poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Kupno auta na dunskich tablicach i wywoz go do Polski  (Przeczytany 18357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

myszka0807

• Gość
Kupno auta na dunskich tablicach i wywoz go do Polski
« dnia: 14 Maj 2013, 09:47:23 »
Znajoma przyjechala do Danii i chce kupic auto na dunskich tablicach chce je wywiezc do Polski .chcemy wiedziec jakie sa z tym dodatkowe koszta i jakie potrzebne sa dokumenty by zarejestrowac je w Polsce .dziekuje

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
Odp: Kupno auta na dunskich tablicach i wywoz go do Polski
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Maj 2013, 10:13:47 »
jesli nie ma CPR nie kupi samochodu z tablicami raczej.najlepiej kupic bez i w skacie sa naklejki wyjazdowe 1 dniowe.mozna kupic na max 5 dni.jest w nich zawarte ubezpieczenie.a do rejestracji w pl potrzebna jest umowa przetlumaczona ewentualnie polsko dunska umowa plus dowod rejestracyjny przetlumaczony oplata cla i podatku w skarbowce
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Maj 2013, 10:18:10 »
Dziekuje

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Maj 2013, 16:37:04 »
teraz czesto gesto jest tak ze kolo urzedow celnych w pl stoi baraczek i w baraczku jest firma ktora zalatwia za ciebie cala rejestracje..koszt z prowizja dla firmy to okolo 2000 zl, w zaleznosci od akcyzy i podatku..ja w zeszlym roku dostalem auto od szefa, napisalem sobie umowe kupna po dunsku ,wzialem dowod rejestracyjny, naklejki ze skatu i zostawilem to wszystko w takowej firmie...po 2 tygodniach zadzwonili zebym przyjechal do urzedu komunikacji w  mojej miejscowosci po odbior papabusew,dowodu rejestracyjnego polskiego i tablic...oni zalatwiaja wszystko...jesli zalatwia sama to musi najpierw oplacic akcyze w urzedzie celnym wlasciwym dla miejsca zamieszkania..potem pierwszy przeglad techniczny, potem do rejestracji...najwazniejsze to przetlumaczyc wszystkie papiery przez tlumacza przysieglego- bez tego ani rusz..w razie czego to odpowiem na pytania was dreczace

hmm..w sumie to nie powiedzialem nic wiecej niz martuchna..to po co ja to pisalem? :o

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maj 2013, 17:23:24 »
Dzieki ale to dla mojej tesciowej .wynajdz jakies ostrzejsze przepisy ;D.zeby dla mnie to bym prosila o łagodniejsze

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maj 2013, 17:31:09 »
Dzieki ale to dla mojej tesciowej .wynajdz jakies ostrzejsze przepisy ;D.zeby dla mnie to bym prosila o łagodniejsze

dla tesciowej proponuje bilet w kosmos w jedna strone;)
takowy dla swojej bede brala :P
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Maj 2013, 19:39:12 »
dla tesciowej proponuje bilet w kosmos w jedna strone;)
takowy dla swojej bede brala :P
ok zamow dla mnie tez jeden.dam jej za darmo z uroczym usmiechem.chce wiedziec czy to jest pewne na 100% ze ona nie moze kupic auta na dunskich blachach i go wywiezc do Polski bez CPR-u.no bo jak sie okaze ze tak  nie jest to ona chyba mi bilet kupi .jeszcze powie ze moze jej z zazdrosci tak powiedzialam .BABOL JEDEN  ;D chociaz tu moge tak napisac a w domu tylko moge pomyslec.ha ha dobre to forum

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Maj 2013, 19:39:12 »

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Maj 2013, 19:44:17 »
ok zamow dla mnie tez jeden.dam jej za darmo z uroczym usmiechem.chce wiedziec czy to jest pewne na 100% ze ona nie moze kupic auta na dunskich blachach i go wywiezc do Polski bez CPR-u.no bo jak sie okaze ze tsk nie jest to ona chyba mi bilet kupi .

z tablicami nie moze ale moze kupic bez tablic czyli wyrejestrowany i kupic w skacie tzw zjazdowki na pare dni wazne

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Maj 2013, 19:57:41 »
z tablicami nie moze ale moze kupic bez tablic czyli wyrejestrowany i kupic w skacie tzw zjazdowki na pare dni wazne

Bo tak sie robi kupujac samochod tablice zostaja w Danii, a samochod moze kupic smialo na bialych brazowych lub fioletowych blachach. Z tym, ze wlasciciel sprzedajacy auto musi byc o tym poinformowany i sam zdejmie tablice aby je oddac w Skat.
W zaleznosci od wartosci samochodu biega o zwrot oplaty rejestracyjnej. Reszte to wlasnie czasowe blachy i reszte papierkowej roboty.
Zatem jak wlasciciel stara sie o zwrot oplaty rejestracyjnej wiadomo, ze cena wozka nie bedzie taka jak z blachami i na kolach tu w Danii, tylko nizsza. Nie chce mi sie tego liczyc teraz.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Maj 2013, 20:12:22 »
Bo tak sie robi kupujac samochod tablice zostaja w Danii, a samochod moze kupic smialo na bialych brazowych lub fioletowych blachach. Z tym, ze wlasciciel sprzedajacy auto musi byc o tym poinformowany i sam zdejmie tablice aby je oddac w Skat.
W zaleznosci od wartosci samochodu biega o zwrot oplaty rejestracyjnej. Reszte to wlasnie czasowe blachy i reszte papierkowej roboty.
Zatem jak wlasciciel stara sie o zwrot oplaty rejestracyjnej wiadomo, ze cena wozka nie bedzie taka jak z blachami i na kolach tu w Danii, tylko nizsza. Nie chce mi sie tego liczyc teraz.
juz mnie. Nozi ona ma upatrzonego  na DBA za 21 klockow.wyglada jak stonka to autko no ale....Juz zapomniala jak wozem drabiniastym jezdzila tititkow sie zachciewa a ja biedulka rowerem napycham. Bog to widzi i co?

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Maj 2013, 20:15:31 »
juz mnie. Nozi ona ma upatrzonego  na DBA za 21 klockow.wyglada jak stonka to autko no ale....Juz zapomniala jak wozem drabiniastym jezdzila tititkow sie zachciewa a ja biedulka rowerem napycham. Bog to widzi i co?

W b. wielkim skrocie rzecz ujmujac : Śmierć frajerkom!

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Maj 2013, 09:26:50 »
Przez noc wymyskilam ze poszukam na DBA bombomobile. ;D

varszafiak

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Maj 2013, 10:34:03 »
Juz mi Cie zal myszko0807, naprawde nikt juz do lasu wozem nie zabiera?

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Maj 2013, 17:40:23 »
Juz mi Cie zal myszko0807, naprawde nikt juz do lasu wozem nie zabiera?
nie  ;D

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Maj 2013, 09:41:29 »
Wczoraj znajomy dostal pismo ze skata .odmowiono mu tu jezdzenia autem na polskich blachach.co moze jeszcze on zrobic.???najprosciej kupic na dunskich .tylko tyle ze oni przyjechali tu dopabuse 2 miesiace temu.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 16 Maj 2013, 09:41:29 »

tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42599
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand
z duńskiego na polski

Zaczęty przez jan22Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 23759
Ostatnia wiadomość 22 Cze 2009, 23:12:13
wysłana przez robertcph.
jak odliczyc dojazdy do polski

Zaczęty przez mucz81Dział Podatki

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 24085
Ostatnia wiadomość 27 Cze 2009, 20:40:39
wysłana przez andyandy
Nabiał itp. z Polski

Zaczęty przez seba08Dział Kącik Kulinarny

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 43271
Ostatnia wiadomość 16 Lis 2011, 20:05:53
wysłana przez M z Horsens
gdzie wymienic polski certyfikat na dunski ( wozki widlowe )

Zaczęty przez kumcokDział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 28171
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2022, 20:01:03
wysłana przez wafl