Ogólne > Hydepark

pozwolenie na auto || rok 2013 zmiany - wszelkie watpliwosci

<< < (3/8) > >>

hydrogen2:

--- Cytat: Krakers w 14 Cze 2013, 00:09:41 ---W dłuższym - 2 tygodnie ;)

Nie masz prawa poruszać się autem na PL blachach jeśli nie przebywasz w DK w "celach turystycznych" i nie posiadasz ... pozwolenia - to tak "prawnie", a nie "praktycznie".

--- Koniec cytatu ---

To, że zapisałeś się na kurs prawa jazdy, nie uprawnia Cię do poruszania się autem po drogach publicznych. Więc jakim cudem złożony wniosek o pozwolenie, miałby się stać pozwoleniem?

myszka0807:
Znajac pomyslowosc Polaka o. Cos wyskrobie a my sie zdziwimy ;D.przeciez Polak potrafi

myszka0807:

--- Cytat: Amoniac w 13 Cze 2013, 23:04:36 ---Witam! Przejrzalem forum lecz nadal nie ustatysfakcjnowal mnie zbior informacji ktore odnalazlem - niektore sa sprzed 5 lat lub po prostu opisane sa inne sytuacje. A wiec jestem w danii juz od 1,5roku przyjechalem tutaj jako student rowniez jestem osoba pracujaca na etat wiec ogolnie moj dzienny harmonogram zadan jest bardzo zajety... tak czy siak chcialbym przyjechac autem na polskich blachach dowiedzialem sie tego i owego i ogolnie zrozumialem ze moje szanse na zdobycie pozwolenia sa bardzo watpliwe. zdecydowalem sie jednak zadac pare pytan : Czy jezeli wysle wniosek o pozwolenie z polski zrobie wszelkie kopie i wjade na teren danii czy nie powinienem miec zadnych problemow? Czy na motyw tego iz jestem studentem a pracuje na pelny etat istnieje szansa na zdobycie pozwolenia? nie ukrywam ze nie jestem do konca przekonany co do wiazania mojej przyszlosci na stale w danii - dlatego interesuje mnie to pozwolenie. Slyszalem o konsenkwencjach zwiazanych z brakiem pozwolenia oraz to ze w tym roku jest o wiele ciezej dostac to pozwolenie nawet dla osob ktore maja "motyw rodzinny" dzieki ktoremu mogli legalnie sie przemieszczac na terenie Danii.. 
z gory dziekuje za odpowiedzi

--- Koniec cytatu ---
ty chyba to auto juz tu masz dawno .?czy nie tak?

Amoniac:
Auto nie jest teraz w Danii. Zamierzam nim przyjechac i starac sie o pozwolenie i wlasnie zastanawia mnie czy wtedy gdy SKAT bedzie decydowal czy dostane potwierdzenie czy nie bede mogl jezdzic spokojnie bez stresu do czasu az dostane odpowiedz?

hydrogen2:
Nie, nie będziesz mógł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej