Dokladnie, tak samo jak ten brytyjski nauczyciel byl nadgorliwy, a nie dzialal na rozkaz muzulmanskiego dyrektora szkoly.
Co do reszty, Asiak, podalem Ci dwa przyklady z wielu, roznica polega miedzy nami na tym, ze Ty wyszukujesz tylko negatywne, podczas gdy ja wole widziec pozytywne, bo na zlych emocjach sie niczego nie zbuduje. Co zreszta widac w tych podawanych przez Ciebie komentarzach. Jeszcze troche i sie pogromy zaczna, "wszak w czasach chaosu zwykl zadac lud stosow".Ze co? Usprawiedliwiasz terroryste mowiac, ze w zasadzie oni sobie na to sami zapracowali?
Nie zgodze sie z bezmyslna spolegliwoscia wobec islamu, w kraju, ktory nie jest islamski koniec kropka.
W ich krajach tylko w pewnych enklawach kobiety maja przyzwolenie na nauke, chodzenie bez opieki chlopa i chocby bylo to dziecko plci meskiej.
Dlatego uwazam, skoro my goszczac lub mieszkajac u nich szanujemy ich tradycje i nie zadamy spolegliwosci wzgledem naszej kultury czy obyczajow, tak oni bedac tu tez nie powinni.
Wzajemnosci dzialaja w dwie strony rownowaznie, jak nie to jest przegina i tak sie wlasnie dzieje,
Moze jeszcze szczegolnego masowego oporu wobec wciaz domagania sie nowych ustepstw religii, nie ma ale sa przejawy i nie ma co sie czarowac, ze nie.
Breivik jakkolwiek oczywiscie, ze jest terrorysta, ale tez bojownikiem o kulture wolnosci w kraju ktory nie jest muzulmanskim przeciw wlasnie temu co sie dzieje. Gdyby nie bylo eskalacji wciaz nowych zadan ze strony wiadomej mysle, ze z tolerancja byloby znacznie lepiej.
Zeby bylo jasne, szanuje wyznawcow islamu na tyle na ile oni mnie szanuja i respektuja gdzie sa, czego wymagaja od nas. Jezeli natomiast mamy doczynienia z domaganiem sie coraz to nowych ustepstw i regulacji godzacych niejako w dotychczasowa nasza kulture, to mowie stop.
Prosze mi pokazac w czym muslimi ustepuja szanujac inne religie? Nigdzie!!! W ich mniemaniu wszyscy sa niewierni i nalezy z nimi walczyc tyle, a moze nie? bo sa pewne jednostki. Ok tak jak w naszych spolecznosciach, np cyt. Breivik.