Ogólne > Hydepark
watek dla purystow jezykowych
Ania8520:
Myślę że niektórzy nie wiedzą o co chodzi ;)
Nie ważne :)
Mnie tam jej zarobek lata ;) mam swój i mi starcza :)
Tu co innego się kryło za tym jej wynagrodzeniem...
lukashero:
--- Cytat: szczurek w 21 Wrz 2014, 20:04:39 --- bo czetso sa,/Mieszkamy za graniaca,/iteligentny,/wniozlem duzo do tej dyskusji..,,i jak sie chce psa walnac to kij sie znajdzie ....
Tu chyba bardziej ta kwota co niektorych boli .Kobieta i tyle zarabia .!!!!pal licho te bledu !!!ubodlo wasci ...
--- Koniec cytatu ---
Stary, co ty pieprzysz? Ja zarabiam 70 tys miesiecznie. A czasem 80 tys. Zarabiam tylko tyle bo juz mi sie nie chce pracowac. Kiedys zarabialem po 300 tys.*Kazdy sobie moze napisac co mu sie podoba. Jak moze bolec cos co napisze jakis troll? Przeciez to nie ma sensu. No chyba ze ciebie boli.
Dzizas, co to za ludzie tutaj siedza? To jest internet,a nie prawdziwe zycie ::)
* rubli ;D
szczurek:
--- Cytat: lukashero w 21 Wrz 2014, 22:02:52 ---Stary, co ty pieprzysz? Ja zarabiam 70 tys miesiecznie. A czasem 80 tys. Zarabiam tylko tyle bo juz mi sie nie chce pracowac. Kiedys zarabialem po 300 tys.*Kazdy sobie moze napisac co mu sie podoba. Jak moze bolec cos co napisze jakis troll? Przeciez to nie ma sensu. No chyba ze ciebie boli.
Dzizas, co to za ludzie tutaj siedza? To jest internet,a nie prawdziwe zycie ::)
* rubli ;D
--- Koniec cytatu ---
czlowieku ty w/g mnie i reszty spoleczenstwa mozesz pracowac GRATIS .Ja nie skat .ty mozesz nawet 100000000000 dkk zarabiac w/g mnie bardzo fajnie ze TYLKO TYLE ZARABIASZ .ale zeby wsadzic KITE w cudzy ogrod trzeba swoja kite wsadzic w mrowisko ale NA SWOIM OGRODZIE .Krytykujac kogos trzeba sie spodziewac krytyki.
..,,to jest internet nie prawdziwe zycie..,, no coz mysle ze tak anonimowo latwiej jest sie otworzyc .no ale coz zycie jest zyciem i warto pewne kwestie pamietac jak kto podchodzi do dyskusji .ba chyba nie nalezy brac sobie do serca wszystkich rad tych USŁUZNYCH bo mozna sie przejechac .Nie boli mnie to ze kolezanka zarabia tyle bo ja o 6 tys .koron mniej zarabiam tyle ze ja zapewne wiecej sie napracuje ale moze mniej odpowiedzialnie
roga:
Gramatyka czy tez ortografia, czy jak to sie zowie sam nie grzesze z takich czy innych powodow. Mysle jednak ze ton w zapytaniu tej dziewczyny/kobiety, pomijajac jakies bledy, byl troche nieprzyjemny. W zapytaniu skabusewnym do "ludziska" najwazniejszym dla tej osoby, bylo upewnienie sie czy proponujac taka stawke (brutto), jej nie oszukano. Odnosnie uzyskiwanych dochodow, to miesieczna pensja 43.000 kr. to "zaledwie" niewiele ponad 500.000 kr., ale jest to bardzo wysokie wynagrodzenie w pojeciu wielu osob, przyjezdrzajacych tutaj najczesciej do nisko placonych prac, nie wymagajacych zbyt duzych kwalifikacji. Znam doskonale wiele osob, rowniez kobiet w Don, Siemens i wielu innych mniejszych ale specjalizujacych sie firmach konsultingu, IT itp., z dochodem rozcznym 750.000 - 1 mil.kr. (oczywiscie brutto) i nie jest tutaj mowa o dyrektorach alle czesto "mellemledere" lub specjalistach z konkretna i na wysokim poziomie wiedza. W niektorych z firm, dobra znajomosc jezyka dunskeigo nie odgrywa wiekszej roli, jezeli jezykiem "srodowiska" jest angielski.
Jomir:
No, ale to sa ludzie, ktorzy sa juz upozycjonowani i pewnie zatrudnieni przed kryzysem.
A tu mowimy o "nowoprzyjechanej", zatrudnionej lekko po szczycie kryzysu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej