Ogólne > Hydepark
do tych, ktorzy sa na a-kasse
happybeti:
Ten mój znajomy był właśnie takim cieciem/ogrodnikiem/złota rączką w tamtym przedszkolu. I śmiał się, że zawsze miał tyyylu "pomocników" ;D, że opędzić się nie mógł.No, ale on to lubił :).
inna:
--- Cytat: Ewa123 w 21 Mar 2013, 09:29:15 ---Hej :)
Czy szukacie praktyk lub job med løntilskud bedac na a-kasse ?
Powiedziano mi w 3f / AS3 employment, ze mam znalesc byle jakie praktyki lub te "prace z dodatkiem", byle bym byla aktywna.
Ostatnio wpadli na pomysl, zebym szukala praktyk w przedszkolu. Szczerze, to nie chce isc tam, wolalabym do schroniska isc niz do dzieci ( nie zrozumcie mnie zle, po prostu nie mam dzieci, i nie wiem czy wytrzymam z nimi wszystkimi za jednym razem ;) )
Czy moglibyscie napisac jak wyglada Wasz pobyt na a-kasse ?
Pozdrawiam i Milego dnia zycze :)
--- Koniec cytatu ---
Ewa a masz jakies plany chesz sie uczyc ? Jezeli tak to pomysl w tym kierunku. Mozna te przywileje bezrobotnych wykorzystac aby wzbogacic swoje cv (np.jezeli starasz sie o przyjecie do f.eks. szkoly etc.).
Znajoma poszla do hotelu jako pomoc do reception zw na jej znajomosc jezykow. Znala biegle 2 jezyki i do dzis siedzi tam a minelo tyle lat .
Ewa123:
Dziękuję za odpowiedzi :)
Aneczka86 w takim razie, jesteś źle poinformowana i pewnie nie jesteś na a-kasse... tak jak pisałam w nagłówku, "do tych co są na a-kasse". Nie jestem na kontanthjælp, jestem na a-kasse i żadne job center nie może mnie zmusić do pracy, oczywiście mogą mi znaleść virksomhedspraktik czy job med løntilskud, ale moja jest ostateczna decyzja.
happybeti dzięki za odp. ;) przekonałaś mnie i w poniedziałek idę na rozmowę do przedszkola :P mam 10 min. do niego z domu, więc to jest duży plus.
aisak w hotelu to ja już pracowałam, jako kelnerka, idź na a-kasse tak jak ja to będziesz miała okazje "wykazać się" w przedszkolu ;) a jak CI pracodawca nie płaci, to szukaj innej pracy...teraz zaczął się sezon i jak przeglądam oferty o prace, to jest ich mnóstwo!
inna oczywiście masz rację, co do nauki, lecz ja nie mogę siedzieć za dużo( nie mogę być długo w jednej pozycji ciała ), ponieważ miałam wypadek w pracy i uszkodziłam kręgosłup, dlatego też jestem na a-kasse. Szukałam praktyk w zawodach, które mnie interesują, ale jak na razie cisza...wiec może jednak zdecyduje się na przedszkole, 3 miesiące to nie dużo, szybko zleci ;)
Miłego weekendu :)
Aneczka86:
--- Cytat: Ewa123 w 22 Mar 2013, 12:42:09 ---Dziękuję za odpowiedzi :)
Aneczka86 w takim razie, jesteś źle poinformowana i pewnie nie jesteś na a-kasse... tak jak pisałam w nagłówku, "do tych co są na a-kasse". Nie jestem na kontanthjælp, jestem na a-kasse i żadne job center nie może mnie zmusić do pracy, oczywiście mogą mi znaleść virksomhedspraktik czy job med løntilskud, ale moja jest ostateczna decyzja.
happybeti dzięki za odp. ;) przekonałaś mnie i w poniedziałek idę na rozmowę do przedszkola :P mam 10 min. do niego z domu, więc to jest duży plus.
aisak w hotelu to ja już pracowałam, jako kelnerka, idź na a-kasse tak jak ja to będziesz miała okazje "wykazać się" w przedszkolu ;) a jak CI pracodawca nie płaci, to szukaj innej pracy...teraz zaczął się sezon i jak przeglądam oferty o prace, to jest ich mnóstwo!
inna oczywiście masz rację, co do nauki, lecz ja nie mogę siedzieć za dużo( nie mogę być długo w jednej pozycji ciała ), ponieważ miałam wypadek w pracy i uszkodziłam kręgosłup, dlatego też jestem na a-kasse. Szukałam praktyk w zawodach, które mnie interesują, ale jak na razie cisza...wiec może jednak zdecyduje się na przedszkole, 3 miesiące to nie dużo, szybko zleci ;)
Miłego weekendu :)
--- Koniec cytatu ---
Jestem na A-kasse i owszem może. Komuna na ostatnim spotkaniu poinformowała mnie że następnym razem mnie aktywują czyli znajda mi praktyki i lepiej zebym sama sobie je znalazłą i oczywiscie ze musiałam chodzic na kursy z komuny
Ewa123:
Na kursy owszem chodze, co 0,5 roku.
Mysle, ze to jest zalezne od komuny, bo moja mnie do niczego nie zmusza :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej