Regionalne > Århus, Aalborg ...

Cezary Gmyz w AArhus

<< < (7/8) > >>

makarpoland:

--- Cytat: zpatentem w 25 Cze 2013, 23:49:04 ---Makar,
Rozsadni ludzie "boja" sie chodzic na dunska pilke nozna, ze wzgledu na przerazliwie niski poziom, brak jakiejkolwiek mozliwosci utozsamiania sie z graczami, ktorzy sa miedzynarodowymi przybledami grajacymi w druzynie przez bardzo ograniczony okres czasu; ilu wychowankow FCK gra w pierwszej druzynie, ilu dunczykow? Pomimo tego, ze jeszcze nie zarobiles w czape, masz w dalszym ciagu powazne szanse na wygrana :) Lubisz pilke to zapisz sie do jakiejs druzyny,poznasz pelno nowych ludzi ktorych mozesz nawet zaznajomic z tragiczna sytuacja polityczna w Polsce, poprawiajac swoj dunski :), na fitnessie rozmawiam czesto z 60 latkiem ktory trenuje w klubie oldboysow i gra mecze. W Kopenhadze i pewnie w wielu innych miastach mozesz uprawiac kazdy sport do usranej smierci. Gralem tu w 2 klubach kosza tez w tenisowym w pracy i w drugim w poblizu zamieszkania.

--- Koniec cytatu ---

Nie rozmawiam z ludzmi o sytuacji w Polsce, bo ich to nie obchodzi zwyczajnie, nie musisz tutaj podszczypywac. Moj dunski tez jest na tyle dobry, ze nie musze poznawac dunskich dziadkow zeby go poprawic. Poznaje ich dosyc czesto i szanuje, bo maja duzo wieksza wiedze i wiecej oleju w glowie niz mlodsze pokolenia, ktorych nic nie obchodzi poza czubkiem wlasnego nosa i iphonem 76.

Co do meczow - chodzilo mi bardziej o cegly na meczach w Polsce, gdzie kwitnie faszyzm, nacjonalizm i na ktore chodzi samo chamstwo.

Dunska pilka - moze i dziadowska, ale porownaj ja sobie z polska - jest lepsza w wydaniu klubowym z 2 x razy. Jak sie nie zgodzisz to podstaw "skutecznosc" zamiast "lepszosci".

zpatentem:
Nie znam polskiej pilki, pewnie rownie denna jak dunska. Pare lat temu mieszkalem w hotelu tuz przy stadionie Slaska Wroclaw i widzialem co tam sie dzialo przed jakims meczem, rozpacz, rozpierducha okropna, policja pasywna i bezradna.W Danii warto chodzic na reke bo poziom raczej wysoki, masa talentow.
Nigdy sie nie zastanawiales nad graniem w jakims amatorskim klubie w cokolwiek? Amatorzy to tez moga byc slabograjacy mlodzi ludzie :)

psychopata:

--- Cytat: zpatentem w 26 Cze 2013, 00:16:15 ---Nie znam polskiej pilki, pewnie rownie denna jak dunska.
--- Koniec cytatu ---
Nie bluznij  ;D
Ostatnio trener naszego miszcza Legiuni powiedzial, ze marzy mu sie, zeby miec taki poziom zawodnikow jak FCK ;)

1941:

--- Cytat: psychopata w 26 Cze 2013, 12:35:55 ---Nie bluznij  ;D
Ostatnio trener naszego miszcza Legiuni powiedzial, ze marzy mu sie, zeby miec taki poziom zawodnikow jak FCK ;)

--- Koniec cytatu ---

No cóż, marzenia nic nie kosztuja  ;) ;D ;D ;D

zpatentem:
Zawsze mnie bedzie dziwic kupowanie drogich biletow na cienizne jak w tv masz: na lezaco w pierwszym vip rzedzie, ze slow motion i z glaskajaca senna potulna zona m/k, bracelone, bayern, dortmund, man u czy real i tez lodowke pare krokow od sofy :)
Pilka dla mnie to najlepsza tabletka nasenna; pozniej po odpoczynku, 2 minutowe resume i mecz odfajkowany :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej