Ogólne > Rodzina ...

mieszkanie- komuna gladsaxe

<< < (3/5) > >>

1941:

--- Cytat: arachne82 w 24 Mar 2013, 10:03:41 ---agencja to ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE.
wlascicielka mieszkania powiedziala nam ze na jej koszt bedzie tylko w jednym pokoju odnowiona podloga gdzie kot ja podrapal.
dlatego pytam jak to jest? bo wiem ze dab oferuje pieniadze na remont jezeli mieszkanie jest nie odmalowane a ktos sie wprowadza.
akurat nie znam gladsaxe i stad moje zapytania.

--- Koniec cytatu ---

Wlascicielka?czy dotychczsowy najemca? bo ja juz sie pogubilem.

arachne82:
najemca .sorrki za pomylke. my po nim mamy sie wprowadzic.

1941:

--- Cytat: arachne82 w 24 Mar 2013, 11:21:33 ---najemca .sorrki za pomylke. my po nim mamy sie wprowadzic.

--- Koniec cytatu ---

Tak wiec i tak pozostaje uzgadniac sprawe w Administracji. Byc moze wlasnie dostaniecie jakas kwote remontowa do wykorzystania jak w postach wyzej i dostaniecie zwrot z remont do tej kwoty. Ale tylko gdybam reszte w administracji.

zpatentem:
Jestem przekonany , ze dostaniesz odnowione mieszkanie, postulaty poprzedniej lokatorki sa bez znaczenia.Co gdzie i jak trzeba odnowic okresla inspektor/vicevært. Tylko mali 3 ligowi wynajemcy proponuja wynajecie ruiny, a to sadze nie dotyczy twojego wynajemcy. Nalezy pamietac juz na wstepie o dokladnym spisaniu i sfotografowaniu wszystkich felerow i pisemnym potwierdzeniu tego u inspektora/administracji.

@ae@:
Moze tak, moze nie.

Nie dostanie odnowionego mieszkania i postulaty poprzedniego lokatora sa sluszne jezeli spóldzielnia/oddzial wynajmuja mieszkanie zgodnie z B-ordning.
B-orning to nie mali 3 ligowi wynajemcy a duza czesc normalnych spóldzielni mieszkaniowych.

Nie wprowadzaj zamieszania  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej