poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Polskie kompleksy  (Przeczytany 22567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline silk

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +0/-0
Polskie kompleksy
« dnia: 27 Mar 2013, 08:14:01 »
Polacy sa malkontentami - to chyba jedna z naszych podstawowych cech narodowych. Z drugiej jednak strony jednak podczas rozmow z Rodakami nie moge oprzec sie wrazeniu, ze staraja sie za wszelka cene udowodnic, ze nie sa wielbladami. A jak to zrobic najlatwiej - proste udowodnic jak inni sa glupi i nic nie warci (np. Dunczycy, Niemcy,Angole itd).
Nobilitowac siebie przez pograzenie innych to podstawowa metoda - prostacka ale zawsze jakas.
Polskie "zastaw sie a postaw sie" - to tez wyraz leczenia kompleksow.
Smiac mi sie chcialo, kiedy podczas apogeum wyjazdow Polakow do Anglii wiekszosc z nich twierdzila, iz pracuje w Londynskim City - najlepiej w bankowosci  ;D. Dlaczego wstydzili sie tego, ze lataja na mopach lub myja gary ???? (zadna praca - no prawie zadna-nie hanbi). Przyklady mozna mnozyc.
Moim zdaniem niestety, ale Polacy sa narodem zakompleksionym - dlatego jestesmy tak krytyczni wobec innych narodow.

myszka0807

• Gość
Odp: Polskie kompleksy
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Mar 2013, 08:32:16 »
Swieta tuz ,tuz .a ty w takim nastroju  :P WESOLYCH SWIAT .pamietaj by pomalowac jajeczka

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Mar 2013, 08:55:48 »
Tak, Polacy sa malkontentami - takimi samymi jak np autor tego posta na forum.

Zamiast zakladac takie bezsensowne tematy, w ktorych i tak nikt nie posypie sobie glowy popiolem ani nie doprowadza do niczego dobrego, to lepiej spozytkuj swoja energie na zakladanie jakiegos tematu, ktory da jakiegos kopa pozytywnej energii forumowiczom czytajacym takie glupoty.

Dodam, ze sam jestem narzekaczem, ale dziala to akurat, dla nas Polakow, w dobry sposob - dzieki temu staramy sie zawsze cos poprawic, ruszyc do przodu (przynajmniej ja tak mam). Polakow jest 60-70 milionow - na pewno wiekszosc jest taka jak napisales.

Dobrych swiat i odpusc sobie pisanie o Polakach w negatywnym swietle, bo tego nie cierpie. Zajmij sie lepiej dobrymi cechami.

Zacytuje ci z pamieci Nowaka: "patriotyzm to dbanie/pamietanie o dobrych cechach narodu i ojcowizny, a takze dostrzeganie tych zlych, ktore staramy sie wyeliminowac".

Ty ani nei dostrzegasz dobrych, ani nie chcesz wyeliminowac zlych. Czyli jalowa dyskusja i beznadziejny temat na forum.

Zaloz moze jakies kolko savoir vivre czy jakies warsztaty odchamiajace dla Polakow, a odpusc sobie lania wody na forum nt. jacy to Polacy sa be (ktore juz widzialem parokorotnie podczas przegladania forum w ostatnich 2-3 latach). Lepiej zastanowmy sie czemu i jak mozna zapobiegac albo walczyc z ta nasza beznadziejnsocia. Badanie - diagnoza - rozwiazanie problemu.

Dobrych swiat jesczze raz.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Mar 2013, 09:46:29 »
Masz racje .taki temat wywola jedynie klotnie na forum.byc moze autor watku ms jskis problem wiec niech napisze w czym jest problem .obracam sie moze w baaaardzo malym kregu Polakow i naprawde nie slysze by narzekali .Ale noe rozpisujmy sie bo temat sie rozwinie .zycze ci autorze tego postu bys moze sam zmienil nastawienie i zaczal dostrzegac to co masz ,a nie to czego nie masz .

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Mar 2013, 11:06:30 »
Jasne, zawsze przyjemniej popisac w watku o tchorzostwie Dunczykow i debilizmie dunskich lekarzy. 60-70 milionow Polakow? No, No mnozy sie towarzystwo jak zajace :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline anastazjasz

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 5
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Mar 2013, 11:26:59 »
A ja jajek nie maluję, musiałbym umyć i ogolić  :P

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Mar 2013, 11:31:55 »
A ja się zastanawiam, kto osobom obawiającym się o "kłótnie na forum" każe się udzielać w takich wątkach???
Bo odpowiedziały akurat te osoby , które lubią sobie podyskutowac  ;D ;D ;D
Oczywiście autora wątku skrytykowały, hehe  :P 8).Bynajmniej nie "konstruktywnie"  :P

" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 27 Mar 2013, 11:31:55 »

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Mar 2013, 12:38:34 »
Polacy z tego co czytam i ucze sie nigdy nie byli w wiekszosci tacy, jak to opisuja sam siebie albo autor tematu. Z tego co wiem, to Polska slynela z tolerancji, budowania silnej unii w Europie - najprosciej ujmujac - chciala dogodzic wszystkim. Mi wydaje sie, ze wszystkie dobre cechy Polakow (a bylo ich bardzo duzo w porownianiu z negatywnymi cechami) zostaly zamazane, zniszczone, zapomniane i pietnowane od czasow rozbiorow, na komunie konczac.

Nie ogladajac sie za plecy, nigdy nie zrozumiemy czemu jestesmy tacy jacy jestesmy teraz, bedziemy i bylismy. Gdyby nie 150 lat terroru i proby wymazania Polski z pamieci, to Polacy nigdy w zyciu nie przejawialiby w swoich zachowaniach cech tak bardzo bliskich naszym wschodnim sasiadom.

PS: tak sie zlozylo, ze dzisiaj po napisaniu postu zobaczylem to:

http://niezalezna.pl/39809-kto-jest-patriota

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Mar 2013, 13:12:06 »
Jasne, zawsze przyjemniej popisac w watku o tchorzostwie Dunczykow i debilizmie dunskich lekarzy. 60-70 milionow Polakow? No, No mnozy sie towarzystwo jak zajace :)

Przepraszam, czy to zaluzja ku mnie?
Jeśli tak to nie o to mi chodziło żeby ktoś myślał ze tak lepiej i przyjemniej ale o to ze sytuacja pod tym względem jest naprawdę nieciekawa i widzę tez ze tu, na forum, gdy ktoś śmie odezwać sie i słowem złym skalac duna to sie podnosi larum i krzyk wielki...bo jakże to? Na duna?? A ze to prawda i ze to problem jest, był i pewnie długo bedzie- to już ważne nie jest zbytnio dla tutejszych, jak ja sobie mówię, pseudodunow- ale to bez obrazy, proszę...

Powiem wiecej, szef mój, stary oryginalny dun, zadna podrobka-zna moje podejście i tez stwierdza ze problem lekarzy oraz mechaników, oraz wszelkiej innej maści usługodawców , ktorzy wykonuja handjob 8) jest tu problemem....zna moje zdanie o wojnie i o odwadze duńskiej, ale w rozmowie potrafimy sie z tego śmiać i nabijac ze swoich nacji...a tutaj?- powiedz coś na duna, zaraz zostaniesz wyklety i każą ci co poniektorzy wyjeżdżać w cholerę...stad moje wnioski i moje podejście do pseudodunow- starają  sie być bardziej dunscy niż same duny(patrz- mój szef)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Mar 2013, 19:18:19 »
Polacy sa malkontentami - to chyba jedna z naszych podstawowych cech narodowych. Z drugiej jednak strony jednak podczas rozmow z Rodakami nie moge oprzec sie wrazeniu, ze staraja sie za wszelka cene udowodnic, ze nie sa wielbladami. A jak to zrobic najlatwiej - proste udowodnic jak inni sa glupi i nic nie warci (np. Dunczycy, Niemcy,Angole itd).
Nobilitowac siebie przez pograzenie innych to podstawowa metoda - prostacka ale zawsze jakas.
Polskie "zastaw sie a postaw sie" - to tez wyraz leczenia kompleksow.
Smiac mi sie chcialo, kiedy podczas apogeum wyjazdow Polakow do Anglii wiekszosc z nich twierdzila, iz pracuje w Londynskim City - najlepiej w bankowosci  ;D. Dlaczego wstydzili sie tego, ze lataja na mopach lub myja gary ???? (zadna praca - no prawie zadna-nie hanbi). Przyklady mozna mnozyc.
Moim zdaniem niestety, ale Polacy sa narodem zakompleksionym - dlatego jestesmy tak krytyczni wobec innych narodow.
A  Ty z jakiej sie choinki urwales na te Wielkanoc  ::)??? Rozumiem, ze ten Twoj temat to zabieg celowy, by ozywic forum ? Bo nie wierze, ze ktos tak myslec moze. Oczywiscie ktos, kto nie ma kompleksow. Tys jest Polak czlowieku??? Slyszales, ze sie nie kala wlasnego gniazda, czy to juz przeroslo Twoje mozliwosci intelektualne?

Polskie "zastaw sie a postaw sie", wyraz leczenia kompleksow????????  Bitch please  ::). Kurcze poczytaj troche, "liznij" historii, szczegolnie staropolskiej, z dobrego serca zycze.  Znaj moja dobra duszyczke, wytlumacze skrotowo, moze zrozumiesz ::):. Znasz sentencje: "Gosc w dom, Bog w dom"? Oznacza ona, ze  kazdego czlowieka, goscia, nawet nie zapowiedzianego nalezy powitac z honorami, podac mu najlepsze jadlo i napitki, traktowac jak krola. Czyli zastawic sie a postawic sie:). Piekna staropolska tradycja. Z czasow , gdy Polska byla mocarstwem , krajem mlekiem i miodem plynacym, krajem o wielkiej tolerancji religijnej.  Ehhhhh, lockout miales na historie, czy jak :-\?

O reszcie, wymownie zamilcze, nie chce mi sie nastepnego wywodu szykowac, pewnie i tak splynalby jak po kaczce.
Milego wieczoru
 niezakompleksiona aisak ;)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Mar 2013, 19:20:07 »
Swieze chociaz ::) ;D ?

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Mar 2013, 19:37:05 »
zalecam myc je coodziennie .zamiast golic polecam GORACY WOSK A POTEM MOZNA WYZYNAC  WZORKI

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Mar 2013, 19:40:16 »
zalecam myc je coodziennie .zamiast golic polecam GORACY WOSK A POTEM MOZNA WYZYNAC  WZORKI
W dobrym temacie: polskie kompleksy ;D ;D ;D. Chociaz i tu uwazam, ze Polacy nie maja sie czego wstydzic 8). Ale moze silk tak ;)
 Aha, zeby nie bylo, mowie oczywiscie o myciu 8) ;D

Offline lonewolf

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 142
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +14/-2
  • ..Człowiek bez Boga jest jak ryba bez roweru..
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Mar 2013, 19:45:00 »
 cytat

Taa GP...
Motto- "Dyskusja z wierzącym nie ma sensu tak jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobry jesteś to gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał."

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Mar 2013, 19:59:28 »
cytat

Taa GP...
A jak "zapomnisz",  ze gp?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 27 Mar 2013, 19:59:28 »

polskie agencje pracy

Zaczęty przez 6palcyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 17950
Ostatnia wiadomość 16 Lut 2012, 21:37:25
wysłana przez 6palcy
polskie szkoly

Zaczęty przez martuchnamDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 49452
Ostatnia wiadomość 26 Maj 2008, 22:40:11
wysłana przez Jomir
Nad polskie góry

Zaczęty przez SporoceDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 58442
Ostatnia wiadomość 12 Lut 2019, 10:42:46
wysłana przez murawskian
czy moge stracic polskie prawo jazdy w danii ?

Zaczęty przez jarras37Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 56063
Ostatnia wiadomość 08 Cze 2008, 16:53:24
wysłana przez vera
Polskie menu

Zaczęty przez MieciaDział Hydepark

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 19462
Ostatnia wiadomość 17 Gru 2009, 17:32:14
wysłana przez willy