Ogólne > Edukacja
Sukces polskich gimanzajalistów
daniaa:
A farvela to tak: albo żyjesz (mieszkasz) tutaj za krótko, albo tu się wychowałaś. Bo wątek dotyczy sukcesu polskiej szkoły i pokazuje, że taki system duński jest daleko za polskim, co obrazują obiektywne, międzynarodowe wyniki. Prosze nie odwracać kota ogonem, a z porady aby słuchać dziecka toż się uśmiał ;D
Nadusiaa zapewne nie ma zlego nastawienia do całej Danii, lecz my rozmawiamy o systemie edukacji (czyt. też wychowania).
Powiadasz, że prezenty dla koleżanek z klasy? tak bez okazji? To w przedszkolach o takich rzeczach nie słyszałem, a to już "panna" nastolatka z kryzysem tożsamości ;)
Ania8520:
Witam,
Mam pytanie do "daniaa" - możesz rozwinąć myśl "a porady aby słuchać dziecka toż się uśmiał" ... ??
Co jest w tym złego aby słuchać co nam dziecko ma do powiedzenia? Dziecko to nie ryba ;)
Błędem jest mieć klapki na uszach i oczach i nie widzieć co dziecko chce nam pokazać lub powiedzieć... ;)
Jomir:
zwlaszcza nastolatek
farvela:
--- Cytat: daniaa w 07 Gru 2013, 20:32:12 ---A farvela to tak: albo żyjesz (mieszkasz) tutaj za krótko, albo tu się wychowałaś. Bo wątek dotyczy sukcesu polskiej szkoły i pokazuje, że taki system duński jest daleko za polskim, co obrazują obiektywne, międzynarodowe wyniki. Prosze nie odwracać kota ogonem
--- Koniec cytatu ---
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/alarmujace-dane-dzieci-z-polski-ostatnie-w-europie/yffg4 to co powiesz o tych miedzynarodowych, obiektywnych badaniach? 3 klasa! 10 latkowie- Duńczycy dużo wyżej od Polaków, zasady niemal identyczne jak w badaniu 15 latków, tutaj 10 latkowie - co powiesz tutaj o polskim i duńskim systemie edukacji?:)
nutka53:
--- Cytat: farvela w 06 Gru 2013, 00:51:31 ---rozumiem nutka ze ten wywod Twoj to do mnie byl? tak jakos mi sie wydaje. To moze zamiast mnie obrazać tekstem o "się należy", może przeczytasz moja pierwsza wypowiedz, gdzie napisalam ze "dumnam" jestem? Mnie dobre wiadomosci z Polski nie irytuja, choc masz racje - tak ich malo,ze powinnam siedziec cicho i cieszyc sie, z inteligentnej polskiej mlodziezy ;)
Jednak wolę tę dumę z Polski przenosić na areny sportowe (chyba jednak moja wiedza na temat polskiej edukacji jest zbyt duza ;) ) - tam mamy kilka perelek z ktorych mozemy byc dumni :)
--- Koniec cytatu ---
dobrze ci sie wydaje , miedzy innymi do ciebie
przeczytalam twoje wywody poruszane w dwoch watkach i dlatego takie mam zdanie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej