poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Powrót do Danii po paru latach - jakie podatki  (Przeczytany 25320 razy)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
Odp: Powrót do Danii po paru latach - jakie podatki
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Cze 2013, 22:17:57 »
Aisak, Tobie chyba tłumaczyć, że nie jestem wielbłądem i naprawdę nie interesuje mnie, czy ktoś zarabia 100 tys koron, czy 10. ???
Dobrze wiesz, ze my wszyscy tu , na forum, chętnie i bezinteresownie pomagamy. Ale miłym, normalnym ludziom, którzy prosząc o pomoc, potrafią się zachować. Ilu takich "mądrali" już tu było?Pojawiają sie, psują atmosferę i znikają.
 Tak na forum, jak i w życiu, w Danii.
Postawa roszczeniowa?
Wiesz,  ;)- Nej, tak  8)

Aha, według niego JESTEŚ gorsza. Poczytaj, co sądzi o ludziach, którzy pracują za mniej , niż 160 DKK/h.
Betti nic nie musisz tlumaczyc, wiem :)

Ano jestem gorsza, jestem... nie tylko dla niego ;). W sumie... loto mi to juz :D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Cze 2013, 22:19:08 »
Ja mam serdecznie głeboko w powzaniu czyjs stan posiadania i zarobkow.
Dla mnie chodzi o podejscie do sprawy i postawe, a nie jakies tam popierdołki czy koronke wiecej czy mniej, kogo to?
Napisałem juz wyraznie: roznica pogladow na temat pobytu w DK. tylko zadziwiajacym trafem edukatorowi jakos ciezko cos pojac, to lepiej nie rozwijac tematu.
A, ze o jatrzenie chodzi? to rzecz jasna, bo normalny osobnik w takim obrocie sprawy dawno zamknał by juz ten watek  ;D ;D ;D
:) :) :)
Dokładnie, w samo sedno  :) :) :)
" Polak gorszego sortu"

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Cze 2013, 22:21:49 »
Generalnie uważam, że rodzice powinni zabronić ci chodzenia po sieci.
Nie masz kolegów i koleżanek? Chłopaka?  Lekcje odrobiłaś dziecino?
Anonimowość internetu nie upoważnia cię smarkulo do obrażania innych, uwaga trudne słowo, interlokutorów. Rodzice wiedzą jak się odzywasz do starszych?
Swoją drogą niezbyt dobrze cię wychowali. A i problemy z interpretacją logiczną słowa pisanego są poważne.
Reasumując ( też trudne słowo ): do szkoły!!! ;D ;D

Aha, przypomnę wszystkim, że nie znam angielskiego.  ;D

Ta osoba szukala kiedys zakladu do przedziurawienia uszow (?) corce; byla wtedy mezczyzna..

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #48 dnia: 23 Cze 2013, 22:33:57 »
Która osoba???
bo post był chyba do mnie- w każdym razie tak to wyglądało  ;)
" Polak gorszego sortu"

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #49 dnia: 23 Cze 2013, 22:39:54 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Cze 2013, 22:50:29 »
Wy tu pitu pitu a tu jaka piekna historia love story http://sympatia.onet.pl/couples-histories/historia-krzysztofa-i-ani,5519675,couplehistory-detail.html?utm_source=onetsg&utm_medium=linksg&utm_content=krzysztof-ania&utm_campaign=magazyn3_0622 i dla takich chwil warto zyc a nie dla ulg i innych odliczen  :'(

Dziewczyna zdecydowanie po marketingu i to stosowanym, popartym praktyka, taki kit skutecznie sprzedac i trafic goscia brawo!!!

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Cze 2013, 23:09:45 »
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #51 dnia: 23 Cze 2013, 23:09:45 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Cze 2013, 23:27:24 »
Eee, to pikuś w porównaniu z historią "Cecylii"  ;D
http://sympatia.onet.pl/forum/historia-krzysztofa-i-ani,0,908047,108171823,czytaj.html

Sie kurde klasycznie zrobiło  ;D ;D ;D
Dzieki HB  ;) ;D

Offline polar

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #53 dnia: 24 Cze 2013, 18:57:38 »
Cytat: happybeti
Ilu takich "mądrali" już tu było?Pojawiają sie, psują atmosferę i znikają.
 Tak na forum, jak i w życiu, w Danii.
Postawa roszczeniowa?
Wiesz,  ;)- Nej, tak  8)

Aha, według niego JESTEŚ gorsza. Poczytaj, co sądzi o ludziach, którzy pracują za mniej , niż 160 DKK/h.

No to zaczynamy bal. ;D
Posłuchaj mnie tłuku pancerny:
po pierwsze - podziękowałem ci za odpowiedź na mojego posta i na tym powinniśmy zakończyć znajomość. Jednak dziwnym trafem twoje wytryski intelektu w postaci dalszych postów to nic innego jak próba ośmieszenia mojej osoby. Pełen "orgazm" osiągnęłaś gdy napisałem, że nie znam angielskiego. Do działki z userem lubującym się w amerykańskich tandetnych komediach zrobiliście sobie tanią rozrywkę kosztem mojej osoby źle interpretując i przekłamując moje posty. Domyślam się że celowo..
po drugie - żyjesz tłuku w tolerancyjnym i cywilizowanym kraju w którym nieznajomość języka to nie jest wielka przeszkoda. W takim SKAT Arhus pracuje sympatyczna polka, która załatwia sprawy rodakom mającym problemy z komunikacją. Jednak dla ciebie i komedianta ( 1941 ) nieznajomość języka dyskwalifikuje praktycznie do życia.  Robisz z siebie empatyczna osóbkę wrażą na krzywdy innych, a kogoś kto nie zna angielskiego wysyłasz na domenę cwaniak.pl. Wiesz jak to się tłuku nazywa? Uwaga trudne słowo - HIPOKRYZJA.

po trzecie - zacytuj tłuku mój post w którym niby coś sądzę o ludziach zarabiających poniżej 160dkk. Jeżeli tego nie zrobisz nazwę cię zwykłą oszustką i manipulatorką.

Do komedianta:
Wskaż mi tłuku gdzie wykazuję postawę roszczeniową?? Gdzie chcę oszukać/ naciągnąć państwo duńskie??
Czy ulgi podatkowe przyznaje szara strefa, czy państwowy urzędnik na etacie?

Wylazła z was zwykła chęć dominacji i popisania się przed userami. Czyli polactwo i prymitywizm. Znajomość 4 języków nie czyni ani bardziej mądrym, ani ludzkim. Tym bardziej kilka tysięcy postów napisanych na forum.

Do reszty userów czytających ten wątek:
Przepraszam Was, że byliście światkami kloaki i moralnej degrengolady w wykonaniu, jak mniemam, wykształconych ludzi.
Szanuję ludzi mniej zarabiających. Sam pracuję ciężko fizycznie, zarabiając nieadekwatnie do wykonywanych obowiązków. Losy ludzi pokrzywdzonych i z mniejszą przekładnią ekonomiczną ( mam nadzieję, że tłuki zrozumieją o czym piszę ;D )
nie są mi obce, chociażby dlatego, że jestem zdecydowanym socjalistą.
Natomiast prawdziwych cwaniaków mających czas na naukę 4 języków i produkowaniu obrazoburczych postów będę tępił i piętnował. Wątek zamknę jeżeli cwaniaki nie będą tu więcej gnoić. Jestem człowiekiem empatycznym i pozwolę im taplać się w swojskich klimatach, jednak do czasu. A wszyscy możemy być świadkami niezłej zabawy ;D

@Aisak
Szanuję Cię i niech żadna manipulatorka nie próbuje Ci wmówić, że jest inaczej. Zachowałaś się bardzo miło w stosunku do mojej osoby i nie dałaś się wciągnąć w tę uwłaczającą pyskówkę. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.

Offline Gość 1

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Cze 2013, 19:27:12 »
Nie wiem jak będzie to w twoim przypadku ja wracałem do dani po 2 latach w Skacie uznali mi ostatnia ulgę jaką miałem na karcie,przed opuszczeniem dani 10 tyś kr
Pozdrawiam

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Cze 2013, 19:47:00 »
Proszę, sklerotyku.
Tak się podniecasz tym, co piszesz, że zapominasz, co piszesz i plączesz sie w zeznaniach (nie tylko podatkowych) 8).

Cytuj (zaznaczone)
Stworzył jednak też buractwo, które niszczy duński rynek pracy i ośmiesza nas przed tymi sympatycznymi ludźmi, którzy tylko po to aby kupić sobie Audi prawie nówkę i prężyć się pod GS-em we wsi są wstanie pracować za stawki które normalny duńczyk uważa za poniżające.

Pracowałem w 2007 i 2008 w Danii. Zarabiałem 160dkk/h. Stawkę tę ustalił ktoś mądrzejszy w porozumieniu grupowym zawartym pomiędzy związkowcami a pracodawcami. Dzięki tej stawce kupowałem żywność w duńskich sklepach, chodziłem do duńskich pubów, kupiłem duński internet, płaciłem za dwupokojowe mieszkanie w którym mieszkałem we DWÓJKĘ !!! z szwagrem.
Moi kochani rodacy, w swoich Audi prawie nówkach targali wory z ziemniakami, kilogramy posmażonych mielonych i schabowych, no i oczywiście lirty polskiej smacznej wódy. Latali po osiedlu z prehistorycznymi laptopami w nadziei znalezienia darmowej sieci wifi. Ale oni chyba zarabiali 70dkk/h. Ale twardzi byli...nie płakali.  ;D
[/u][/color]

Jak to nie jest zarabiających mniej uważanie za gorszy gatunek podludzia, to ja jestem spawacz wykwalifikowany  8) ::)
"Dyskusja " z tobą jak dla mnie wyczerpana.
I co w ogóle jeszcze tu robisz, pieniaczu?
Przecież do Danii i tak nie przyjedziesz, bo ci się nie opłaca , to przestań zaśmiecać nasze forum , co?
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Cze 2013, 20:03:53 »
No to zaczynamy bal. ;D
Posłuchaj mnie tłuku pancerny:
po pierwsze - podziękowałem ci za odpowiedź na mojego posta i na tym powinniśmy zakończyć znajomość. Jednak dziwnym trafem twoje wytryski intelektu w postaci dalszych postów to nic innego jak próba ośmieszenia mojej osoby. Pełen "orgazm" osiągnęłaś gdy napisałem, że nie znam angielskiego. Do działki z userem lubującym się w amerykańskich tandetnych komediach zrobiliście sobie tanią rozrywkę kosztem mojej osoby źle interpretując i przekłamując moje posty. Domyślam się że celowo..
po drugie - żyjesz tłuku w tolerancyjnym i cywilizowanym kraju w którym nieznajomość języka to nie jest wielka przeszkoda. W takim SKAT Arhus pracuje sympatyczna polka, która załatwia sprawy rodakom mającym problemy z komunikacją. Jednak dla ciebie i komedianta ( 1941 ) nieznajomość języka dyskwalifikuje praktycznie do życia.  Robisz z siebie empatyczna osóbkę wrażą na krzywdy innych, a kogoś kto nie zna angielskiego wysyłasz na domenę cwaniak.pl. Wiesz jak to się tłuku nazywa? Uwaga trudne słowo - HIPOKRYZJA.

po trzecie - zacytuj tłuku mój post w którym niby coś sądzę o ludziach zarabiających poniżej 160dkk. Jeżeli tego nie zrobisz nazwę cię zwykłą oszustką i manipulatorką.

Do komedianta:
Wskaż mi tłuku gdzie wykazuję postawę roszczeniową?? Gdzie chcę oszukać/ naciągnąć państwo duńskie??
Czy ulgi podatkowe przyznaje szara strefa, czy państwowy urzędnik na etacie?

Wylazła z was zwykła chęć dominacji i popisania się przed userami. Czyli polactwo i prymitywizm. Znajomość 4 języków nie czyni ani bardziej mądrym, ani ludzkim. Tym bardziej kilka tysięcy postów napisanych na forum.

Do reszty userów czytających ten wątek:
Przepraszam Was, że byliście światkami kloaki i moralnej degrengolady w wykonaniu, jak mniemam, wykształconych ludzi.
Szanuję ludzi mniej zarabiających. Sam pracuję ciężko fizycznie, zarabiając nieadekwatnie do wykonywanych obowiązków. Losy ludzi pokrzywdzonych i z mniejszą przekładnią ekonomiczną ( mam nadzieję, że tłuki zrozumieją o czym piszę ;D )
nie są mi obce, chociażby dlatego, że jestem zdecydowanym socjalistą.
Natomiast prawdziwych cwaniaków mających czas na naukę 4 języków i produkowaniu obrazoburczych postów będę tępił i piętnował. Wątek zamknę jeżeli cwaniaki nie będą tu więcej gnoić. Jestem człowiekiem empatycznym i pozwolę im taplać się w swojskich klimatach, jednak do czasu. A wszyscy możemy być świadkami niezłej zabawy ;D

@Aisak
Szanuję Cię i niech żadna manipulatorka nie próbuje Ci wmówić, że jest inaczej. Zachowałaś się bardzo miło w stosunku do mojej osoby i nie dałaś się wciągnąć w tę uwłaczającą pyskówkę. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.
Nie dalam, bo wyczuwam po tekstach, ich zawartosci (abstrahujac od wyzwisk...), ze nie glupi z Ciebie czlowiek, z polotem, wiedza i doswiadczeniem i ze forum oraz jego uzytkownicy, a takze szukajacy tu pomocy moga miec z Ciebie pozytek ;). Bez urazy :).

Tylko mi przykro.... Zaraz wyjasnie dlaczego...

Znam happybeti. To bardzo porzadny, madry i uczciwy czlowiek. Chetnie pomaga, jest otwarta, niekonfliktowa i ma swietne poczucie hummoru. Bardzo ja lubie osobiscie :). Dlatego jest mi przykro.... Ja wiem jedno, ona miala dobre intencje... moze odrobine ja ponioslo na poczatku, pewnie na to nie zasluzyles sobie, ale prosze, sprobuj zrozumiec: czasami czlowiek ma juz dosc, bo przychodza tu na forum osoby, prosza o pomoc, a za chwile bluzgaja blotem na lewo i prawo a najbardziej... na pomagajacego. Lub inna sytuacja, przychodzi ktos, my to nazywamy , ze " na wystepach goscinnych" ::) przebywa w Danii, wiec stara sie wyciagnac co sie da, na lewo, na "czarno" i jeszcze gardluje, ze mu malo i ze Dania jest be a potem chce oczywiscie czmychnac z kasa do Polski. I taki jeden z drugim rozpytuja na forum, jak tu zarobic, a sie nie narobic >:(.  No uwierz, noze sie w kieszeni otwieraja, bo opinia o Polakach idzie dalej, a kazdy z nas, tych, ktorzy tu zamierzaja osiasc na stale, ma dosc, by nas oceniano przez pryzmat cwaniaczkow i leniow patentowanych.

Wiec prosze, nie dziw sie, nie osadzaj happybeti, ze zareagowalo ostro, bo... to  naprawde wspaniala kobieta :)

Ale rozumiem rowniez Twoje racje i przyznaje Ci tez slusznosc, tylko po co to bloto, te bluzgi?

Ja zawsze uwazalam i uwazam, ze polskich mezczyzn wyroznia gentelmenska postawa i kultura wobec kobiec i wydaje mi sie, ze Ty tez taki jestes :).

No dobra i po mojemu: kurcze, noooo...pogodzcie, sie , co, pliiis ;) :D?

Pozdrawiam serdecznie ;)

Offline polar

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 4
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Cze 2013, 20:17:33 »
Cytat: aisak
Nie dalam, bo wyczuwam po tekstach, ich zawartosci (abstrahujac od wyzwisk...), ze nie glupi z Ciebie czlowiek, (...)

Dziękuję. Jednak mądrością ciężko będzie mi dorównać Tobie. I nie tylko mi. ;)

Nie ma podstaw aby Ci nie wierzyć jeżeli chodzi o rys osobowy HaBe.
Jednak nienawidzę szufladkowania i mierzenia wszystkich jedna miarą po kilku zdaniach/postach. Po prostu nie ma ku temu logicznych podstaw. Ale dobrze...Również uważam, że cała sytuacja wymknęła się spod kontroli, dlatego przepraszam użytkownika HB i 1941 za swoje inwektywy. Na swoje usprawiedliwienie nie mam nic.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #58 dnia: 24 Cze 2013, 20:22:38 »
Przeprosinny przyjęte  :)
Pamiętliwa nie jestem  :).

Więc może i Ty przyjmiesz moje przeprosiny za "szufladkowanie"
Niestety, forum , to taki twór, gdzie ocenbiamy ludzi i wyrabiamy sobie opinie o nich właśnie na podstawie kilku postów.
Będąc tu dłużej, czytając i poznając się nawzajem, te opinie potwierdzamy, albo weryfikujemy.
Cóż, życie  ;)
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #59 dnia: 24 Cze 2013, 20:26:22 »
Dziękuję. Jednak mądrością ciężko będzie mi dorównać Tobie. I nie tylko mi. ;)

Nie ma podstaw aby Ci nie wierzyć jeżeli chodzi o rys osobowy HaBe.
Jednak nienawidzę szufladkowania i mierzenia wszystkich jedna miarą po kilku zdaniach/postach. Po prostu nie ma ku temu logicznych podstaw. Ale dobrze...Również uważam, że cała sytuacja wymknęła się spod kontroli, dlatego przepraszam użytkownika HB i 1941 za swoje inwektywy. Na swoje usprawiedliwienie nie mam nic.
Dobra , dobra , ja to gluptaska czatowa jestem... tak dla Twojej wiadomosci ;)

Ale, hip, hip, hurra!!! Kocham Cie za to ;) :D!!  Dziekuje ci serdecznie!!!  Wow, jak to fajnie jest nie zawiesc sie na Polaku-rodaku! :) :) :)

Pozdrawiam i milego ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #59 dnia: 24 Cze 2013, 20:26:22 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 308867
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16773
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39568
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45742
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42593
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand