No i jeszcze "nasze " co prawda z przed dwoch mies ale...
http://natemat.pl/63607,polscy-muzulmanie-organizuja-zjazd-w-pulawach-internauci-kibice-zrobcie-porzadek-ciapatym-na-stos-zapraszamy-na-majdanek
a w TV w lokalnych Lorry wlasnie mowia o Hundige..mlodziez sie nudzila to obrzucala autobus kamieniami, ranili kobiete , pozniej podpalili samochody a jak przyjechala straz to ich tez obrzucali....kurwa...nudzili sie nie podali jakiej narodowosci ale nie zdziwil bym sie jezeli powiedza "etnisk andre"...
Mieszkam, wiem, widze... tylko, ze tych spraw jest naprawde o wiele wiecej. Jakies 2 tygodnie temu w bialy dzien opalony wyrostek ranil nozem kobiete wychodzaca z toga. Dlaczego? Tak sobie... Miesiac temu inny koles tego samego koloru wjechal z piskiem motorem na plac pelen dzieci. Akurat przechodzilam obok policjanta, ktory i owszem zatrzymal sie, spojrzal... odwrocil i spokojnie poszedl dalej....
A jak wyglada przejazd nocnymi togami przez Ishøm, Hundige, Greve? Ktos chetny, by zaryzykowac? Zapraszam

! Bandy wyrostkow konkretnego koloru najaranych do granic, naparzajacych sie nawzajem, z nozami w akcji... ,do ktorego Boga nalezy sie modlic, by przypadkowo nie oberwac?? Policji w ciagu roku takich dojazdow nie uswiadczylam...
Ja naprawde nie mam nic przeciwko konkretnym osobom. Mam dwie bliskie znajome Kurdyjki, jedna Irakijke i znajomego Libanczyka. Fajni, normalni, kulturalni ludzie. Rowniez mieszkaja w Hundige/Greve i rowniez widza , co sie dzieje. Sa przerazeni, oburzeni i ... zawstydzeni, bo zdaja sobie sprawe, ze takie ekscesy pewnych grup odbijaja sie, niestety, na wszystkich ich wspolbraciach...