poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Pan Adam.  (Przeczytany 56196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
Odp: Pan Adam.
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Sie 2013, 02:55:44 »
aisak . ..    DWA posty i już Mnie "znasz" ???   No,no,no -  w Dziale Ezoteryki mogłabyś się zatrudnić . ..
Wróżka.
I niby JAK Się "zachowuję" ???   Poprosiłem o POMOC, Otrzymałem samą krytykę.  Mnie można obrażać NIE znając w ogóle ,a Ja nawet odpisać NIE mogę na powyższe ???   To jest wg ciebie "normalne" ???
NIE musisz Mi pomagać. NIC na siłę.  Łaski Mi NIE robisz.   Pomoc od SPRAWIEDLIWYCH i PRAWDZIWYCH Pochodzi .  NIE musisz udawać kogoś kim NIE jesteś . ..   Fantazja powiadasz ?.   Ok . ..
Peace dla twojego EGO.   Dobranoc.

A Ty w cos wogole wierzysz?????
Prosisz o pomoc ok. Tylko jak to robisz????
Piszesz jak dosc rozpieszczony lekkoduch, oderwany od rzeczywistosci, przykre ale tak to wychodzi  :(
Podaj choc jeden powod, procz mojego dobrego samopoczucia bo i tak mam, dlaczego ktos mialby Ci pomoc??? W PL miliony osob sa w podobnej sytuacji, wiec co takiego nadzwyczajnego prezentujesz soba, jaki wyjatkowy masz dar lub umiejetnosci ktore warto byloby pielegnowac, pomagajac Ci???

Ja osobiscie niczego takiego sie nie doczytalem, wiec???

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Sie 2013, 06:46:00 »
Mati Christiana czekana ciebie wiec nie siedz a zapiecku Polski tylko w droge.A tak na powaznie chyba nie masz wyobrazenia o zyciu poza domem mimo swojego wieku.zyc poczatkowo bez dachu nad glowa bez minimalnego komfortu zycia,liczyc ze sie dorwie jakas prace to troche nie tak.tu juz nie jest tak slodko ze przyjezdza sie na,,pale,,i szybko zwinnie czlowiek stanie na nogi.poszukaj sobie przez neta prace ,pokoj i wtedy zobaczysz jak mozna realizowac swoje fantazje i eksperymentowac swoim zyciem.nikt ci chlopie nie zazdrosci twojej odwagi czy tez friwolnosci w zyciu to jest tylko obawa bys nie skonczyl jak nie jeden tu czlowiek ktory nie zadbal o swoj normalny start.Wedlug nas to mozesz nawet przyjechac tak jak stoisz -twoje zycie twoja decyzja.ale piszac ze masz takie fantazje zyciowe to nie widze do tej pory gdzie miejsce tej owej fantazji .czy to fantazja ma byc twoj post ze piszesz jaki to ty jestes czy fantazja ma byc to ze prosisz zeby ci ktos nagral prace i tani pokoik i to jeszcze gdzie---Christiana.co cie tak naprawde pociaga?twoja krytyczna sytuacja czy Christiana .?bo tak naprawde jak ktos jest w ciezkiej sytuacji to nie wybiera sobie miejsca tylko szuka pokoju i pracy .glupota bylo podpinac sie pod post gdzie pokazane bylo jak czlowiek sie stoczyl i jak go zycie potraktowalo.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #107 dnia: 20 Sie 2013, 10:31:36 »
Mati Christiana czekana ciebie wiec nie siedz a zapiecku Polski tylko w droge.A tak na powaznie chyba nie masz wyobrazenia o zyciu poza domem mimo swojego wieku.zyc poczatkowo bez dachu nad glowa bez minimalnego komfortu zycia,liczyc ze sie dorwie jakas prace to troche nie tak.tu juz nie jest tak slodko ze przyjezdza sie na,,pale,,i szybko zwinnie czlowiek stanie na nogi.poszukaj sobie przez neta prace ,pokoj i wtedy zobaczysz jak mozna realizowac swoje fantazje i eksperymentowac swoim zyciem.nikt ci chlopie nie zazdrosci twojej odwagi czy tez friwolnosci w zyciu to jest tylko obawa bys nie skonczyl jak nie jeden tu czlowiek ktory nie zadbal o swoj normalny start.Wedlug nas to mozesz nawet przyjechac tak jak stoisz -twoje zycie twoja decyzja.ale piszac ze masz takie fantazje zyciowe to nie widze do tej pory gdzie miejsce tej owej fantazji .czy to fantazja ma byc twoj post ze piszesz jaki to ty jestes czy fantazja ma byc to ze prosisz zeby ci ktos nagral prace i tani pokoik i to jeszcze gdzie---Christiana.co cie tak naprawde pociaga?twoja krytyczna sytuacja czy Christiana .?bo tak naprawde jak ktos jest w ciezkiej sytuacji to nie wybiera sobie miejsca tylko szuka pokoju i pracy .glupota bylo podpinac sie pod post gdzie pokazane bylo jak czlowiek sie stoczyl i jak go zycie potraktowalo.
Mysia, btw, piekne masz motto:"Obserwowana, jak za czasow..." :D :D :D. Dokadnie tak to sie kojarzy, nic dodac, nic ujac...

(ide sprawdzic procenty, czy nie urosly... :o :D )
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 20 Sie 2013, 10:54:42 »
Po co Ci takie procenty?ja tam wole takie % w butelce.z takich jak ty masz to nic nie zdzialasz .popros o inne i wieksze.chcesz aie scigac kto szybciej uzbiera100%?

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #109 dnia: 20 Sie 2013, 11:51:59 »
Po co Ci takie procenty?ja tam wole takie % w butelce.z takich jak ty masz to nic nie zdzialasz .popros o inne i wieksze.chcesz aie scigac kto szybciej uzbiera100%?
...i jeszcze komentarz, ze to +5,  wiec podoba mi sie :D :D :D! Tylko jak oni to oceniaja, po dunsku, czy po polsku :o?

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #110 dnia: 20 Sie 2013, 15:33:40 »
Interesuje Mnie Dania,Kopenhaga,Christiania . ..
Pomyślałem o Christianii . NIGDY NIE mieszkałem na squacie, ale CHCIAŁBYM spróbować . ..   Przygoda !
To bedziesz musial znalezc squat gdzie indziej, bo z tego, co wiem, zeby zamieszkac na Christianii, trzeba miec zgode rady mieszkancow. To jest spolecznosc, nie przytulek, gdzie kazdy sie moze wbic.
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 20 Sie 2013, 18:40:56 »
To bedziesz musial znalezc squat gdzie indziej, bo z tego, co wiem, zeby zamieszkac na Christianii, trzeba miec zgode rady mieszkancow. To jest spolecznosc, nie przytulek, gdzie kazdy sie moze wbic.
przeciez on wezmie sie do pracy nawet papierki moze zbierac i bedzie czynsz oplacac

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 20 Sie 2013, 18:40:56 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #112 dnia: 20 Sie 2013, 22:21:25 »
Osobiscie nie odebralam postu Mattiego tak negatywnie jak Wy.

Widze tu raczej czlowieka, ktoremu zycie dokopalo na tyle, ze jest pewien, ze nawet w piekle bedzie lepiej niz tam gdzie jest.

Jednak mysle Matti, ze wpadniesz jedynie "z deszczu pod rynnne". Byc kloszardem mozna w kazdym kraju, ale w Twoim wlasnym chociaz Ciebie zrozumieja. Jezeli chcesz cos zmienic w swoim zyciu to zrob to, ale przemysl co chcesz zmienic, a wtedy poszukaj sposobu. To co wymysliles, to nie zmiana w zyciu, to ucieczka przed nim. Pozniej bedzie juz tylko gorzej.
Co prawda kiedys slyszalam, ze dobrze jest upasc na dno, bo od dna mozna sie w koncu dobrze odbic. Nie wiem.
Ale jakby co, to wyciagaj noge, szukaj dna i hop do przodu. Nie szukaj drugiego dna. Pamietaj, ze ponizej dna jest juz tylko pieklo.

Powodzenia zycze!
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 20 Sie 2013, 23:12:36 »
Wiekszosc odebrala tak jak odebrala .mieszkac na Christianii-przygoda,,no wybacz ze ludzie ktorzy dostali kopa od zycia szukaja przygod w tym stylu.l

Offline Dunszczyzna3

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 6
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #114 dnia: 20 Sie 2013, 23:20:34 »
facet chce poznac zycie, jakiekowliek by to nie bylo ekstremalne a zamiast tego uslyszal jaki to jest wrecz badziewiem ze tak powiem bo raczyl napisac cos co  swietemu gronu sie nie spodobalo
nie nasza sprawa czy papierki bedzie zbieral czy  liczyl krople wody ....niech przyjedzie....zobaczy ze ten haszyszowo cos tam raj to nie takie rozowiutkie cudenko jak kumple na haju opowiadaja
moze popatrzy i sie przestraszy a moze po prostu zostanie.....
jest dorosly, podjal decyzje to pozostaje uszanowac a nie krytykowac. niech przyjedzie, w danii miejsca jest wiele .
wierze ze jak zobaczy to przemysli...zakret zyciowy w polandii moze i gorzkie doswiadczenie przywoluje w pamieci ale ta czesc danii jakois nie jest lekarstwem
no chyba ze klina klinem.....
zycie kochani.....  ktosc kiedys super zaspiewal NIC NIE BOLI TAK JAK ZYCIE......

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Sie 2013, 23:32:19 »
facet chce poznac zycie, jakiekowliek by to nie bylo ekstremalne a zamiast tego uslyszal jaki to jest wrecz badziewiem ze tak powiem bo raczyl napisac cos co  swietemu gronu sie nie spodobalo
nie nasza sprawa czy papierki bedzie zbieral czy  liczyl krople wody ....niech przyjedzie....zobaczy ze ten haszyszowo cos tam raj to nie takie rozowiutkie cudenko jak kumple na haju opowiadaja
jest dorosly, podjal decyzje to pozostaje uszanowac a nie krytykowac. niech przyjedzie, w danii miejsca jest wiele .
wierze ze jak zobaczy to przemysli...zakret zyciowy w polandii moze i gorzkie doswiadczenie przywoluje w pamieci ale ta czesc danii jakois nie jest lekarstwem
zycie kochani.....  ktosc kiedys super zaspiewal NIC NIE BOLI TAK JAK ZYCIE......
A w ktorym miejscu ja napisalam, ze jest badziewiem i ze ma nie przyjezdzac :o?

A moze zbyt dlugie przesiadywanie na Chrystianii takie zwidy o "bolacym zyciu" powoduje ;) :D?

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Sie 2013, 23:50:40 »
jak ktos chce przyjechac to o zgode nie musi pytac na forum pakuje sie i wio.przeciez mial wyraznie napisane ze ma sobie przyjechac i jego zycie jego sprawa.Jakos podjecia jego decyzji nie widac tylko mzonki o Christianii by przygode przezyc.przygode to juz bedzie mial jak w ciemno przyjedzie.juz miala ruszyc maszyna by dostal prace ale tego drugiego marzenia nie jest nikt w stanie chyba spelnic.Niech robi co chce tylko przykre ze podpina sie pod temat pana Adama ktory gdzies minal sie z rzeczywistoscia.Widocznie nie przeczytal tego artykulu dokladnie i uwaznie.kazdy jest kowalem wlasnego losu i czlowiek rozumny nie obwieszcza wszem i wobec co chce zrobic tylko robi
« Ostatnia zmiana: 21 Sie 2013, 00:02:28 wysłana przez myszka0807 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #117 dnia: 21 Sie 2013, 00:02:14 »
Mial ochote to napisal. Nie na temat? Czy ja wiem, dosyc blisko tematu.
Wiekszosc z Was pisze jak ma ochote i jest dobrze, rzadko kiedy sie zastanwiacie czy w temacie czy nie.

Byc moze facet mial gorszy dzien i "wywnetrznienie" na forum pomoglo mu znalezc dystans, albo spowodowalo choc chwilowa ulge?
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 21 Sie 2013, 00:08:21 »
Mial ochote to napisal. Nie na temat? Czy ja wiem, dosyc blisko tematu.
Wiekszosc z Was pisze jak ma ochote i jest dobrze, rzadko kiedy sie zastanwiacie czy w temacie czy nie.

Byc moze facet mial gorszy dzien i "wywnetrznienie" na forum pomoglo mu znalezc dystans, albo spowodowalo choc chwilowa ulge?
pewnie bo ktos z nas zle chcial dla niego.malo tu Polakow co stanac na nogi nie moga?jego zagroda jego kury.

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #119 dnia: 21 Sie 2013, 01:13:30 »
Matti,
Zal mi ciebie bo widze, ze probujesz sie ukarac.No, ale doradze ci troszeczke :)

Na Christianii mieszkaja czesto polacy i jak ich spotkasz to cie moze na krotko przygarna;uwazaj bo bedac bez grosza mozesz tam szybko wpasc w tarapaty, bo to jest dzungla.
W Kopenhadze jest kilka przytulkow dla bezdomnych niestety trzeba znac ich "rozklad jazdy" otrzymujesz tam tez sniadanie, sa tez miejsca w m.in. kosciolach gdzie mozesz dostac wiekszy posilek, rozklad jazdy tez konieczny, bo mozesz sie spoznic.Powyzsze miejsca sa obecnie bardzo popularne wsrod rumunow ktorzy przyjezdzaja tu autobusami by krasc i zebrac.

Nie piszesz jaki masz zawod czy co umiesz, latwiej by bylo wtedy ci cokolwiek doradzic.

Sadze, ze optymalnie dla ciebie by bylo przyjechac na nastepna wiosne z namiotem by zbierac np. truskawki czy pomagac rolnikom, masz wtedy mozliwosc zebrania jakichs pieniedzy by potem zdobyc Kopenhage :) W Kopenhadze moglbys byc moze roznosic gazety, jest w tym wielu "naszych" i mam wrazenie, ze dosc szybko mozna sie zalapac.

Powodzenia !
« Ostatnia zmiana: 21 Sie 2013, 01:36:04 wysłana przez zpatentem »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 21 Sie 2013, 01:13:30 »

UWAGA na oszusta! Pan oglaszajacy sie jako tlumacz Thomas Membrum

Zaczęty przez NeelaDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8301
Ostatnia wiadomość 16 Lip 2011, 13:07:27
wysłana przez roga
słyszelisciie o francuskej firmie .... Pan Buland