poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Powrót do Danii po paru latach - jakie podatki  (Przeczytany 25342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
Odp: Powrót do Danii po paru latach - jakie podatki
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Cze 2013, 13:34:17 »
Polar, daj sobie spokój z tym forum. Jak przejrzysz wszystkie wątki, to ci, którzy się tak mądrują w Twoim temacie, psują każdy wątek na tym forum...To polaczkowo, mimo, że zakończysz już pisanie w tym wątku, oni nadal będą pluć jadem. Żałośni i zawistni, jak to w polskim narodzie bywa. Jedyną życzliwą  i posiadającą dużą wiedzę osobą na tym forum był roga, który najwyraźniej dał sobie spokój z tym syfem. Niniejszym postem, również kończę swój byt w tym gównie, jakim jest to forum.

Trzymamy za słowo 8) ::)

Natomiast co do "polara"
Zadał pytanie, na które zapewne uzyskałby nie tylko moja nieporadną odpowiedź, ale pewnie i więcej , bardziej szczegółowych.
No, sorry, ale jak ktoś pisze, ze jak nie dostanie 20 000 koron ulgi, to mu się nie opłaca pracować za 130 koron, to niech się nie dziwi , ze został potraktowany, jak został . Wcale nie jak ceniący się fachowiec, tylko jak właśnie ostatni burak, który tylko patrzy, jakie tu jeszcze by ulgi wydębić od państwa. Bo JEMU się NALEŻY .
Guzik mnie obchodzi, gdzie robiłeś zakupy. Ja tez kupuję w Danii, choć płacę normalne podatki, nie mam zadnych odliczeń, a fradrag jakieś ca 4000 mies.
Wiesz co, przyjedź do Danii po tych szesciu latach, porozmawiaj z Duńczykami, z różnych działów gospodarki, bo- zdziwisz sie moze, ale nie wszyscy Duńczycy i Polacy są spawaczami, za jakie stawki pracują, a potem mów o godności ludzkiej.
Dla mnie kompletnym brakiem godności jest wyciąganie łapy do państwa duńskiego po te wszelkie ulgi i odpisy, kombinowanie.
Zaręczam ci, że akurat TACY to tu wcale szacuniem się nie cieszą.
Szanują tych, którzy uczciwie pracują , nawet za te 130 czy 115 koron na godzinę , normalnie płacą podatki i tu żyją, a nie kombinują, jak zgrywac w Polsce panisko , bo "Buk stworzył Danię dla nas, kombinatorów, byśmy z niej mogli wyciągnąć jak najwięcej".
To nie my plujemy jadem, tylko rozczarowani rodacy, którzy zawiedli sie, myśląć, że znajdą tu 1001sposobów na oszukanie państwa duńskiego.
Sfrustrowani kombinatorzy- załóżcie sobie własne forum, jakieś " Cwaniak.dk" czy coś w tym stylu i przestancie wreszcie wylewać pomyje na tych, którzy tu chcą życ normalnie i nie być postrz\egani jako kolejny Polaczek- kombinator, który przyjechał nachapać się ile się da i zwinąć żagle , i jeszcze ma pretensje, że ci, którzy tu chcą normalnie życ, nie przyklaskują mu i nie pomagają w jego drobnych i większych oszustwach.
Jak do was kiedyś to dotrze, to dobrze.
Nie- cóż, wielkich nadziei sobie nie robię  ::)
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Cze 2013, 13:47:39 »
Oooo jjjjsusie, ale czad  :o :-X
HB powiedz M zeby uwazał bo jak dalej tak pójdzie, moze byc zagrozony  ;)

Offline waruiny

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 189
  • -Otrzymane: 124
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Cze 2013, 13:48:39 »
cwaniak.dk - domena już wykupiona. Muszą znależć inną nazwę.  ;D ;D ;D

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Cze 2013, 14:05:51 »
:D :D :D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Cze 2013, 15:53:27 »
Oooo jjjjsusie, ale czad  :o :-X
HB powiedz M zeby uwazał bo jak dalej tak pójdzie, moze byc zagrozony  ;)
Znów nie rozumiem  ::)...Co miałes na myśli...?
M. może się czuc całkiem bezpiecznie, zaręczam Ci. 8)
Nie przenosze swojej złości na co niektórych osobników tu piszącyh na M., bez obaw.
A co do cwaniactwa, M. się nim brzydzi w równym stopniu, co ja.
Więc spokojna twoja główka, z m. wszystko jak najbardz\iej w porządku :).

Waruiny, dzięki za sprawdzenie  ;D ;D ;D- wiesz, że "palnęłam" pierwwsze, co do głowy przyszło ;D ;D ;D
" Polak gorszego sortu"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Cze 2013, 16:26:57 »
Doszłam do wniosku, że "cwaniak.dk" to byłby komplement dal tych buraków.
Bo cwaniak przynajmniej umie sobie sam radzić, swoim sprytem, a nie zalewa forum postami typu " powiedzcie, jak wyciągnąć kasę od Danii". Bo, oczywiście, nie zna ŻADNEGO języka,sam nie potrafi się dogadać w Skacie czy Kommune, ale wielkie pretensje i uważanie się za nie wiadomo co, to już tak.
Jak właśnie pan WIELKI FACHOWIEC "polar", który nie zna żadnego języka, pracę załatwiła mu firma pośrednicząca i wielkiego mądralę zgrywa  ;D.
Przyjedź sam, znajdź sobie sam pracę i mieszkanie, nawet za 130 DKK/h, to pogadamy 8).

Więc może "burak.dk"?
Czy "burak" tez już zajęty?
" Polak gorszego sortu"

Offline polar

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 4
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Cze 2013, 17:26:58 »
Wychodzi słoma z butów. Ręce i cycki opadają.  :(
Człowiek grzecznie zapytał o wysokość ulgi podatkowej to zrobili z niego oszusta który chce okraść duńskie społeczeństwo.
Czy wy macie chociaż trochę rozumu pod kopułką??? Zastanawiacie się co piszecie? Poziom wypisywanych kretynizmów szczęśliwejbeatki osiągnął maximum.
Czy do waszych pustych, tępych pał dociera, że komuś może się nie opłacać pracować za mniej niż 160dkk? A może mam HCV i leki które muszę brać kosztują więcej miesięcznie niż wasze zarobki za podcieranie krowom dup.
Zaczynam rozumieć usera hydrogen.
Aisak dziękuję za poparcie i również pozdrawiam serdecznie.

P.S.
Beatkopodobnym proponuję wykupić domenę poluskretynus.dk. Jest wolna. ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 23 Cze 2013, 17:26:58 »

Offline ravensedyta

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Cze 2013, 18:46:52 »
Jak ci się nie opłaca pracować za 160 dkk pajacyku to poszukaj pracy za 260dkk widocznie nie stać cię na takową, czyli brak ci kompetencji a robisz z siebie tylko pośmiewisko wypisując że ci się nie opłaca że z byle jakiego gówna nie jadasz  mnie też nie stać i mam 130dkk ale nie narzekam bo w Polsce połowy tego przeciętny kowalski nie zarabia a jak piszesz że nie będzie cię stać utrzymać dwóch domów to po co ludzi wkurwiasz.  Co do twojej duńskości to są takowe pajace bardziej duńskie niż rodowici Duńczycy pewnie flagi w domu w kubku od eko coli masz. Zaraz nam tu napiszesz że masz studia doktoraty i 20 lat doświadczenia w zawodzie i w byle jakiej pracy za byle jakie pieniądze nie będziesz pracował i tutaj pozostaje zacytować Ci słowa piosenki polskiego rapera. ...

Offline polar

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Cze 2013, 19:13:47 »
Jak ci się nie opłaca pracować za 160 dkk pajacyku to poszukaj pracy za 260dkk widocznie nie stać cię na takową, czyli brak ci kompetencji a robisz z siebie tylko pośmiewisko wypisując że ci się nie opłaca że z byle jakiego gówna nie jadasz  mnie też nie stać i mam 130dkk ale nie narzekam bo w Polsce połowy tego przeciętny kowalski nie zarabia a jak piszesz że nie będzie cię stać utrzymać dwóch domów to po co ludzi wkurwiasz.  Co do twojej duńskości to są takowe pajace bardziej duńskie niż rodowici Duńczycy pewnie flagi w domu w kubku od eko coli masz. Zaraz nam tu napiszesz że masz studia doktoraty i 20 lat doświadczenia w zawodzie i w byle jakiej pracy za byle jakie pieniądze nie będziesz pracował i tutaj pozostaje zacytować Ci słowa piosenki polskiego rapera. ...

Co za bełkot.  ;D ;D
Żeby dziecko nie skasowało to sobie odpowiedziałem. Niech wszyscy widzą. ;D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Cze 2013, 20:28:25 »
Aha, czyli jak Beatka odpowiada "po myśli", to jest ok. i się jej dziękuje, ale gdy tylko ośmieli sie coś krytycznego napisać, to już "kretynka"  ;D ;D ;D
Nie, by mnie w jakikolwiek sposób twój post dotknął, bo przejmuję się opiniami tylko ludzi mądrych. Ty się do takich nie zaliczasz.
Nie zapytałeś grzecznie o ulgi , tylko zacząłeś wydziwiac, że za marne 130 koron nie będziesz pracował. Twoja sprawa, twój wybór, ale nie obrażaj, buraku tych Polaków i Duńczyków, co za takie pieniądze pracują .
 Rozumiem, iż w twoim mniemaniu spawacz jest najszlachetniejszym zawodem świata i jedynie on nie hańbi, wszyscy inni powinni teraz spłonąć ze wstydu, jak mogą wykonywać inne, jakże poniżające twoim zdaniem prace.

Zmartwię cię jednak, "etat" monarchy Danii już zajęty, bo nie wątpie, ze ze swoją wysoką kulturą, obyciem i niepowtarzalną , wspaniałą osobowością, do niego aspirujesz.

O należnych cudzoziemcom ulgach i odliczeniach wszystko na forum napisano, wystarczy troszkę inteligencji, poszukać, poczytać. Jak takie panisko z ciebie, to zapłac jakiemuś doradcy podatkowemu, on ci chętnie wszystko za odpowiednią opłatą wyjaśni, skoro jesteś tak tępy, że nie znasz żadnego języka i nie potrafisz poszukać informacji na forum.

Z tą domeną "poluskretynus" to może i dobry pomysł, by wykupić  8). Tacy jak ty mieliby tez miejsce dla siebie w internecie i nie opluwaliby innych, normalnych użytkowników. Kto wie, może i wykupię, ale kto będzie na tyle święty, by wam, kretynom, udzielać tam rad???

" Polak gorszego sortu"

Offline polar

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Cze 2013, 20:57:53 »
Generalnie uważam, że rodzice powinni zabronić ci chodzenia po sieci.
Nie masz kolegów i koleżanek? Chłopaka?  Lekcje odrobiłaś dziecino?
Anonimowość internetu nie upoważnia cię smarkulo do obrażania innych, uwaga trudne słowo, interlokutorów. Rodzice wiedzą jak się odzywasz do starszych?
Swoją drogą niezbyt dobrze cię wychowali. A i problemy z interpretacją logiczną słowa pisanego są poważne.
Reasumując ( też trudne słowo ): do szkoły!!! ;D ;D

Aha, przypomnę wszystkim, że nie znam angielskiego.  ;D

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Cze 2013, 20:58:53 »
Cholefcia...porabalo sie to wszystko :o.... wszyscy jacys nerwowi ostatnio jestesmy. Kryzys sie poglebia czy pogoda nie rozpieszcza ;)?

Skonczmy moze z tym typowo polskim zagladaniem do kieszeni i zawiscia, bo on ma 20kr/h wiecej niz ja. No to niech ma ,fajnie. Ja tez bym chciala, no ale coz nie mam. Gorsza jestem z tego wzgledu? Nie sadze...

Chyba jakos nam Polakom utrwalil sie , zakorzenil gleboko stereotyp, ze drugiego czlowieka oceniamy po zasobnosci jego kieszeni, wielkosci fury i komory ::). I echo tego odbija sie gleboka, ohydna czkawka nie tylko w tym temacie. Zdeptac, wdeptac.... a co!

W sumie z drugiej strony tez wszyscy mamy racje i chodzi nam o jedno: szacunek "gospodarza" ;) w stosunku do "gosci" okazywany im chociazby poprzez godziwe wynagrodzenie za ciezka, zmudna nieraz prace.... I fajnie byloby zamist gryzc sie nawzajem, po prostu zjednoczyc sie i walczyc o swoje i swoja godnosc....

Moja opinia, mam prawo, czy juz powinnam przestac oddychac :D?

ps raven, polar mala rada, nowi jestescie, pewnie sam niechetnie czytacie bluzgi, a wchodzicie i robicie to samo... Ma to sens...?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Cze 2013, 21:14:55 »
Cholefcia...porabalo sie to wszystko :o.... wszyscy jacys nerwowi ostatnio jestesmy. Kryzys sie poglebia czy pogoda nie rozpieszcza ;)?

Skonczmy moze z tym typowo polskim zagladaniem do kieszeni i zawiscia, bo on ma 20kr/h wiecej niz ja. No to niech ma ,fajnie. Ja tez bym chciala, no ale coz nie mam. Gorsza jestem z tego wzgledu? Nie sadze...

Chyba jakos nam Polakom utrwalil sie , zakorzenil gleboko stereotyp, ze drugiego czlowieka oceniamy po zasobnosci jego kieszeni, wielkosci fury i komory ::). I echo tego odbija sie gleboka, ohydna czkawka nie tylko w tym temacie. Zdeptac, wdeptac.... a co!

W sumie z drugiej strony tez wszyscy mamy racje i chodzi nam o jedno: szacunek "gospodarza" ;) w stosunku do "gosci" okazywany im chociazby poprzez godziwe wynagrodzenie za ciezka, zmudna nieraz prace.... I fajnie byloby zamist gryzc sie nawzajem, po prostu zjednoczyc sie i walczyc o swoje i swoja godnosc....

ps raven, polar mala rada, nowi jestescie, pewnie sam niechetnie czytacie bluzgi, a wchodzicie i robicie to samo... Ma to sens...?

Ja mam serdecznie głeboko w powzaniu czyjs stan posiadania i zarobkow.
Dla mnie chodzi o podejscie do sprawy i postawe, a nie jakies tam popierdołki czy koronke wiecej czy mniej, kogo to?
Napisałem juz wyraznie: roznica pogladow na temat pobytu w DK. tylko zadziwiajacym trafem edukatorowi jakos ciezko cos pojac, to lepiej nie rozwijac tematu.
A, ze o jatrzenie chodzi? to rzecz jasna, bo normalny osobnik w takim obrocie sprawy dawno zamknał by juz ten watek  ;D ;D ;D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Cze 2013, 22:02:58 »
Generalnie uważam, że rodzice powinni zabronić ci chodzenia po sieci.
Nie masz kolegów i koleżanek? Chłopaka?  Lekcje odrobiłaś dziecino?
Anonimowość internetu nie upoważnia cię smarkulo do obrażania innych, uwaga trudne słowo, interlokutorów. Rodzice wiedzą jak się odzywasz do starszych?
Swoją drogą niezbyt dobrze cię wychowali. A i problemy z interpretacją logiczną słowa pisanego są poważne.
Reasumując ( też trudne słowo ): do szkoły!!! ;D ;D

Aha, przypomnę wszystkim, że nie znam angielskiego.  ;D

;D ;D ;D

Tak, "polarze", chodzę do szkoły- językowej.Znajduję na to czas, mimo pracy i obowiązków domowych. Lekcje pilnie odrabiam  8).Duński będzie czwartym językiem obcym, którego się nauczę 8), w przeciwieństwie do ciebie.

Więc może tak z tą szkołą to ...do siebie skieruj, co?

" Polak gorszego sortu"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Cze 2013, 22:13:57 »

Aisak, Tobie chyba tłumaczyć, że nie jestem wielbłądem i naprawdę nie interesuje mnie, czy ktoś zarabia 100 tys koron, czy 10. ???
Dobrze wiesz, ze my wszyscy tu , na forum, chętnie i bezinteresownie pomagamy. Ale miłym, normalnym ludziom, którzy prosząc o pomoc, potrafią się zachować. Ilu takich "mądrali" już tu było?Pojawiają sie, psują atmosferę i znikają.
 Tak na forum, jak i w życiu, w Danii.
Postawa roszczeniowa?
Wiesz,  ;)- Nej, tak  8)

Aha, według niego JESTEŚ gorsza. Poczytaj, co sądzi o ludziach, którzy pracują za mniej , niż 160 DKK/h.
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 23 Cze 2013, 22:13:57 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 309137
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16833
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39584
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45802
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42603
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand