Polacy sa malkontentami - to chyba jedna z naszych podstawowych cech narodowych. Z drugiej jednak strony jednak podczas rozmow z Rodakami nie moge oprzec sie wrazeniu, ze staraja sie za wszelka cene udowodnic, ze nie sa wielbladami. A jak to zrobic najlatwiej - proste udowodnic jak inni sa glupi i nic nie warci (np. Dunczycy, Niemcy,Angole itd).
Nobilitowac siebie przez pograzenie innych to podstawowa metoda - prostacka ale zawsze jakas.
Polskie "zastaw sie a postaw sie" - to tez wyraz leczenia kompleksow.
Smiac mi sie chcialo, kiedy podczas apogeum wyjazdow Polakow do Anglii wiekszosc z nich twierdzila, iz pracuje w Londynskim City - najlepiej w bankowosci
. Dlaczego wstydzili sie tego, ze lataja na mopach lub myja gary
? (zadna praca - no prawie zadna-nie hanbi). Przyklady mozna mnozyc.
Moim zdaniem niestety, ale Polacy sa narodem zakompleksionym - dlatego jestesmy tak krytyczni wobec innych narodow.
A Ty z jakiej sie choinki urwales na te Wielkanoc

Rozumiem, ze ten Twoj temat to zabieg celowy, by ozywic forum ? Bo nie wierze, ze ktos tak myslec moze. Oczywiscie ktos, kto nie ma kompleksow. Tys jest Polak czlowieku??? Slyszales, ze sie nie kala wlasnego gniazda, czy to juz przeroslo Twoje mozliwosci intelektualne?
Polskie "zastaw sie a postaw sie", wyraz leczenia kompleksow?

? Bitch please

. Kurcze poczytaj troche, "liznij" historii, szczegolnie staropolskiej, z dobrego serca zycze. Znaj moja dobra duszyczke, wytlumacze skrotowo, moze zrozumiesz

:. Znasz sentencje: "Gosc w dom, Bog w dom"? Oznacza ona, ze kazdego czlowieka, goscia, nawet nie zapowiedzianego nalezy powitac z honorami, podac mu najlepsze jadlo i napitki, traktowac jak krola. Czyli zastawic sie a postawic sie:). Piekna staropolska tradycja. Z czasow , gdy Polska byla mocarstwem , krajem mlekiem i miodem plynacym, krajem o wielkiej tolerancji religijnej. Ehhhhh, lockout miales na historie, czy jak

?
O reszcie, wymownie zamilcze, nie chce mi sie nastepnego wywodu szykowac, pewnie i tak splynalby jak po kaczce.
Milego wieczoru
niezakompleksiona aisak