Ogólne > Dania i o Danii

Mieszkanie-wilgoc

<< < (3/8) > >>

Jomir:
Bo jest nieszczelne :) mam na mysli to balkonowe.
Plastikowe okna to zmora.
A kratki powinny byc rowniez w scianach na zewnatrz, albo rozszczelniacze pod oknami.
U kolezanki pomoglo zainstalowanie drugiej pary rozszczelniaczy.

sylwia03:
to znaczy teraz gdzie mieszkamy to okna są nie szczelne w każdym pokoju i nie tylko ,,na przedpokoju to aż próchno się robi ,i w kuchni ,i wieje przez wszystkie okna ,wiadomo nie mocno ale powietrze przechodzi ,zastanawialiśmy się czy czasem właścicielowi o tym nie powiedzieć ,strach myć ,
a w tamtym mieszkaniu to na zewnątrz robili dziury i montowali kratki ,

BTK483:
Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Co do wietrzenia mieszkania zgadzam sie ze Sylwia, ze w mieszkaniu musialabyc wczesniej plesn bo takie cos sie z dnia na dzien nie dzieje. Po prostu skurczybyk odmalowal i nic nie powiedzial.

Co mi da te zgloszenie do komuny? Czy to bedzie dowod tego aby on oddal mi cala kaucje bo to nie z mojej winy? Ja nie chce tutaj dluzej mieszkac i moje pytanie jest czy moga sie wyprowadzic od razu w zwiazku z ta wilgocia czy musze czekac te 3 miesiace wypowiedzenia? Zrobie zdjecia i mu wysle emailem, abym miala dowod, ze po 20 dniach weszla mi plesn, ale co mi to da?

sylwia03:
szczerze mówiąc nic Ci to nie da ,chyba że jest uczciwym gościem ,to odda całą kaucję ,a jeżeli nie to w najlepszym wypadku odda Ci chociaż część ,tak jak nam -2tyś.koron.tyle tylko przelał na konto.wyprowadzić możesz się od razu ,nie musisz czekać te 3 miesiące ,tylko licz się z tym że kaucja może ,ale w cale nie musi ,przepaść.

BTK483:
Bardzo Ci dziekuje Sylwia. Myslalam, ze sa jakies normy prawne odnosnie tego...bo tak nie moze byc, aby facet robil sobie co chcial i oddal Ci tyle ile chcial kiedy dopabuse co sie wprowadzilas i zadnych szkod z Twojej winy nie ma...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej