poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Polskie kompleksy  (Przeczytany 22598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
Odp: Polskie kompleksy
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Mar 2013, 20:04:46 »
Aisak, nie da się "zapomnieć". Nawet jakby ktoś dał mi wydruk bez nagłowka, od razu można rozpoznać...Ten styl...bosz... ::).CIEBIE on nie razi???
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Mar 2013, 20:13:11 »
Aisak, nie da się "zapomnieć". Nawet jakby ktoś dał mi wydruk bez nagłowka, od razu można rozpoznać...Ten styl...bosz... ::).CIEBIE on nie razi???
Hmm, jakby tu wybrnac a nie sklamac ;)? Razi retoryka, natomiast zgadzam sie co do mysli przewodniej. Ja osobiscie jestem "zwolenniczka" Polski wielkiej , mocarstwowej, "od morza do morza". Przepraszam, tak mam i tak mi, przypuszczam zostanie :).
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline lonewolf

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 142
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +14/-2
  • ..Człowiek bez Boga jest jak ryba bez roweru..
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Mar 2013, 20:21:46 »
Cytat tego samego autora..troche stronniczy

Niszczenie bogactwa kultur, które przeniknęły przez wieki do naszej tożsamości, ma ten model zakotwiczyć w świadomości kolejnych pokoleń. Nie ma nic bardziej sprzecznego z duszą naszego narodu jak nacjonalizm odrzucający tradycje I Rzeczypospolitej. Pod tą pseudoarcypolską banderą słychać rechot kremlowskich władców niszczących dorobek najpiękniejszego, bo najbogatszego kulturowo narodu Europy
– czytamy w tekście Tomasza Sakiewicza.

Mysle ,ze sami polacy niszcza swoja historie to po pierwsze i niestety lokalizacja-srodek europy- jak by nie patrzec bylismy targani wojnami, przemierzaly nasz kraj rozne armie,wiecteraz latwiej szukac winnych dookola ale nie wsrod swoich...

Co do Rosji?

Blizej nam niestety do niemcow niz rosjan..a slowianie..niestety..nasze korzenie sa po zachodniej stronie niz wschodniej

Wystarczy poczytac o naszym panstwie od zarania dziejow -polecam

Kompleksy..no coz jak dla mnie to nalezy zamiesc cala te cholote z wiejskiej bez wzgledu na przynaleznosc do partii w pipe i zastapic swieza krwia , tylko gdzie ja znalezdz jak ona jest juz skazona.

Pzdr.
Motto- "Dyskusja z wierzącym nie ma sensu tak jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobry jesteś to gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał."

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Mar 2013, 21:05:32 »
A ja się zastanawiam, kto osobom obawiającym się o "kłótnie na forum" każe się udzielać w takich wątkach???
Bo odpowiedziały akurat te osoby , które lubią sobie podyskutowac  ;D ;D ;D
Oczywiście autora wątku skrytykowały, hehe  :P 8).Bynajmniej nie "konstruktywnie"  :P
zapewne najlepiej brac wszystkich Polakow pod jedna kreske .jakos czytam twoje posty i nie zauwazylam zebys przynalezala do grupy malkontentow .fajnie ze sie tak troszczysz o mnie

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Mar 2013, 21:10:17 »
A  Ty z jakiej sie choinki urwales na te Wielkanoc  ::)??? Rozumiem, ze ten Twoj temat to zabieg celowy, by ozywic forum ? Bo nie wierze, ze ktos tak myslec moze. Oczywiscie ktos, kto nie ma kompleksow. Tys jest Polak czlowieku??? Slyszales, ze sie nie kala wlasnego gniazda, czy to juz przeroslo Twoje mozliwosci intelektualne?

Polskie "zastaw sie a postaw sie", wyraz leczenia kompleksow????????  Bitch please  ::). Kurcze poczytaj troche, "liznij" historii, szczegolnie staropolskiej, z dobrego serca zycze.  Znaj moja dobra duszyczke, wytlumacze skrotowo, moze zrozumiesz ::):. Znasz sentencje: "Gosc w dom, Bog w dom"? Oznacza ona, ze  kazdego czlowieka, goscia, nawet nie zapowiedzianego nalezy powitac z honorami, podac mu najlepsze jadlo i napitki, traktowac jak krola. Czyli zastawic sie a postawic sie:). Piekna staropolska tradycja. Z czasow , gdy Polska byla mocarstwem , krajem mlekiem i miodem plynacym, krajem o wielkiej tolerancji religijnej.  Ehhhhh, lockout miales na historie, czy jak :-\?

O reszcie, wymownie zamilcze, nie chce mi sie nastepnego wywodu szykowac, pewnie i tak splynalby jak po kaczce.
Milego wieczoru
 niezakompleksiona aisak ;)
przecie jest dobrze aisiak  8) :D

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Mar 2013, 21:18:33 »
przecie jest dobrze aisiak  8) :D
A teraz wszyscy biora gleboki oddech i powtarzaja za mna: peace, peace, peace ;) ;D ;D ;D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Mar 2013, 21:43:17 »
Hmm, jakby tu wybrnac a nie sklamac ;)? Razi retoryka, natomiast zgadzam sie co do mysli przewodniej. Ja osobiscie jestem "zwolenniczka" Polski wielkiej , mocarstwowej, "od morza do morza". Przepraszam, tak mam i tak mi, przypuszczam zostanie :).
No, właśnie, ta retoryka ;)...
A co do Polski Wielkiej- a kto by nie chciał?Kto by nie chciał , by nasz kraj szanowano i podziwiano?
Ale to "od morza do morza" to tak chyba w przenośni, Aisak, co? ;) Czy chcesz kogoś tam podbijać ? ;) ;D

zapewne najlepiej brac wszystkich Polakow pod jedna kreske .jakos czytam twoje posty i nie zauwazylam zebys przynalezala do grupy malkontentow .fajnie ze sie tak troszczysz o mnie

Myszka, wyluzuj  :).Żarcik taki sobie pozwoliłam, nie bierz za bardzo do siebie  :).
Malkontenką na pewno nie jestem- ot, taki mój charakter - programowo "happy" ;).
I na temat charakteru narodowego Polaków raczej też sie nie wypowiadałam teraz, bo czasu mało, a temat obszerny. No, a ja , jak widać, gaduła jestem  ;D.
Może kiedy indziej  :)

A teraz wszyscy biora gleboki oddech i powtarzaja za mna: peace, peace, peace ;) ;D ;D ;D

Peace, love & happiness , nie? ;D Ale czy myśmy już tego nie przerabiali ostatnio? ;)
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 27 Mar 2013, 21:43:17 »

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Mar 2013, 21:54:38 »
No, właśnie, ta retoryka ;)...
A co do Polski Wielkiej- a kto by nie chciał?Kto by nie chciał , by nasz kraj szanowano i podziwiano?
Ale to "od morza do morza" to tak chyba w przenośni, Aisak, co? ;) Czy chcesz kogoś tam podbijać ? ;) ;D

Myszka, wyluzuj  :).Żarcik taki sobie pozwoliłam, nie bierz za bardzo do siebie  :).
Malkontenką na pewno nie jestem- ot, taki mój charakter - programowo "happy" ;).
I na temat charakteru narodowego Polaków raczej też sie nie wypowiadałam teraz, bo czasu mało, a temat obszerny. No, a ja , jak widać, gaduła jestem  ;D.
Może kiedy indziej  :)

Peace, love & happiness , nie? ;D Ale czy myśmy już tego nie przerabiali ostatnio? ;)
1. Silk by nie chcial 8) (chyba, ze zartowal, to...wybaczam ;))
2. Nie podbijac, odzyskac, co utracone ;), np mojego Dziadka ukochane miasto-Lwow.
3. Nie. My przerabialysmy chyba peace, love and sex, albo.... :-\, albo juz jest bardzo pozno, a ja widze biale myszki ;) ;D

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Mar 2013, 22:52:42 »
I co z tym Lwowem teraz zrobisz?
Zrusyfikowany, zniszczony, upiekszony socrealistycznymi budowlami.
Ludzi wysiedlisz? Czy  spolonizujesz?

No i jak mialoby byc sprawiedliwie to i Szczecin by trzeba bylo oddac, ze nie wspomne, ze lewobrzezna czesc miasta zajmujemy bezprawnie.
67 lat po wojnie troche juz pozno ne rewidowanie konkratow i dzielenie "moje-twoje".
Mamy nowy swiat, tf tfu Europe bez wojny, wspolprace miedzy krajami.
Nie lepiej by nasze dzieci zyly po prostu w spokoju?
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Mar 2013, 03:16:01 »
1. Silk by nie chcial 8) (chyba, ze zartowal, to...wybaczam ;))
2. Nie podbijac, odzyskac, co utracone ;), np mojego Dziadka ukochane miasto-Lwow.
3. Nie. My przerabialysmy chyba peace, love and sex, albo.... :-\, albo juz jest bardzo pozno, a ja widze biale myszki ;) ;D
mowilam nie pij tyle  :D

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Mar 2013, 12:29:26 »
cytat
PS: tak sie zlozylo, ze dzisiaj po napisaniu postu zobaczylem to:

http://niezalezna.pl/39809-kto-jest-patriota

Taa GP...

Nie GP, a Sakiewicz.

Zreszta co znaczy "taaa" ?

Wiadomo, ze nam blizej do Niemcow, ale niekoniecznie jest to po drodze naszym "braciom" ze Wschodu. Oni by bardzo chcieli zeby Polska byla Rosja, a cala Europa Wielkim Imperium Rosyjskim. Co do politykow z Wiejskiej - wiekszosc z nich posiada tylko polskie nazwiska, nie reprezentuja Polakow.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Mar 2013, 13:42:26 »

Slyszalam ze w Polsce demokracja i ze politycy sa wybierani.

To kto ich wybral?
Krasnoludki?

Czy tez po prostu ludzie jak ty sam?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Mar 2013, 13:54:34 »
Bardziej chodzi mi o ich korzenie i przeszlosc :)

Dorobek, filozofie, poglady i przede wszystkim: CZYNY. A te sugeruja jednoznacznie, ze nie dzialaja na korzysc Polski i Polakow.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Mar 2013, 14:22:37 »
Ale to Polacy ich sobie wybrali, Polacy którzy uwazaja - i maja do tego prawo - ze wlasnie oni sa "OK", ze oni robia cos dobrze i ze ich czyny na to wskazuja.

Czyli duza czesc Polski i Polaków - wiekszosc glosujaca w wyborach uwaza ze oni dzialaja na korzysc Polski i polaków.

Na tym polega demokracja.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Mar 2013, 16:32:28 »
I co z tym Lwowem teraz zrobisz?
Zrusyfikowany, zniszczony, upiekszony socrealistycznymi budowlami.
Ludzi wysiedlisz? Czy  spolonizujesz?

No i jak mialoby byc sprawiedliwie to i Szczecin by trzeba bylo oddac, ze nie wspomne, ze lewobrzezna czesc miasta zajmujemy bezprawnie.
67 lat po wojnie troche juz pozno ne rewidowanie konkratow i dzielenie "moje-twoje".
Mamy nowy swiat, tf tfu Europe bez wojny, wspolprace miedzy krajami.
Nie lepiej by nasze dzieci zyly po prostu w spokoju?
Oj Jomir, mignelam okiem ;). Ja to wszystko doskonale wiem, ale co, marzyc juz nie wolno ;D? Obiecuje, ze ja sie do wojenki o utracone-odzyskane nie mam zamiaru mieszac :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 28 Mar 2013, 16:32:28 »

polskie agencje pracy

Zaczęty przez 6palcyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 18002
Ostatnia wiadomość 16 Lut 2012, 21:37:25
wysłana przez 6palcy
polskie szkoly

Zaczęty przez martuchnamDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 49844
Ostatnia wiadomość 26 Maj 2008, 22:40:11
wysłana przez Jomir
Nad polskie góry

Zaczęty przez SporoceDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 58467
Ostatnia wiadomość 12 Lut 2019, 10:42:46
wysłana przez murawskian
czy moge stracic polskie prawo jazdy w danii ?

Zaczęty przez jarras37Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 56251
Ostatnia wiadomość 08 Cze 2008, 16:53:24
wysłana przez vera
Polskie menu

Zaczęty przez MieciaDział Hydepark

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 19487
Ostatnia wiadomość 17 Gru 2009, 17:32:14
wysłana przez willy