Ogólne > Hydepark

Polskie kompleksy

<< < (6/10) > >>

makarpoland:

--- Cytat: lonewolf w 27 Mar 2013, 19:45:00 --- cytat
PS: tak sie zlozylo, ze dzisiaj po napisaniu postu zobaczylem to:

http://niezalezna.pl/39809-kto-jest-patriota

Taa GP...

--- Koniec cytatu ---

Nie GP, a Sakiewicz.

Zreszta co znaczy "taaa" ?

Wiadomo, ze nam blizej do Niemcow, ale niekoniecznie jest to po drodze naszym "braciom" ze Wschodu. Oni by bardzo chcieli zeby Polska byla Rosja, a cala Europa Wielkim Imperium Rosyjskim. Co do politykow z Wiejskiej - wiekszosc z nich posiada tylko polskie nazwiska, nie reprezentuja Polakow.

@ae@:

Slyszalam ze w Polsce demokracja i ze politycy sa wybierani.

To kto ich wybral?
Krasnoludki?

Czy tez po prostu ludzie jak ty sam?

makarpoland:
Bardziej chodzi mi o ich korzenie i przeszlosc :)

Dorobek, filozofie, poglady i przede wszystkim: CZYNY. A te sugeruja jednoznacznie, ze nie dzialaja na korzysc Polski i Polakow.

@ae@:
Ale to Polacy ich sobie wybrali, Polacy którzy uwazaja - i maja do tego prawo - ze wlasnie oni sa "OK", ze oni robia cos dobrze i ze ich czyny na to wskazuja.

Czyli duza czesc Polski i Polaków - wiekszosc glosujaca w wyborach uwaza ze oni dzialaja na korzysc Polski i polaków.

Na tym polega demokracja.

aisak:

--- Cytat: Jomir w 27 Mar 2013, 22:52:42 ---I co z tym Lwowem teraz zrobisz?
Zrusyfikowany, zniszczony, upiekszony socrealistycznymi budowlami.
Ludzi wysiedlisz? Czy  spolonizujesz?

No i jak mialoby byc sprawiedliwie to i Szczecin by trzeba bylo oddac, ze nie wspomne, ze lewobrzezna czesc miasta zajmujemy bezprawnie.
67 lat po wojnie troche juz pozno ne rewidowanie konkratow i dzielenie "moje-twoje".
Mamy nowy swiat, tf tfu Europe bez wojny, wspolprace miedzy krajami.
Nie lepiej by nasze dzieci zyly po prostu w spokoju?

--- Koniec cytatu ---
Oj Jomir, mignelam okiem ;). Ja to wszystko doskonale wiem, ale co, marzyc juz nie wolno ;D? Obiecuje, ze ja sie do wojenki o utracone-odzyskane nie mam zamiaru mieszac :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej