytat: piotr1 w 06 Mar 2013, 19:53:14 ---no tak- uderz w stol i pseudoduny zaczna szczekac.......
prosilem o przyklady a dostalem 1- gdzie mechanikiem jest polak, nie licze lekarki na emeryturze bo jest juz na emeryturze......
dania d- wez nie osmieszaj skatu i siebie przy okazji bo do tego belkotu szkoda sie nawet odniesc...
z patentem- sprawa nie dotyczy auta,dotyczy maszyny w pracy-pozatym mam pytanie- ile razy dun z serwisu ma robic to samo zeby naprawic cos?- 10 razy czy 15?- wez chlopie...zenada po prostu...pozatym nie wybieram mechanika- to serwis toyoty- masz to slowo w swoim slowniku?- serwis przyjechal ladnym duzym oklejonym busem
ae- dziekuje za przyklad dunskich specjalistow,widze ze potrafisz czytac ze zrozumieniem
reksio- nie sciagnalem zony z dziecmi w obawie przed dunskimi lekarzami miedzyinnymi....system w danii??o czym ty mowisz?- juz dawno przyzwyczailem sie do -jak to nazywasz- dunskiego systemu...tylko inaczej to nazywam...
jak powiedziala emsi- jestem tu dla pieniedzy, tak jak kazdy z was a nie dla systemu,lekarzy,czy innych hydraulikow....
podam inny przyklad- swierzynka,z dzisiaj- kolega idzie do lekarza z corka, bodajze 4 lata....o dziwo- lekarz wzial sie za osluchiwanie dziecka- szok......zapomnial o jednym- nie sciagnal jej polara.....
ludzie- czy wy naprawde musicie udawac ze jestescie bardziej dunscy niz duny??
podam inny przyklad- przyjezdza kabusewca na rozladunek,mowie mu- otworz dach i odsun kawalek,a on do mnie- dach sie tu otwiera w tej naczepie??
przestancie mi srac kitem, poprosilem o przyklady pozytywne a dostalem troche chłamu o niczym,2 przyklady -liczac emerytke i w sumie to ględzenie o dupie maryny....echhhhh...
--- Koniec cytatu ---
Nie no kuzz..a prawdziwy polaczek sie odezwal. Brawa dla tego Pana! Pan reprezentujesz PO czy po PIS? Bo zalatuje mi niejako smrodkiem i z jednego i drugiego kata. Pan i Wladca na koncu swiata ;D. Czlowieku, nie mecz sie tak i szukaj sobie lepszego mmiejsca w swiecie, a nie obrazaj tych, ktorzy tu chca miec dom i chca normalnie zyc i mieszkac bez typowo polskiego "szczekania" du.pa za plecami :-\. Dlaczego Ty tutaj taki madry jestes? Przypuszczam, ze w pracy cichutki, malutki, z czapka w lapce, nawet nie pisniesz i teraz nerwy na forum puszczja. No tak, wentyl...bezpieczenstwa ::). Uwazaj tylko, zeby zaworki nie puscily w miejscu i chwili mniej odpowiedniej. Bo wtedy to Ty bedziesz musial udowadniac, ze jestes bardziej dunski od tych Dunow, ktorymi tak pogardzasz. No raj sie chloptasiowi zamarzyl i sie dziecko poplakalo, ze to sen jakis byl tylko ::) "Sen mara, Bog wiara Piotrusiu" ;D
MalaCzarna:
--- Cytat: piotr1 w 06 Mar 2013, 20:01:56 ---emsi- nie chodzi o żółć mą własnąosobistą, podalem przyklady i oczekiwalem przykladow pozytywnych po prostu...w mojej ocenie duny to nabuseby i idioci- kazdy ma swoja, ja mam taka- byc moze znam nieodpowiednie osoby...
--- Koniec cytatu ---
Piotr ja cię doskonale rozumiem ,pisałam i nie widziałam jeszcze twojego postu.
Lepiej!!! nie będę pisała!!! ,może kiedyś się spotkamy to porozmawiamy , póki co staaaram się widzieć pozytywy,
a w pracy całe szczęście mam ich całe mnóstwo .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej