Ogólne > Hydepark
CZY NAPRAWDE....?
aisak:
--- Cytat: happybeti w 06 Mar 2013, 21:06:46 ---No, tak...my, Polacy, tacy, ach, inteligentni, poprotestujmy sobie przeciw rządowi w Polsce (jakiemukolwiek )- co se będzie rządził w spokoju, lepiej niech uspokaja tych, co najgłośniej krzyczą, zamiast zajmowac się normalnymi sprawami kraju.
No, MC, jak dotąd jaki kraj na swojej mentalności i podejściu do rządu lepiej wychodzi????
Ten "inteligentny" , Polska, czy ten "tępy" , Dania?
A może mądrze jest NIE wychodzić na ulice o byle g....o, tylko wziąć sie do roboty????
Jakoś dziwnym trafem w Polsce protestuja i strajkuja wiecznie te same grupy społeczne,a inni na nich zasuwają.
No, tak...inteligentni sa, co się będa przemęczać, niech głupki pracują, im "się należy"....
--- Koniec cytatu ---
Dunski system sie sprawdzil, polski nie. Wyciagniemy z tego lekcje?
Cieszy mię ten rym: Polak mądry po szkodzie.
Lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
Nową przypowieść Polak sobie kupi
Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.
MałaMi:
Witajcie wieczorową porą :) Wypowiadam się tutaj po raz pierwszy ,ale kiedyś musiało to nastąpić ;) Szczerze powiedziawszy ,mogę zrozumieć postawę i Piotrka, i reszty .Jestem w tej szczęśliwej sytuacji,że nie doświadczyłam żadnych niedociągnięć ,ani ubytków na zdrowiu w królestwie duńskim,za to moja siostra mogłaby pisać na ten temat poematy ...błąd za błędem,ze strony służby zdrowia ,aż nawet ja ,jako laik rwałam włosy z głowy ,i nie chodziło o maleńkie dolegliwości,ale o życie mojej siostry i jej dzieci ( ciąże zagrożone ).Co do zatrudniania Duńczyków i ich pracy ,cóż byliśmy bardziej zadowoleni z polskich pracowników ( efektywni, i wytrzymali, i pracowici )...Ale jak to bywa ,wszędzie i w każdym państwie są negatywy i superlatywy. Życzę Wam i sobie samych dobrych i pozytywnych zdarzeń, ludzi spotykanych na drodze życia, żeby nawet to, co trudne w efekcie okazywało się wybawieniem i dobrym doświadczeniem. /b]
1941:
--- Cytat: happybeti w 06 Mar 2013, 21:06:46 ---No, tak...my, Polacy, tacy, ach, inteligentni, poprotestujmy sobie przeciw rządowi w Polsce (jakiemukolwiek )- co se będzie rządził w spokoju, lepiej niech uspokaja tych, co najgłośniej krzyczą, zamiast zajmowac się normalnymi sprawami kraju.
No, MC, jak dotąd jaki kraj na swojej mentalności i podejściu do rządu lepiej wychodzi????
Ten "inteligentny" , Polska, czy ten "tępy" , Dania?
A może mądrze jest NIE wychodzić na ulice o byle g....o, tylko wziąć sie do roboty????
Jakoś dziwnym trafem w Polsce protestuja i strajkuja wiecznie te same grupy społeczne,a inni na nich zasuwają.
No, tak...inteligentni sa, co się będa przemęczać, niech głupki pracują, im "się należy"....
--- Koniec cytatu ---
HB nie krytykuj tylko partie pomoz zalozyc MC, nazwe zasugerowalem DPE.
happybeti:
--- Cytat: MalaCzarna w 06 Mar 2013, 21:09:23 ---Betty, ale to się samo przez sie rozumie ,więc po co pisać o tym samym ?
Odpowiadałam na pytanie o DK a nie o PL .ok ?
To jest temat na rozmowę przy kawie i cieście, a nie na pisanie na forum :D ;D
Betty mam przy tobie wiadomości 666 co to może znaczyć ;) :D
--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D...666...no, ale to TY masz ten "number of the Beast " ;D :P 8)...
Ale podpowiem, bo to by się zgadzało, kiedyś, kiedys, daaawno, daaawno, przez jakiś czas byłam "Bestyją" ;)))- ot, tak sobie z siostrą "za młodu" docinałyśmy ;)
1941:
--- Cytat: MałaMi w 06 Mar 2013, 21:17:50 ---Witajcie wieczorową porą :) Wypowiadam się tutaj po raz pierwszy ,ale kiedyś musiało to nastąpić ;) Szczerze powiedziawszy ,mogę zrozumieć postawę i Piotrka, i reszty .Jestem w tej szczęśliwej sytuacji,że nie doświadczyłam żadnych niedociągnięć ,ani ubytków na zdrowiu w królestwie duńskim,za to moja siostra mogłaby pisać na ten temat poematy ...błąd za błędem,ze strony służby zdrowia ,aż nawet ja ,jako laik rwałam włosy z głowy ,i nie chodziło o maleńkie dolegliwości,ale o życie mojej siostry i jej dzieci ( ciąże zagrożone ).Co do zatrudniania Duńczyków i ich pracy ,cóż byliśmy bardziej zadowoleni z polskich pracowników ( efektywni, i wytrzymali, i pracowici )...Ale jak to bywa ,wszędzie i w każdym państwie są negatywy i superlatywy. Życzę Wam i sobie samych dobrych i pozytywnych zdarzeń, ludzi spotykanych na drodze życia, żeby nawet to, co trudne w efekcie okazywało się wybawieniem i dobrym doświadczeniem. /b]
--- Koniec cytatu ---
Jezeli nie tajemnica to w jakim kosciele?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej