Ogólne > Edukacja
zmiana dyplomy z polskiego na duński
kayutek:
Tylko jesli ma ochote :) Nie ma sensu robic czegos na sile.
Ja mam uniwerek -licencjat, pap -magisterke i kilka semestrow dawnego Højvangseminarium - teraz ucc w skovlunde ( o tyle przydatne, ze i praktyka i kilka praktykowanych w Danii teorii + jezyk oczywiscie).
psychopata:
Tos sie dziewczyno nastudiowala ;) Ale fajnie, ze bylo warto.
suso:
Witam , właśnie przypomniało mi się o tym poście:) Żonce w końcu udało się nostryfikować dyplom, licencjat i magisterkę. Chociaż nie obyło się bez małych problemów .Najpierw z dużą ilością dokumentów do tłumaczenia , a później z zatwierdzeniem ich, najpierw poszliśmy do komuny jak było napisane na dokumentach z urzędu . Pewna pani nie chciała postawić stempelka tłumacząc że nie zna dobrze angielskiego by to zrobić . Następnie poszliśmy do ambasady (jest taka możliwość) ,ale ambasada za zatwierdzenie zażądała dość dużej sumy ok 2500kr . Więc wróciliśmy z powrotem do komuny.Tym razem trafiliśmy do na życzliwsza osobę . miała przez nas z 1,5 godz pracy ale w końcu udało się. Wysłaliśmy dokumenty ,poczekaliśmy ponad 3 miesiące,i jest :) W odpowiedzi jest opis żony wykształcenia ,oraz że jej wykształcenie jest zgodnie z duńskim programem magisterskim w pedagogice :) Mam teraz nadzieje żę to pomoże w znalezieniu dobrej pracy :)
suso:
P.S dziękujemy wszystkim za pomoc i życzliwe porady . szczególnie Jomir i
kayutek :)
kayutek:
Suso, trzymam kciuki :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej