Ogólne > Dania i o Danii
Mieszkanie-wilgoc
@ae@:
...Bardzo Ci dziekuje za ta odpowiedz, na pewno mi to pomoze bo wlasciciel na pewno tego nie naprawi, ale wlasnie on jest prywatnym wlascicielem i jak wyprowadze sie przed 3 miesiacami i nie bedzie chcial oddac mi kaucji to co moge zrobic w tej sprawie?..
Nic. Nie rozmawialas/pisalas z wlascicielem, nie masz dowodu ze wlasciciel nie naprawi. A co ty prywatnie na ten temat myslisz nikogo nie obchodzi. Podpisalas prawnie wazny kontrakt, wypowiedzenie 3 miesiac, kaucja - to sie liczy.
BTK483:
Bede rozmawiac z wlascicielem, napisze mu email z zalaczonymi zdjeciami, ale z gory wiem, ze on nic z tym nie zrobi, wiec w takiej sytuacji z tego co czytalam w zalaczonym linku, moge sie wyprowadzic przed 3 miesiacami z pisemnym wypowiedzeniem mieszkania. Tylko zastanawiam sie co z kaucja on jest mi wtedy zobowiazany oddac ja?
Mam 18 lat i to moje 1 mieszkanie w Danii, nigdy nie spotkalam sie z taka sytuacja wiec prosze o wiecej zrozumienia, dziekuje.
zpatentem:
To nie jest normalne z plesnia w takim tempie, powinienes wiec poprosic o porade (wysylajac email albo telefonicznie) w lokalnym huslejenævn (komunalna instytucja rozpatrujaca i rozstrzygajaca spory/zazalenia zwiazane z wynajetymi mieszkaniami).
Ewentualnie oznajmic wynajemcy, ze nosisz sie z takim zamiarem. Namiary znajdziesz w lokalnym borgerservice.
szczurek:
Czy w calosci ci odda to nigdy nie wiesz odliczy sobie sciany podlogi zniszczenia
BTK483:
--- Cytat: szczurek w 11 Wrz 2014, 21:14:04 ---Czy w calosci ci odda to nigdy nie wiesz odliczy sobie sciany podlogi zniszczenia
--- Koniec cytatu ---
Jakie zniszczenia? Dopabuse sie tam wprowadzilam i w ciagu 20 dni na scianach pojawila sie plesn, musiala byc tam wczesniej, a on to tylko zakryl tapeta i zamalowal z zwiazku z tym nie jest to z mojej winy i nie jestem prawnikiem, ale nie powinien mi odliczyc za to z kaucji. W zwiazku z tym chcialam sie poradzic bo nie chce aby mnie zrobil w konia musi istaniec jakas instytuacja, ktora zajmuje sie takimi przypadkami...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej