Ogólne > Dania i o Danii
Coś jest nie tak z językiem duńskim.
1941:
--- Cytat: nadusiaa w 01 Wrz 2013, 08:00:01 ---ja uwazam ze problem tkwi w tym ze dzieci za malo pisza w szkole.patrzac na zeszyt mojej corki z calego roku to tylko 1 strona zapisana zenada.
--- Koniec cytatu ---
Dzieci w szkolach uzywaja formy elektronicznej, oraz pisza w cwiczeniach i odrebnych kserowkach robionych specjalnie na dane zajecia. Pisza rowniez w zeszytach ktore leza w szkole i do domu ich nie nosza, wiec chyba uwaga niezbyt trafna.
Pracowalem w szkole to wiem jak to sie odbywa gdy rodzicow w tym czasie tam nie ma. Sam zeszyt nie jest wyznacznikiem tego czego dzieci sie ucza w szkole i co robia. Jakies archaiczne pojecie nauki.
Piotr_223:
Ciekawy temat, akurat mam z tym stycznosc ostatnio... ???
Chodze do szkoly nauki j.dunskiego, z faktu, ze w pracy sami dunczycy to czasami pomaga mi ktos z nich. Czesta sytuacja jest taka ze przychodzi inny dunczyk i widzac otwarta ksiazke i wypelnione pola, to pyta mnie czy potrzebuje pomocy, bo widzi bledy w odpowiedziach :o :o :o
1941:
--- Cytat: Piotr_223 w 01 Wrz 2013, 11:51:06 ---Ciekawy temat, akurat mam z tym stycznosc ostatnio... ???
Chodze do szkoly nauki j.dunskiego, z faktu, ze w pracy sami dunczycy to czasami pomaga mi ktos z nich. Czesta sytuacja jest taka ze przychodzi inny dunczyk i widzac otwarta ksiazke i wypelnione pola, to pyta mnie czy potrzebuje pomocy, bo widzi bledy w odpowiedziach :o :o :o
--- Koniec cytatu ---
Ale jakie te bledy, takie juz wynikle w druku ze zle zamieszczono, czy ze inny dunczyk zle Ci podpowiedzial?
Piotr_223:
Nie z druku.
Chodzi o odpowiedź na jakieś pytanie, które trzeba wyłapać z tekstu itp.
Błędy każdego rodzaju tzn. defacto zła odpowiedź lub pisownia niepoprawna (np. końcówki słów lub całe słowa)
happybeti:
--- Cytat: 1941 w 01 Wrz 2013, 12:01:20 ---Ale jakie te bledy, takie juz wynikle w druku ze zle zamieszczono, czy ze inny dunczyk zle Ci podpowiedzial?
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam, jak mój friend z Berlina przejrzał kiedyś podręcznik do niemieckiego mojego syna, to stwierdził, że mnóstwo tam błędów - ort. i gramatycznych, już popełnionych przez autorów :-\...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej