Ogólne > Edukacja
Strajk w szkołach
piotr1:
A to co- nie wyjaśniło sie w piątek? Miały być jakieś rozmowy z użyciem narzędzia pt negocjator i każdy miał nadzieje ze sie dogadają w piątek....aaa.....to w ten piątek co bedzie maja być te rozmowy, tygodnie mi sie pomyliły...a każdym bądź razie każda ze stron czeka i jest przy nadziei odnośnie piątku...tego który bedzie 8)
aisak:
--- Cytat: piotr1 w 24 Mar 2013, 20:30:13 ---A to co- nie wyjaśniło sie w piątek? Miały być jakieś rozmowy z użyciem narzędzia pt negocjator i każdy miał nadzieje ze sie dogadają w piątek....aaa.....to w ten piątek co bedzie maja być te rozmowy, tygodnie mi sie pomyliły...a każdym bądź razie każda ze stron czeka i jest przy nadziei odnośnie piątku...tego który bedzie 8)
--- Koniec cytatu ---
W piatek dzieciaki dostaly pisemka do domu z nowymi planami lekcji na czas lock-outu, bez lekcji 8). Fajnie, cieszy mnie to, chyba jeszcze linka o dunskim lock-oucie przesle do jakichs polskich pismakow, ktorzy dra pyski caly czas o polskich nauczycielach darmozjadach i ich haniebnie wysokich w stosunku do czasu pracy pensyjach :-\
Jomir:
Ja uproscilam znacznie, jasne, ale dla mnie to jednak najbardziej frapujaca kwestia. Zreszta nie tylko mnie, jako ze, wszelkie dyskusje medialne tocza sie wlasnie wokol tego 40/60.
Osobiscie uwazam, ze gdyby to podniesli do 50/50 byloby ok.
Aisak, w Polsce nie jest chyba tak zle.
Moja przygoda w szkole zakonczyla sie w roku 1995, ale wowczas etat to bylo bodajze 20 albo 18 godzin.
Jak mialam 25, to placono mi za to ekstra, jak za nadgodziny. Nie wiem ile sie zmienilo od tego czasu, ale nie sadze, ze nauczyciele siedza w szkolach po 40 godzin w tygodniu.
lukashero:
Spotkalem sie z tym ze dziecko zachowywalo sie jak malpa i nauczyciel nic szczegolnie nie robil zeby go uciszyc. Zapytany na zebraniu dlaczego, powiedzial ze nie jest pedagogiem, tylko nauczycielem ;D Ot taka ciekawostka odnoscie nauczycieli dunskich.
nadusiaa, Czytaja twoja ostatnia wypowiedz, wydaje mi sie ze ty mialas permanetny lock-out na polski. Jedyne co cie moze usprawiedliwic to tylko to ze mieszkasz w danii od urodzenia. :D
Szanujmy jezyk polski. Jesli ktos nie potrafil sie nauczyc w szkole prawidlowo pisac sie "alkohol",(nawiazuje tutaj do posta kolegi co mu zabrali prawko) to ja ma sie nauczyc innego jezyka? ::)
Jomir:
Dzieci zachowuja sie "jak malpy" z roznych powodow. Byc moze dziecko jest chore i byc moze pedagoga potrzebuje, a nie nauczyciela.
Ot, polska tolerancja. Uciszyc malpe! Albo wyrzucic do zoo. A nie zeby takie cos w klasie z normalnymi siedzialo.
Przykre, lecz prawdziwe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej