Ogólne > Kącik Kulinarny
bez konserwantow
1941:
Nie ma obzarstwa :o :o :o :o :o
A te "armaty" na ulicach to takie nadymane z powietrza hahahahah
Piszesz tak jakby w Polsce nikt nie jadal warzyw i nie kupowal, chyba lekko przeginasz z popadaniem w ta skrajnosc.
Przy czym nie mowie, ze w Danii jest wszystko beee bo jest roznie, jak wszedzie zreszta.
zpatentem:
Nie bardzo chce z toba dyskutowac bo jestes z reguly marudno irytujacy, naprawde. Przejdz sie strøgetem, pojdz na plaze, zagladnij do kawiarni, spedz troche wiecej czasu w Danii, tez w towarzystwie dunskim i koniecznie przy posilkach to bedziesz mogl wtedy prawic kazania i klasyfikowac obzarstwo i gabaryty dunczykow.
happybeti:
Dodam jeszcze od siebie, że proste jedzenie nie musi być niesmaczne.
PRZYPRAWY - to kwintesencja kuchni,a tu , "przeciętny" Duńczyk czego uzywa?
Sól, pieprz, cukier i czasem curry czy oregano lub bazylię, jak chce być bardziej "wyrafinowany" ;).
Znacie kogoś, kto by ZACHWYCAŁ SIĘ duńskimi kiełbasami ? ;) 8)
Ja nie twierdzę, ze wszystko, co dunskie to złe. No, ale tak, jak przysłowiową złą sławą cieszy się kuchnia angielska na świecie, tak zapewne i Duńczycy za bardzo sukcesów na tym polu nie mają.
1941:
--- Cytat: zpatentem w 28 Kwi 2013, 20:36:39 ---Nie bardzo chce z toba dyskutowac bo jestes z reguly marudno irytujacy, naprawde. Przejdz sie strøgetem, pojdz na plaze, zagladnij do kawiarni, spedz troche wiecej czasu w Danii, tez w towarzystwie dunskim i koniecznie przy posilkach to bedziesz mogl wtedy prawic kazania i klasyfikowac obzarstwo i gabaryty dunczykow.
--- Koniec cytatu ---
Nie lubie niewywazonych zarowno ludzi jak i opinii.
Ponadto gdy nie mozesz "przebic" sie ze swoim zdaniem, bo jednak inni maja odrebne, wlacza Ci sie agresor i atakujesz personalnie> Ja nic do Ciebie nie mam nie zgadzam sie z gloszonymi tezami, przy czym nie jestes zadnym typem dla mnie do dyskusji poniewaz tego nie potrafisz.
Natomisat w Danii wydaje mi sie jestem wystarczajaco dlugo aby miec wyrobione wlasne zdanie i to w towarzystwie dunskim.
@ae@:
...AE: Noma zatrudnia specjalnych lowcow specjalnych roslin, warzywa dostaje tez od jakiegos specjalnego nawiedzionego "hodowcy"; skladniki ktore restauracja uzywa sa dla nas bardzo trudno dostepne...
Przesadzasz jernurt to prawie chwast, podawali tez mrówki i koniczyne, no a cebula i katrofle tez do rzadkosci nie naleza :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej