Ogólne > Dania i o Danii
Dyskryminacja
Marcellus:
Przedszkole jest państwowe. Systemem rządów jest demokracja. Większośc uważa, że nauczanie przedszkolaków religii jest pożyteczne. Matka ma do wyboru - znaleźć prywatne przedszkole o profilu odpowiadających jej wymaganiom albo uczulić sprawujących swe funkcje - według wytyczonego przez państwo, działające według upodobań większości obywateli - wychowawców i nauczycieli, tak by jej dziecko nie było narażone na niemiłe sytuacje.
W mojej ocenie cała edukacja powinna być prywatna; to skutkowałoby rozmnożeniem placówek o zróżnicowanych profilach i ułatwiło wybór rodzicom. Ale skoro nie jest - nalezy się ubezpieczyć.
zpatentem:
Marcellus,
Masz pelne predyspozyzje zostania forumowa gruszka bokserska; tyle wyzywajacych postulatow, naprawde..tylko lac :)
Jestem tez nieomalze przekonany, ze wybor twojego nika ma cos z filmem Pulp Fiction doczynienia (przebaczajacy gangster).
Co mnie moze obchodzic zdanie wiekszosci (a masz dowody?) w wychowaniu moich dzieci, a gdzie miejsce na moje przekonania czy checi dziecka, przeciez mam jakies tam wyobrazenia i tez odpowiedzialnosc produkcyjna? Katolikow tylu w Polsce, przydaloby by sie moze paru wyzwolonych wolnomyslicieli, buddystow czy trzezwo myslacych ateistow :)
Wylacznie prywatna edukacja? Skad wezmie sie fundusze na kontrole poziomu nauczania i tez finansow, bo bez panstwowych dotacji to to nigdy i nigdzie nie powstanie.
@ae@:
...Przedszkole jest państwowe. Systemem rządów jest demokracja. Większośc uważa, że...
Czyli najlepszym przykladem demokratycznych panstw jest Iran, Jemen i Tybet, no i Irak oczywiscie. Tam demokratyczna wiekszosc zadecydowala ze dziewczynki w wieku 9 mozna juz wydac za maz...
O ile pamietam Hitler tez "demokratycznie" ....
;D
daniaa:
--- Cytat: zpatentem w 18 Mar 2014, 15:33:50 ---Wylacznie prywatna edukacja? Skad wezmie sie fundusze na kontrole poziomu nauczania i tez finansow, bo bez panstwowych dotacji to to nigdy i nigdzie nie powstanie.
--- Koniec cytatu ---
A po co fundusze na kotrole? W przypadku prywatnej "opcji" Ty jesteś najlepszą kontrolą i wysyłasz tam gdzie chcesz, a placówka ze słabym poziomem naturalnie odpadnie z gry.
zpatentem:
--- Cytat: daniaa w 18 Mar 2014, 16:54:07 ---A po co fundusze na kotrole? W przypadku prywatnej "opcji" Ty jesteś najlepszą kontrolą i wysyłasz tam gdzie chcesz, a placówka ze słabym poziomem naturalnie odpadnie z gry.
--- Koniec cytatu ---
Powtarzam !! Zadna z takich placowek nie przezyje bez funduszy panstwowych/komunalnych wiec kontrol poziomu nauczania i wydatkow jest niezbedna, zwlaszcza dla podatnikow. Pare lat temu zamknieto w Danii i tez w Szwecji pare szkol uczacych muslimskie dzieci bo prano tam religia mozgi i poziom nauczania byl bardzo mierny.Po za tym nie zawsze rodzice (zahukani? Zapracowani zagranica?) moga ocenic/zmienic poziom nauczania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej