poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY NAPRAWDE....?  (Przeczytany 39829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
Odp: CZY NAPRAWDE....?
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Mar 2013, 19:49:39 »
Zawsze i wszedzie 8). Ale nie z nudnym ;) ;D

Powodzenia i wszelkiej pomyslnosci.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Mar 2013, 19:50:27 »
Nie wiem, ale dom ma bialy. Sam koles jest czarny, napewno Cie interesuje zonaty czarny mezczyzna?

A niby dlaczego za nim tak tęsknisz???
Co on ma takiego, czego Królowa Małgorzata dac ci nie może ???
" Polak gorszego sortu"

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Mar 2013, 19:51:08 »
Wrócę do nudnego tematu watku  ;D

MC, wydaje mi się że przed podjęciem decyzji o zamieszkaniu tu na stałe (lub gdziekolwiek indziej) bierze się wszystko pod uwagę a nie tylko pracę. Szczególnie kiedy wchodzą w grę dzieci. Wkurzają mnie ludzie, którzy tu przyjeżdżają i obrzucają błotem duńczyków, bo coś jest nie po ich polskiej myśli  :o Dlatego uważam, że jeśli im tak bardzo ten kraj nie odpowiada to powinni jechać gdzie indziej.  Jakiś lekarz jest do d..py? Zmień lekarza, hydraulika itp. ale po co zaraz o wszystkich tak źle mówić? To w końcu ci "durni, głupi" duńczycy stworzyli system w którym jednak mimo wszystko można dostać pracę, socjal z którego można wyżyć, bardzo przyzwoite rodzinne (porównując to wszystko z systemem Polski), darmową opiekę medyczną itd.

"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Mar 2013, 19:53:14 »
no tak- uderz w stol i pseudoduny zaczna szczekac.......
prosilem o przyklady a dostalem 1- gdzie mechanikiem jest polak, nie licze lekarki na emeryturze bo jest juz na emeryturze......

dania d- wez nie osmieszaj skatu i  siebie przy okazji bo do tego belkotu szkoda sie nawet odniesc...

z patentem- sprawa nie dotyczy auta,dotyczy maszyny w pracy-pozatym mam pytanie- ile razy dun z serwisu ma robic to samo zeby naprawic cos?- 10 razy czy 15?- wez chlopie...zenada po prostu...pozatym nie wybieram mechanika- to serwis toyoty- masz to slowo w swoim slowniku?- serwis przyjechal ladnym duzym oklejonym busem

ae- dziekuje za przyklad dunskich specjalistow,widze ze potrafisz czytac ze zrozumieniem

reksio- nie sciagnalem zony z dziecmi w obawie przed dunskimi lekarzami miedzyinnymi....system w danii??o czym ty mowisz?- juz dawno przyzwyczailem sie do -jak to nazywasz- dunskiego systemu...tylko inaczej to nazywam...

jak powiedziala emsi- jestem tu dla pieniedzy, tak jak kazdy z was a nie dla systemu,lekarzy,czy innych hydraulikow....

podam inny przyklad- swierzynka,z dzisiaj- kolega idzie do lekarza z corka, bodajze 4 lata....o dziwo- lekarz wzial sie za osluchiwanie dziecka- szok......zapomnial o jednym- nie sciagnal jej polara.....

ludzie- czy wy naprawde musicie udawac ze jestescie bardziej dunscy niz duny??
podam inny przyklad- przyjezdza kabusewca na rozladunek,mowie mu- otworz dach i odsun kawalek,a on do mnie- dach sie tu otwiera w tej naczepie??

przestancie mi srac kitem, poprosilem o przyklady pozytywne a dostalem troche chłamu o niczym,2 przyklady -liczac emerytke i w sumie to ględzenie o dupie maryny....echhhhh...

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Mar 2013, 19:54:30 »
Powodzenia i wszelkiej pomyslnosci.
Tak i lige måde ;)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Mar 2013, 19:58:48 »
Wrócę do nudnego tematu watku  ;D

MC, wydaje mi się że przed podjęciem decyzji o zamieszkaniu tu na stałe (lub gdziekolwiek indziej) bierze się wszystko pod uwagę a nie tylko pracę. Szczególnie kiedy wchodzą w grę dzieci. Wkurzają mnie ludzie, którzy tu przyjeżdżają i obrzucają błotem duńczyków, bo coś jest nie po ich polskiej myśli  :o Dlatego uważam, że jeśli im tak bardzo ten kraj nie odpowiada to powinni jechać gdzie indziej.  Jakiś lekarz jest do d..py? Zmień lekarza, hydraulika itp. ale po co zaraz o wszystkich tak źle mówić? To w końcu ci "durni, głupi" duńczycy stworzyli system w którym jednak mimo wszystko można dostać pracę, socjal z którego można wyżyć, bardzo przyzwoite rodzinne (porównując to wszystko z systemem Polski), darmową opiekę medyczną itd.

Reksio każdy z nas ma dni kiedy ma dość ! I ty to wiesz ,przeczytaj pierwszy post ,wczuj się, a zrozumiesz że właśnie dziś (zawsze miły) piotr tak ma . a upuścił se ciut żółci na forum i tyle albo aż tyle.
Osobiście znam duńczyków którzy momentami też mają dość duńskiego systemu iii se upuszczają.
I co z tego ?Ano nic!
Czy im mówmy zmień kraj ? Kurde ludzie , każdy ma prawo być zmęczony duńskim systemem ! Każdy ma prawo być zmęczony polskim systemem ! Ło co wom loto ? Z w y k ł a  l u d z k a  r z e c z !

A ja mam takie dni, jeśli chodzi o lekarzy wpaść i zwyzywać ich od niedouczonych debili !!!

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Mar 2013, 20:01:56 »
emsi- nie chodzi o żółć mą własnąosobistą, podalem przyklady i oczekiwalem przykladow pozytywnych po prostu...w mojej ocenie duny to nabuseby i idioci- kazdy ma swoja, ja mam taka- byc moze znam nieodpowiednie osoby...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 06 Mar 2013, 20:01:56 »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Mar 2013, 20:04:15 »

Pozytywnym przykladem wspaniale dzialajacego dunskiego systemu jestes ty - ty zostawiles kochana ojczyzne, ty przyjechales do Danii, ty tu mieszkasz - ty oceniles dunski system na lepszy od polskiego, niemieckiego, angielskiego...inaczej by cie tu przeciez nie bylo.
Z wlasnej woli, i nikt cie tu nie trzyma, czyli wybierasz Danie.

Ty sam jestes najlepszym przykladem wyzszosci systemu dunskiego nad polskim, niemieckim i chyba tez albanskim...

;D ;D ;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 06 Mar 2013, 20:06:17 »
no tak- uderz w stol i pseudoduny zaczna szczekac.......
prosilem o przyklady a dostalem 1- gdzie mechanikiem jest polak, nie licze lekarki na emeryturze bo jest juz na emeryturze......

dania d- wez nie osmieszaj skatu i  siebie przy okazji bo do tego belkotu szkoda sie nawet odniesc...

z patentem- sprawa nie dotyczy auta,dotyczy maszyny w pracy-pozatym mam pytanie- ile razy dun z serwisu ma robic to samo zeby naprawic cos?- 10 razy czy 15?- wez chlopie...zenada po prostu...pozatym nie wybieram mechanika- to serwis toyoty- masz to slowo w swoim slowniku?- serwis przyjechal ladnym duzym oklejonym busem

ae- dziekuje za przyklad dunskich specjalistow,widze ze potrafisz czytac ze zrozumieniem

reksio- nie sciagnalem zony z dziecmi w obawie przed dunskimi lekarzami miedzyinnymi....system w danii??o czym ty mowisz?- juz dawno przyzwyczailem sie do -jak to nazywasz- dunskiego systemu...tylko inaczej to nazywam...

jak powiedziala emsi- jestem tu dla pieniedzy, tak jak kazdy z was a nie dla systemu,lekarzy,czy innych hydraulikow....

podam inny przyklad- swierzynka,z dzisiaj- kolega idzie do lekarza z corka, bodajze 4 lata....o dziwo- lekarz wzial sie za osluchiwanie dziecka- szok......zapomnial o jednym- nie sciagnal jej polara.....

ludzie- czy wy naprawde musicie udawac ze jestescie bardziej dunscy niz duny??
podam inny przyklad- przyjezdza kabusewca na rozladunek,mowie mu- otworz dach i odsun kawalek,a on do mnie- dach sie tu otwiera w tej naczepie??

przestancie mi srac kitem, poprosilem o przyklady pozytywne a dostalem troche chłamu o niczym,2 przyklady -liczac emerytke i w sumie to ględzenie o dupie maryny....echhhhh...
Nie no kuzz..a prawdziwy polaczek  sie odezwal. Brawa dla tego Pana! Pan reprezentujesz PO czy po PIS? Bo zalatuje mi niejako smrodkiem i z jednego i drugiego kata. Pan i Wladca na koncu swiata ;D. Czlowieku, nie mecz sie tak i szukaj sobie lepszego mmiejsca w swiecie, a nie obrazaj tych, ktorzy tu chca miec dom i chca normalnie zyc i mieszkac bez typowo polskiego "szczekania" du.pa za plecami :-\. Dlaczego Ty tutaj taki madry jestes? Przypuszczam, ze w pracy cichutki, malutki, z czapka w lapce, nawet nie pisniesz i teraz nerwy na forum puszczja. No tak, wentyl...bezpieczenstwa ::). Uwazaj tylko, zeby zaworki nie puscily w miejscu i chwili mniej odpowiedniej. Bo wtedy to Ty bedziesz musial udowadniac, ze jestes bardziej dunski od tych Dunow, ktorymi tak pogardzasz. No raj sie chloptasiowi zamarzyl i sie dziecko poplakalo, ze to sen jakis byl tylko ::) "Sen mara, Bog wiara Piotrusiu" ;D

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 06 Mar 2013, 20:08:01 »
emsi- nie chodzi o żółć mą własnąosobistą, podalem przyklady i oczekiwalem przykladow pozytywnych po prostu...w mojej ocenie duny to nabuseby i idioci- kazdy ma swoja, ja mam taka- byc moze znam nieodpowiednie osoby...

Piotr ja cię doskonale rozumiem ,pisałam i nie widziałam jeszcze twojego postu.

Lepiej!!! nie będę pisała!!! ,może kiedyś się spotkamy to porozmawiamy , póki co staaaram się widzieć pozytywy,
a w pracy całe szczęście mam ich całe mnóstwo .

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 06 Mar 2013, 20:22:24 »
aisak- wydawalo mi sie masz wiecej do powiedzenia niz to cos co naskrobalas....no coz...lepiej sie czujesz jak atakujesz innych?
nie mam zamiaru prostowac twoich przypuszczen o mnie bo nie bede dyskutowal z kims kto nie ma nic do powiedzenia...

ae- widze ze caly czas czytasz ze zrozumieniem- wiec ci powtorze- jestem tu dla kasy,nie dla systemu czy czegokolwiek innego, co tam napisalas..wiecej tu zarabiam niz w polsce i system nie ma nic do tego...jakbym zarabial wiecej w twej twojej albanii, to pracowalbym tam-rozumiesz juz?

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Mar 2013, 20:25:14 »
No, tak...każdy, kto psów na Danii nie wiesza, to według Piotra "pseudo-dun", a on jedyny Prawdziwy Polak  ::)...Żenada normalnie...
Może ty na króla tego "durnego" narodu kandyduj, co????
I pomyslec, że takie buce "robią opinię" porządnym Polakom w Danii...Żal.pl normalnie... >:(
Miałam nawet ci podac kilka pozytywnych przykładów ze służby zdrowia, oraz urzędów, ale ....szkoda na to mojego czasu dla takich jak ty.

Edit (doczytałam)

Skoro jestes tu tylko dla kasy, to siedź cicho, zarabiaj te swoje "dutki" i normalnym ludziom , którzy chcą normalnie żyć w tym kraju d....y nie zawracaj.
" Polak gorszego sortu"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Mar 2013, 20:28:00 »
Jesli jestes tu tylko dla kasy to pracuj i zarabiaj a nie wylewaj zali w internecie.

Sam wybrales wiec o co ci chodzi.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Mar 2013, 20:29:33 »
No, tak...każdy, kto psów na Danii nie wiesza, to według Piotra "pseudo-dun", a on jedyny Prawdziwy Polak  ::)...Żenada normalnie...
Może ty na króla tego "durnego" narodu kandyduj, co????
I pomyslec, że takie buce "robią opinię" porządnym Polakom w Danii...Żal.pl normalnie... >:(
Miałam nawet ci podac kilka pozytywnych przykładów ze służby zdrowia, oraz urzędów, ale ....szkoda na to mojego czasu dla takich jak ty.

alez dziekuje za laske twa....wg mnie pseudoduny to ci ktorzy pojekuja tutaj i stekaja zamiast odniesc sie do postu i podac przyklad, lub ktorzy pisza zeby se napisac cokolwiek, bo nie wiem czy widzialas- prosilem o przyklady i prosze caly czas- a nie o takie cos co napisalas miedzy innymi -ty

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Mar 2013, 20:31:11 »
aisak- wydawalo mi sie masz wiecej do powiedzenia niz to cos co naskrobalas....no coz...lepiej sie czujesz jak atakujesz innych?
nie mam zamiaru prostowac twoich przypuszczen o mnie bo nie bede dyskutowal z kims kto nie ma nic do powiedzenia...

ae- widze ze caly czas czytasz ze zrozumieniem- wiec ci powtorze- jestem tu dla kasy,nie dla systemu czy czegokolwiek innego, co tam napisalas..wiecej tu zarabiam niz w polsce i system nie ma nic do tego...jakbym zarabial wiecej w twej twojej albanii, to pracowalbym tam-rozumiesz juz?
Bo nie takiego Piotra znalam (=z forum, czatu, itp). I nie atakuje, tylko cisnienie mi sie podnioslo. Czy Ty myslisz, ze ja i inni tutaj mamy raj i ze wszystko jest takie cacy i suitasne? Nie jest, ale lepiej nie bedzie, jak bedziemy sobie wszystko wokol obrzydzac. Domyslam sie, ze Tobie tez sie cisnienie  z pewnych powodow podnioslo. Oki, przepraszam, ale nie  wymyslaj mi od pseudodunow.  Jestem Polka a przyjechalam tu tez jak wiekszosc, by poprawic warunki bytu swoje i dziecka. Tez widze co sie dzieje. Widze jak Dunczycy wykorzystuja Polakow i widze jak Polacy wykorzystuja dunski system. Nikt nie jest bez winy. Ale albo my sie do dunskiego systemu przystosujemy albo bedzie nam tu bardzo, bardzo zle az do naszego konca...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 06 Mar 2013, 20:31:11 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 26662
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 17935
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 39591
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 19014
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?